همه چیز درباره قارچ ها
 
پرورش قارچ خوراکی (دکمه ای) – جلسه دوم

پرورش قارچ خوراکی (دکمه ای) – جلسه دوم

قارچ دکمه ای pdf 8. کارگران درون سالن ها حتماً باید تمیز و عاری از هرگونه آلودگی باشد . ۹. کارگران باید موقع ورود به سالن ها حتماً پاهایشان را در محلول ضدعفونی کننده فرمالین فرو برند. ۵. هوای تازه حتماً باید از فیلترهای مناسب گذشته و وارد سالن های پرورش شود. قارچ های صدفی در آب و هوای معتدل و مناطق گرمسیری رشد می کند و از مواد پوسیده مانند درخت های قطع شده تغذیه می کند. در این موقع بوی مطبوع قارچ در محوطه و در محل بستر به مشام میرسد. در صورتی که درجه حرارت محیط کشت خیلی بالا باشد، بکار بردن آهک در مخلوط خاک پوشش بستر صلاح نمیباشد. چنانچه درجه حرارت بستر کشت به کمتر از ۱۴ درجه برسد و درجه حرارت محیط اطاق به حدود ۷ درجه برسد بایستی اطراف بستر را با پارچه ضخیم پوشاند تا مانع تبادل حرارت به محیط شود. باید توجه داشت که در موقع روکش کردن بستر ، اسپونها باید رشد خود را شروع کرده باشند و میسلیوم قارچ در اطراف محلی که اسپون کاشته شده رشد نموده و گسترش پیدا نموده باشند. کربوهیدرات های سریع تجزیه شونده به این دلیل اضافه می شوند که فرایند تخمیر را تحریک و تسریع نمایند زیرا این کربوهیدراتها به سرعت و به وسیله میکروارگانیسم ها mesophilic تجزیه شده و در نتیجه میزان نیتروژن توسط این ارگانیسم ها شروع به کاهش می نماید . This article has been created by !

قارچ دکمه ای pdf به این صورت که کلش را ابتدا تا جایی که آب جذب می کند، خیس نموده و مقداری آهک در حد ۲% به آن اضافه نمایید و اگر صلاح می دانید مقداری هم سبوس گندم و یا بلغور ذرت (در حد ۵%) به آن اضافه نمایید و بعد اجازه دهید در دمای ۴۸ تا ۵۲ درجه سانتیگراد به مدت سه روز بماند. این نوع به صورت وحشی در اروپا و یا حاشیه دریای خزر می روید . این نوع قارچ بسیار شبیه به سنگهای استلاکتیتی می باشد که در دیواره غار ها به وجود می آید . دقیقا شبیه به چیزی است که در اثر خشکی به وجود می آید. خوراکی بودن قارچها میتواند به صورت عدم وجود ترکیبات سمی برای انسان در قارچ و داشتن مزه و بوی مطبوع تعریف شود. ۴. در صورت استفاده از هوای تازه برای خنک کردن کمپوست پنجه دوانی شده به وسیله میسلیوم قارچ خوراکی ، تصفیه و پاکسازی هوا قبل از ورود به اتاق ضروری است. برای سرد کردن کلش از هوای آلوده استفاده نکنید.

خط تولید قارچ از مرحله تهیه بذرقارچ معروف به اسپان قارچ شروع می شود تا تهیه بستر قارچ ( برای قارچ دکمه ای) و تولید قارچ و فروش قارچ تازه و خشک کردن قارچ و کنسرو قارچ و پودر قارچ و فروش کمپوست پوسیده و مصرف شده قارچ به عنوان کود و غذای مقوی دام ها را شامل می شود. پس از پوشش نمودن سطح بستر ، میسلیوم رشد سریع خود را شروع کرد و برای تسریع در رشد میسلیوم ، درجه حرارت محیط بایستی بین ۱۶ – ۱۴ درجه باشد. میسیلیوم شروع به رشد نموده و به صورت تودهای و مجتمع درمیآیند و از بستر رشد و مواد غذایی موجود در آن مصرف میکند. یک قطعه پنبه آغشته به کلروفرم بر روی درب پتری گذاشته شد و پتری ها به صورت وارونه به مدت یک ساعت نگهداری شدند. همان طور که گفته شد قارچ ها گروه بزرگی را در بین جانداران تشکیل می دهند تا حدی که می توان آنها را جداگانه به صورت یک قلمرو طبقه بندی کرد. اگر در زمینه بازاریابی و فروش محصول تجربه خوبی دارید، محصولات را به صورت مستقیم به فروش برسانید که به آن پخش مویرگی گفته می شود سود حاصله از پرورش قارچ در فروش مستقیم همیشه بیشتر است عرضه مستقیم بار به میادین و یا فروش به سوپرمارکت ها و فروشندگان لوازم فست فود و فروشندگان فست فود.

به همین علت برای تهیه فست فودها به ویژه پیتزا، ساندویچ و انواع قارچ سوخاری بهترین گزینه می باشند. برای سرعت رشد قارچ میتوان درجه حرارت محیط را به ۱۴.۵ درجه رساند و میزان تهویه را بالا برد ولی باید دقت شود که جهت حرکت هوا به طرف سطح قارچ نباشد. در موقع تشکیل قـارچ ، محیط اطاق احتیاج به رطوبت دارد. قارچ دکمهای برخلاف قارچ صدفی و شیتاکه فاقد آنزیمهای تجزیهکننده سلولز و لیگنین است.در حقیقت قارچ دکمهای، یک تجزیهکننده ثانویه است، یعنی قبل از اینکه میسیلیوم این قارچ بتواند در ماده بستر خام رشد کند.این بدین معنی است ابتدا باید باکتریها و قارچهای دیگر این مواد خام را به مواد قابلجذب و ساده تری تبدیل نمایند.بنابراین نیاز است ابتدا مواد اولیه توسط سایر میکروبها به مواد سادهتری تجزیه شده تا پس از بکارگیری آنزیم های ویژه که از طریق میسیلیوم قارچ بر روی مواد اولیه غذایی تراوش می شود ، ریسه قارچ خوراکی بتواند بهآسانی مواد غذایی مورد نظر خود را از محیط جذب نماید. ۵-۳ انواع روش های کشت قارچ دکمه ای قبل از خرید کمپوست و مواد مورد نیاز پرورش قارچ با روش های مختلف پرورش قارچ دکمه ای آشنا می شویم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *