قارچهای خوراکی که شامل گونههای پرورش یافته و وحشی میشوند دارای مقدار زیادی از فیبرهای رژیمی، آنتی اکسیدانها، پروتئینها، ویتامینها و مواد معدنی هستند. مبتلایان به اختلالات شناختی خفیف، برخی علائم بیماری آلزایمر مانند حافظه ضعیف و مشکلات مربوط به زبان و یا موقعیت یابی فضایی را تجربه میکنند. اما محققان دانشگاه ملی سنگاپور (NUS) به تازگی دریافتهاند که خوردن قارچ میتواند به حفظ عملکردهای شناختی مغز افراد در اواخر دوران بزرگسالی کمک کند. در این تحقیق که در فاصله سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۷ صورت گرفت، ۶۶۳ فرد بالای ۶۰ سال شرکت کردند. محققان برخی از پر مصرفترین نمونه قارچ هایی که مردم سنگاپور مصرف میکردند شامل قارچ صدفی و طلایی را نیز بررسی کردند. مقدار قارچ خوراکی برای هر یک از افراد حدود سه چهارم یک فنجان قارچ پخته شده بود که به طور متوسط ۱۵۰ گرم وزن داشت همزمان تواناییهای شناختی این افراد نیز ارزیابی شد. در این تحقیق از شرکت کنندگان آزمونهایی عمل آمد که جنبههای فیزیکی و عملکردهای روانشناختی آنها را ارزیابی میکرد. همچنین سابقه پزشکی، فاکتورهای روانشناختی و رژیمهای غذایی این افراد نیز بررسی شد. یک پرستار نیز فشار خون، وزن، قد و سرعت پیاده روی افراد را ارزیابی کرد. یافتههای جدید نشان داد مصرف بیش از دو سهم از قارچهای پخته شده در طول هفته خطر ابتلا به اختلالات شناختی افراد را حدود ۵۰ درصد کاهش میدهد. محققان دلیل این کاهش را وجود ترکیبی در قارچ به نام “ergothioneine” دانستهاند که یک ترکیب ضد التهابی و آنتی اکسیدانی منحصر به فرد است که به خودی خود ترکیب نمیشود. اگر چه ترکیب مورد نظر از منابع غذایی دیگر نیز حاصل میشود، اما یکی از مهمترین آنها قارچ است. This data has been done with .
طرز پخت قارچ صدفی
برای سرعت رشد قارچ می توان درجه حرارت محیط را به ۱۴/۵ درجه رساند و میزان تهویه را بالا برد ولی باید دقت شود که جهت حرکت هوا به طرف سطح قارچ نباشد. در موقع تشکیل قارچ، محیط اطاق احتیاج به رطوبت دارد. بطور متوسط بهترین درجه رطوبت برای کشت بین ۷۰ – ۸۰ درصد می باشد. چنانچه درجه رطوبت هوا از این مقدار کمتر شود سطح کلاهک ها ترک برداشته یا سطح کلاهک قارچ لک دار می شود علاوه بر این سطح بستر خشک شده و احتیاج به آبیاری بیشتری دارد. برای تقلیل میزان رطوبت هوا لازم است در نقاط مختلف اطاق، رطوبت سنج های کار گذاشته شود و بطور مرتب مورد بازدید قرار گیرد. چند هفته پس از روکش کردن سطح بستر، میسیلیوم های قارچ تمام سطح بستر را پر نموده و بطور متوسط ۷-۸ هفته پس از کاشت اسپون، قارچ های کوچک سر سنجاقی در تمام سطح کشت ظاهر می شوند. پس از آنکه قارچ ها بزرگ شده و نزدیک به برداشت شوند می توان روی سطح بستر کود مایع پاشید ولی باید دقت نمود که روی کلاهک قارچ پاشیده نشود این عمل در بالا بردن میزان محصول بسیار موثر است. قارچ هایی که ترک برداشته و چتر آن باز شده باشد ارزش بازاریابی ندارند. علاوه بر این وزن آن کم می شود و همچنین قارچ هایی که زودتر از موقع چیده شوند وزن آنها سبک بوده و از قارچ های درجه دو محسوب شده و ارزش غذایی کمتری دارد. در موقع جمع آوری نباید از سبدهای بزرگ برای این منظور استفاده نمود.
قارچ صدف یک قارچ خوراکی نادر از خانواده قارچ صدف است. قارچ صدف از کجا رشد می کند؟ قارچ صدف چه شکلی است؟ قارچ صدف یک قارچ خوراکی نادر از خانواده قارچ صدف است. در چندین منطقه از روسیه در کتاب قرمز موجود است. قارچ صدف از کجا رشد می کند؟ علیرغم نام آن ، نه تنها بر روی بقایای درختان بلوط ، بلکه همچنین بر روی چوبهای مرده دیگر درختان برگریز ، به عنوان مثال ، نارون ها نیز قرار می گیرد. قارچ در جنگل های مخلوط و برگریز منطقه معتدل قاره اروپا یافت می شود. رشد به صورت منفرد یا در میان رشد ، اغلب چند طبقه ، می تواند یک درخت مرده را کاملاً بپوشاند. شرح و عکس قارچ صدف بلوط در زیر ارائه شده است. قارچ صدف چه شکلی است؟ این کلاهک دارای شکلی پوسته ای یا فن دار ، محدب یا مقعر مقعر است. قطر آن به ۵-۱۰ سانتی متر می رسد ، گاهی اوقات به ۱۵ سانتی متر می رسد. !
بهترین زمان برداشت زمانی است که لبه های قارپ به سمت بالا بر نگردد . برای برداشت قارچ میتوانید ساقه قارچ را با دست گرفته و بپیچانید . برای بالا بردن میزان رطوبت میتوانید کف اطاق پرورش را دائما با آب خیس نمایید – برای تشکیل کلاهک و تغییر رنگ آن نور کافی لازم است . نور مورد نیاز جهت مکان کشت نور طبیعی اطاق کافی است . با روش فوق ۳-۴ هفته به طور متناوب برداشت قارچ خواهید داشت . فواصل بسترها از یکدیگر حدود ۳۰ سانتیمتر باید باشد تا از تداخل کلاهکهای قارچ با یکدیگر جلوگیری گردد . از ورود حشارت به داخل مکان پرورش جدا ممانعت گردد و در صورت مشاهده – – مگسهای ریز ( مگس سرکه ) نسبت به مبارزه آنها اقدام گردد . جهت تولید میتوان از مکانهایی مانند : پیلوت منازل – انبارهای خالی – گلخانه های پوشیده شده با پوشش و حتی پارکینگ استفاده نمود . در تمام فصول میتوان نسبت به کاشت اقدام نمود . در زمستان و ماههای سرد نسبت به گرم کردن مکان کاشت با بخاری یا شوفاژ اقدام نمایید . نام قارچ دکمه ای از شکل ظاهری آن در هنگام جوانی مشتق شده است، هر چند که این مرحله از رشد قارچ ناپایدار بوده و قارچ در مرحله بلوغ به حالت چتری در می آید . این قارچ عطر و طعم بسیار مطبوعی دارد . نامیده میشود، دارای یک ساقه است که کلاهک پهن و چتری شکل به نام پیلوس را نگه میدارد . در سطح زیرین کلاهک ، تیغه های متعددی وجود دارد . در هنگام جوانی قارچ با پرده غشایی که از انتهای کلاهک به پایه وصل میشود ، پوشیده شده است . نامیده میشود . سایر خصوصیات قارچ فقط با میکروسکوپ قابل مشاهده خواهد بود .