اهداف اصلی مصرف خاک پوششی: خاک پوششی موجب یک تغییر متابولیسمی بر روی میسلیوم شده و منجر به تشکیل اندام باردهی می گردد. خاک پوششی به عنوان تکیه گاهی برای استقرار اندام باردهی قارچ را فراهم می سازد. رطوبت لازم برای تشکیل و رشد اندام باردهی قارچ را فراهم می سازد. از تبخیر رطوبت بستر جلوگیری به عمل می آورد. اگر برداشت قارچ بعد از باز شدن کلاهک انجام شود کیفیت آن پائینمی آید و زود خراب می شود. بهترین درجه حرارت برای رشد قارچ در این مرحله ۱۸ درجه می باشد. برای چیدن قارچ اول کمی کلاهک را به سمت بستر فشار داده و سپس آن را می پیچانیم و به طرف بالا می کشیم تا از خاک بیرون آید. پاستوریزه شده پوشانده شود – • برداشت قارچ دکمه ای طی ۳ تا ۴ چین صورت می گیرد که چین های اول محصول بیشتر و چین های بعدی کمتر می شود.. اگر قسمتی از ریشه یا پایه درداخل خاک قرارگیرد پناهگاه آفات و بیماری ها می شودکه بایستی آن را خارج کرد. فاصله هر چین تقریباً حدود ۱۰ روز می باشد. قارچ را بصورت انبوه جمع آوری نمی کنند چون تحت فشار کیفیت آن پائین می آید بهتر است پس از برداشت در داخل ظروف بسته بندی قرار گیرد. بسته بندی قارچ:بهتر است در هنگام برداشت فشار بیش از حد به کلاهک وارد نشود. بهتر است مستقیماً پس ازبرداشت در ظروف مخصوص بسته بندی شود. قبل از برداشت محصول از آبیاری بستر خودداری شود. قارچ بیش از ۴۸ ساعت در حرارت ۲۰ درجه قابل نگهداری نیست. به مدت یک هفته در حرارت ۴ درجه نگهداری می شود.
مهمترین و اولین اصلی که برای پرورش و کشت قارچ باید با آن آشنا شد بستری است که قارچ روی آن رشد کرده و از آن تغذیه میکند که به آن کمپوست گفته می گویند. به طور کلی به کودهای گیاهی کمپوست می گویند. بذر قارچ، بذری متفاوت با بقیه گیاهان است. در حقیقت چیزی که به آن بذر قارچ می گویند دانههای گندم پخته شده هستند. قارچ وقتی به بلوغ می رسد پره های پشت کلاهکش باز شده و از بین پره ها گردی در هوا پخش می شود. این پره ها را با نام هاگ یا اسپور که با چشم عادی قابل دیدن نمی باشد، می شناسند. بعد از آن که رشد قارچ به حد کافی رسید و تاج آن شکل کامل خود را پیدا کرد باید قارچهای رسیده را برداشت کرد. در برداشت محصول باید به این نکته توجه شود که قارچهایی که ترک برداشته و چتر آن باز شده باشد ارزش بازاریابی را از دست می دهند. !
کف سالن ها با هر نوع ساختاری می باید عایق شـوند.
به ازاء هر دریچه ورودی هوا، روی در یا دیوار انتهایی سالن پرورش باید یک دریچه نصب شود. به ازاء هر ۱۰۰مترمربع سطح یرکشت سالن پرورش، باید یک دریچه خروجی هوا با ابعاد ۸۰×۸۰ مترمربع تعبیـه شـود. روی دریچه های خروجی هوا و به منظور تنظیم فشار سالن های پرورش قارچ، باید لوور نصب شود. کف سالنها باید غیرقابل نفوذ در برابر آب و رطوبت باشد. برای حمل و نقل ایجاد نکند. کف سالن ها با هر نوع ساختاری می باید عایق شـوند. بـا اولویت بتن( باید به گونه ای باشد فشار ناشی از بارهای سنگین حصول، بسترکشـت و تجهیـزات مکـانیکی حمـل و نقل را تحمل نماید. کف ها باید از جنس مواد مقاوم، صاف، قابل شستشو، بدون درز و شکاف، برآمدگی و فرورفتگـی بوده، گرد و غبار ایجاد نکرده و همچنین لغزنده نباشد. طول سالن های پرورش بین ۱۵ تا ۲۴ متر و عرض آن بین ۶تا حداکثر ۱۲متر و ارتفاع آن ۴تا حداکثر ۶متر متغیر است. شکل سالن باید اجازه سیرکوله مناسب هوا ، کنترل آسان دمای بسـتر کشـت، هـوای محـیط ، رطوبـت و دی اکسید کربن را فراهم نماید.
در صورت نداشتن اطلاعات و دانش کافی ، عدم استفاده از مواد اولیه ی مرغوب ،کارگران متخصص و فروش مناسب قطعا این حرفه به موفقیت منجر نخواهد شد . یکی از مشکلات و معایب پرورش قارچ دکمه ای این است که محصول ممکن است هم در زمان کشت و هم در حین برداشت بیمار شوند . قارچ ها گروهی حساس هستند که در صورت مساعد نبودن رطوبت و آب و هوای کافی و آلودگی محیط به ویروس مبتلا شوند. از دیگر مشکلاتی که گریبان پرورش دهندگان و تولید کنندگان قارچ را می گیرد کمپوست های معیوب است یا حتی استفاده ی نا درست از کمپوست ها است . زیرا مهم ترین عامل رشد و باردهی بذر قارچ استفاده از کمپوست های مرغوب و مناسب است که دارای استاندارد های مشخص شده برای این محصول باشد . زیرا در صورت عدم وجود بستر کشت مناسب شرایط و مطلوب نباید انتظار محصول خوبی را داشت . در بعضی مواقع ممکن است قارچ ها به شکل توده های مرجانی رشد کنند ، که این یک نقص و عیب بزرگ است زیرا نشانگر این موضوع است که سالن کشت نور و تهویه ی مناسب ندارد.