این درجه حرارت برای کاشت قارچ مناسب خواهد بود. ۳- اگر قصد پرورش اسپان داشته باشید، نیاز دارید تا کلونیها (تودههای) میسیلیوم را از داخل کیسه خارج کنید که اگر جنس کیسه شیشه یا به صورت سطلی باشد، این کار ناشدنی خواهد بود. کمپوست جهت طی شدن مراحل بلوغ، تا ۶ روز داخل تونل باقی میماند. در این آموزش، ابتدا مراحل پرورش قارچ صنعتی را مورد بررسی قرار میدهیم و در ادامه، روشهای مختلف پرورش قارچ در منزل را بیان میکنیم. روش پرورش قارچ تفاوت چندانی با گذشته نکرده اما مراحل آن برای برداشت مناسب، دچار تغییراتی شده است. روش درستی که برای هوادهی وجود دارد رساندن اکسیژن به سالن است که با انتخاب درست یک هواساز پرورش قارچ عملی می شود. ا- هواساز: به ازای هرسالن پرورش قارچ به یک عدد هواساز نیاز می باشد که باتوجه به ظزفیت سالن نوع و قدرت هوادهی آنها تعیین میشود. پروش قارچ فرآیندی پرسود و رو به رشد در صنایع غذایی به شمار میآید که به مرور به طرفداران آن افزوده میشود. کمبود کالری در رژیم غذایی و سوء تغذیه در بین نوجوانان و کودکان بزرگترین مسئله تغذیه ای می باشد پروتئین قارچهای خوراکی همانند پروتئین غلات حبوبات و سبزیها و شیر تخم مرغ ماهی و گوشت است بنابراین ارزش تغذیه ی پروتئین قارچها در رژیم غذایی وابسته به گونه های قارچ است.
!
کاشت قارچ در گلخانه اولین بار در سوئد در سال ۱۷۵۴ میلادی ابداع شد.کشور های گوناگون جهان با توجه به فرهنگ غذایی طی سا ل های گذشته به نوعی از این محصول ارزشمند برخوردار بوده اند و در حال حاضر، بیش تر کشورهای دنیا آن را به عنوان محصولی کشاورزی و باغی قلمداد می کنند و حتی به منظور توسعه هرچه بیشتر تولید و مصرف آن، برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت اجرا می کنند و سالانه هزینه های بسیاری را به تحقیقات مربوط به آن اختصاص می دهند. اولین کاری که باید انجام دهید، یافتن کنده مناسب جهت پرورش قارچ است. این لکهها تنها در تعداد کمی از قارچها دیدهشده و درصورتیکه همه قارچها بهشدت آلوده شوند، شدت آن افزایش مییابد و این از اولین فلش تا آخرین فلشها دیده میشود. میسلیوم رشد سریعی دارد به طوریکه بعد از دو هفته به طور کامل در کمپوست پراکنده میشود و به حالتی میرسد که برای پرورش قارچ مناسب باشد. سپس، کمپوست را به تونل دیگری منتقل میکنند تا میسلیوم در درون کمپوست پراکنده شود. ۶- جالب است بدانید که کشت قارچ خوراکی، در صنعت، پزشکی و کشاورزی و همچنین رشد و توسعه صادرات غیرنفتی نقش بسزایی را ایفا می کند.
پرورش قارچ تنها یک امر ساده نیست که تنها با کنترل دما به رشد مطلوب برسیم. با گذر کمپوست از یک تونل، در دمای ۵۷-۶۰ درجه سانتیگراد، آن را پاستوریزه میکنند تا تمامی باکتریهای موجود از بین بروند. دانهبندی کمپوستها و رطوبت آنها نیز ممکن است با یکدیگر متفاوت باشند. باید دقت داشته باشید تهویه به طور یکنواخت انجام شود و نباید روی سطح کشت بیش از حد نیاز هوا داده شود در غیر این صورت رطوبت نسبی کاهش خواهد یافت. در این مرحله، دمای هوا و رطوبت به رشد قارچ کمک میکند. در ابتدا شاید هزینه فراهم کردن این دو مورد بیشتر از حد انتظار باشد اما با آشنا شدن به روال کار و در دراز مدت هزینه های آن کاهش پیدا میکند . همین امر در خصوص خاک پوششی هم صدق میکند. با این کار، تمامی میکروبهای موجود در سوبسترا از بین میروند. کمپوستی که با این روش تهیه میشود، مانند خاک جنگل، رنگ قهوهای تیره دارد و ذرات کاه در آن پراکندهاند و منبعی بسیار مغذی برای رشد قارچها به شمار میآید. مواد مغذی کمپوست را هم کود اسب و مرغ تشکیل میدهند. با قاشق قارچها را در یک ظرف شیشهای استریلیزه بریزید و بقیه مواد را به آن اضافه کنید.
برای پرورش قارچ نیازی نیست که یک طبقه آپارتمان و… قارچها گروه بزرگی را در بین گیاهان تشکیل می دهند تا حدی که می توان آنها را جداگانه به صورت یک قلمرو گیاهی طبقه بندی کرد. در ادامه، کمپوست را با بذر (اسپان) مخلوط میکنند تا تودهای مولد قارچ، موسوم به «میسلیوم» (Mycelium) تولید شود. برداشت قارچها برای فروش تازه، به صورت دستی انجام میشود حالآنکه قارچهای کنسروی را با روشهای مکانیکی برداشت میکنند. به عکس، در دمای بالاتر، پینهای کمتر و قارچهای بزرگتری به تولید میرسند. قارچهای صدفی به خوبی در دانههای قهوه یا کاه رشد میکنند. قبل از پرورش قارچ باید میسیلیوم موجود در اسپان، به خوبی در سوبسترا پراکنده شود. در سوپ و نودل طعم خوبی دارد اما سرخ کرده آن عالی است . همواره، بارِ کمپوست جدید با قبلی تفاوت دارد. با توجه به مواردی که مطرح شد، بسیاری از پرورشدهندگان قارچ، بذر مورد نیاز برای پرورش قارچ را تولید نمیکنند چراکه فرآیند پیچیدهای است. !