از سوی برخی از واحدهای ارایه خدمات مشاوره تولید قارچ نیز بر این بازار آشفته ، دامن زده است . را در آب می جوشانیم تا کاملا استریل شوند . سپس با بذر قارچ صدفی تلقیح نموده ودر داخل کیسه های پلاستیکی که از قبل آماده کرده ایم میریزیم و به اتاق رشد منتقل میکنیم. قارچ صدفی معمولا پس از سه هفته نمایان می شود . شما میتوانید قارچ صدفی رادر هر نقطه از ایران کشت کنید . فیزیولوژی رشد قارچ صدفی قارچ صدفی بر روی بقایای کشاورزی رشدکرده وآنها را کلونیزه کرده وبه بازیدیو کارپ یا کلاهک تبدیل میکند. به گونه ای که قادراست این مواد راقبل از تخمیر کاملا تجزیه نموده ومورد استفاده قرار دهد . کیت قارچ چیست ؟ را در آب می جوشانیم تا کاملا استریل شوند . سپس با بذر قارچ صدفی تلقیح نموده ودر داخل کیسه های پلاستیکی که از قبل آماده کرده ایم میریزیم و به اتاق رشد یا اتاق انکوباسیون منتقل میکنیم.
مصرف منظم قارچ میتواند به افزایش جذب کلسیم و فسفر در بدن کمک کند و به این ترتیب راه خوبی برای تقویت استخوان های بدن باشد. متخصصان تغذیه توصیه میکنند به خاطر این ویژگی قارچ، افراد نوجوان و خانمها در سنین باروری حتما آن را در سبد غذایی خود بگنجانند. قارچها علاوه بر فیبر غذایی غنی، مقادیر قابلقبولی از پتاسیم را هم در خود جا دادهاند. به همین دلیل مصرف منظم آنها در بیماران قلبی و افراد مبتلا به فشارخون بالا میتواند با تنظیم فشارخون باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سکتههای قلبی شود. قارچ ها در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارند و حتی به پیشگیری یا درمان بیماری پارکینسون، آلزایمر، فشار خون بالا و سرطان کمک می کنند. پتاسیم برای عملکرد درست قلب، عضلات و اعصاب لازم است. وقتی به غذاهای پتاسیم دار فکر می کنید، اولین چیزی که به ذهنتان می رسد موز یا سیب زمینی است. درحالیکه قارچ های پورتوبلا -از انواع قارچ دکمه ای با اندازه بزرگتر و کلاهک قهوه ای یا برنز رنگ- از نظر مقدار پتاسیم در همان جایگاه هستند. !
به همین دلیل به شستشو نیاز ندارد.
قارچ را بهتر است در زیر آب گرفته و ذرات خاک آن را با مالش دست بشویید. سپس در جریان هوا خشک نمایید. قارچ را هرگز برای مدت زیاد درون آب قرار ندهید. قارچ های صدفی در محیطی کاملاً بهداشتی و به دور از هرگونه آلاینده شیمیایی و یا هورمونی بر روی ضایعات کشاورزی پرورش می یابد. به همین دلیل به شستشو نیاز ندارد. در مورد قارچ دگمه ای، بهترین روش استفاده از حوله مرطوب است. نکته مهم این است که نباید قارچ را در آب شناور کرد زیرا در مدت کوتاهی، ویتامین و املاح و حتی بو و طعم مطلوب خود را از دست می دهد. درون یک ظرف به ازای هر یک کیلو قارچ، چهار لیوان آب و دو قاشق مربا خوری آبلیمو و یک قاشق نمک بریزید و آب را به جوش بیاورید. سپس قارچ های شسته و خرد شده یا درسته را در آب جوش ریخته و به مدت ۵ دقیقه روی آتش بجوشانید.
خشک کردن: با چندین روش می توان قارچ ها را خشک کرد.
و کلاهک ها را در سبد به حالت پشت رو، (پایه کلاهک به سمت بالا باشد) چیده شوند و بین آنها فضای کافی وجود داشته باشد. در صورتی که چندین ردیف قارچ روی هم چیده شوند، باید میان ردیف ها کاغذ گذاشته شود. البته نباید بیش از ۵-۴ طبقه قارچ روی هم چیده شوند. بهد از برداشت باید محصول را به سرد خانه یا یخچال منتقل کرد. با توجه به نرم و آبدار بودن قارچ، بیشتر از ۵-۴ روز در سردخانه دوام نمی آورد و شروع به سیاه و لیز شدن می گردد لذا بایستی سریعا به بازار عرضه شوند. خشک کردن: با چندین روش می توان قارچ ها را خشک کرد. در معمولی ترین روش کلاهک ها را در یک سبد به صورت ردیفی کنار هم می چینند و در محلی که هوای خشک و سایه، بدور از حشرات قرار داده تا به مرور زمان خشک شوند. همچنین می توان قارچ ها را در سینی هایی چیده و در معرض هوای گرم و خشک داخل دستگاه آون با حرارتی حدود ۴۵ تا ۶۰ درجه سانتیگراد قرار می گیرند. چند در این روش قارچ ها کمی چروکیده و کدر می شوند اما عطر و طعم خود را حفظ می کنند راه دیگر خشک کردن در محیط با انجماد و خلا است. این روش گران و تخصصی است. ۳) نگهداری در محلول آب نمک یا سر که به صورت کنسرو: جهت نگهداری در آب نمک ابتدا قارچ ها را را آب شسته و به مدت ۵ دقیقه در آب جوش قرار می دهند. سپس از آب خارج نموده و همراه با سبزی های معطر در شیشه های دهان گشاد ریخته و روی آن آب نمک سرد شده می ریزند.
کسانی که کمخونی دارند در واقع سطح آهن خونشان پایین است، در نتیجه همیشه احساس خستگی و سردرد دارند، عملکردِ سیستمِ عصبیشان کاهش مییابد و مشکل سوءِهاضمه دارند. قارچ یک منبع خوب آهن است و ۹۰ درصد این آهن توسط بدن جذب میشود. با جذب آهن، خون میتواند گلبولهای قرمز بیشتری تولید کند که باعث میشود یکی دیگر از فواید قارچ، کمک به سلامتی و افزایش قدرت فرد باشد. قارچ سرشار از بتاگلوکان و اسید لینولئیک کُنژوگه (Conjugated Linoleic Acid) است. این مواد خاصیت ضدسرطانی دارند و برای پیشگیری از سرطان سینه و پروستات خیلی مفید هستند. به علاوه اسید لینولئیک آثار مضر استروژن اضافی در بدن را هم متوقف میکند. مقدار زیاد و اضافی استروژن بعد از یائسگی مهمترین دلیل سرطان سینه در خانمهاست. از طرف دیگر بتاگلوکان از رشد سلولهای سرطان پروستات جلوگیری میکند و تحقیقات زیادی خواص ضدتومور قارچ را اثبات کردهاند. یک خاصیت دیگر قارچ مبارزه با دیابت است. قارچ یک رژیم غذایی کمانرژی عالی برای افراد مبتلا به دیابت محسوب میشود.