همه چیز درباره قارچ ها
 
مواد اولیه کمپوست قارچ دکمه ای چیست؟

مواد اولیه کمپوست قارچ دکمه ای چیست؟

عدهای از قارچ ها نظیر ارگوت غلات به شدت سمی هستند و مسمومیتهایی به نام ارگوتیسم ایجاد میکنند، علت مسمومیت قارچ ارگوت وجود آلکالوئیدهایی مانند ارگوتوکسین در آن است. نحوه پرورش قارچ مخصوص به نوع آن است. به لحاظ رژیم غذایی، قارچهای خوراکی دارای پروتئین فراوان، ویتامین، مواد معدنی، بیش از ۱۰۰ نوع اسیدآمینه و دیگر ترکیبات فعال هستند. در دیگر کشورها مانند ایران، هند و مکزیک قارچها برای برگزاری مراسم مذهبی مورداستفاده قرار میگرفتند. در کشور چین نیز مصرف خوراکی و دارویی قارچها بهعنوان منبع غذایی سالم، تاریخی طولانی قریب به ۷۰۰۰ سال دارد. برای آشنایی با تاریخچه قارچ خوراکی با ما همراه باشید. تردیدی وجود ندارد که قارچهای خوراکی اولین انتخاب برای برآورده شدن احتیاجات تغذیهای در رژیم غذایی هستند. این درحالی است که در اروپا باید تا قرن ۱۷میلادی صبر کرد تا نشانهای از اولین پرورشها را مشاهده کرد (مانند قارچ پاریس). در بهترین حالت، خوب است که پوشش سالن یا دیواره ها سرامیکی یا سیمانی باشد ، اما اگر امکان پذیر نبود میتوانیم از پلاستیک پلی اتیلن استفاده کنیم.سالن پرورش قارچ باید قابلیت شستشو داشته باشد و هیچ جایی برای ورود حشرات ورشد باکتری ها وجود نداشته باشد. بررسی کتابهای چینی نشان میدهد که این قارچ بیش از ۳ هزار سال پیش توسط کشاورزان استان هیونگ هو، استفاده میشده است.

صفر تا صد پرورش قارچ دکمه ای کتابهای طب سنتی چینی، ۳۵۶ نوع از داروها را که شامل بیش از ۱۰ گونهی قارچ هستند، گزارش میکنند. کتابهای چینی قدیمی و اسناد تاریخی نشان میدهند که انسانها خوردن قارچ را ۲۰۰۰ سال پیش شروع کردند. «گلسنگها» (Lichens) ترکیبی از جلبکها هستند، به طوری که مواد غذایی را جلبک از طریق فتوسنتز میسازد و یک قارچ وظیفه محافظت از جلبک در برابر صدمات فیزیکی را بر عهده میگیرد. پرسیدین با نام های پراسان و پروکسی استیک اسید ترکیبی از استیک اسید و پراکسید هیدروژن است. چنانچه اسپان، تازه باشد بذر به راحتی از هم جدا می شوند و چنانچه بخواهیم اسپان تازه را نگهداری کنیم و برای دوره بعد از آن استفاده کنیم، بهتر است که اسپان ها در داخل یخچال با دمای ۳۰ درجه سانتی گراد نگهداری کنیم اسپانینگ یا بذر پاشی بعد از آماده شدن کمپوست، باید هر چه سریع تر انجام شود. دقت داشته باشید که افراد می توانند در هر متر مربع مقدار قابل توجه ای قارچ پرورش دهند به طوری که در هر متر مربع باید ۵۰ کیلو در هر دوره قارچ برداشت کنید به طوری که پرورش به صورت اصولی و علمی صورت می گیرد و این میزان به ۱۳۰ کیلوگرم خواهد رسید.

قارچ دکمه ای شیتاکه حاوی ۸۶ تا ۱۱۸ میلی گرم در ۱۰۰ گرم وزن خشک، کلسیم است که مقدار قابل توجهی است. اگر کیسه های زیادی در اطاق مستقر گردیده است ، ممکن است نیاز به تنظیم درجه حرارت اطاق با دستگاههای سرد کننده باشد.۵ مرحله رشد میسیلیوم شی تاکه برای تمام نژاده ها وجود دارد . از نظر طب سنتی قارچ دارای مزاج سرد و تر است و میزان سردی و رطوبت نسبتا زیادی دارد در مناطق گرمسیری (مانند مناطقی که حضرات معصومین علیهم السلام ساکن بوده اند) و نیز در انسانهایی که دارای کارهای سنگین بدنی یا مزاج گرم میباشند، مصرف آن برای جلوگیری از افزایش حرارت بدن و معده و جوشش خون میتواند مفید باشد. بر اساس نوشته هایی از چین ، حدود ۶۰۰ سال پس از میلاد مسیح این قارچ پیشرو و بعنوان اولین گونه ای بوده که کشت مصنوعی شده است. در هلند، اوایل قرن ۱۹ اولین پرورش قارچ انجام شد. متخصصان تغذیه برای برنامهی تهیهی غذای قرن ۲۱ مفهوم جدید “Three-low and one-high level” را به معنی نمک، قند و چربی کم و پروتئین بالا انتخاب کردهاند. FAO سازمان خواروبار جهانی و WHO سازمان بهداشت جهانی قصد دارند از منابع غذایی جدید که باید بر اساس طبیعت، تغذیه و سلامتی باشند، بهرهبرداری کنند. .

14- بذر قارچ کاشت داده شده تا مرحله ظاهر شدن اولین ته سنجاقی ها ( قارچ های اولیه ) نیازی به نور – رطوبت – آبیاری ندارد و همان مقدار رطوبتی که موقع جوشانیدن گاه ها در آب به خود جذب کرده اند کافی است ولی بعد از طی مراحل و زمان قید شده (۱۴ – ۱۶ روز) کیسه سفیدی در اختیار دارید که حاوی میسیلیومهای قارچ است ، از این لحظه به بعدکه اولین قارچها ظاهر میشوند حتما باید به محیط رطوبت ، نور و کمپوست را آبیاری نمود. بر اساس شواهد و بررسیهای دانشمندان دیرینهشناس، احتمالاً اولین قارچها در آسیا در حدود سال ۶۰۰۰ پیش از میلاد پرورش دادهشدهاند. قارچها از زمانهای قدیم در چین، کره و ژاپن نهتنها بهعنوان غذا بلکه بهعنوان دارو مورد مصرف قرارگرفتهاند. این قارچ در آسیای دور ، ارزش زیادی دارد و عموماً در سوپ استفاده میشود و به محض خشک شدن ، گوشت های چوب ، چروکیده میگردد(چین خورده میشود) و به صورت بخش کوچکی از اندازه اصلی قارچ در می آید و به مجرد تماس با آب ، آن را جذب و اندازه و شکل اولیه خود را پیدا می کند . قارچ گوش چوب چیست ؟ از آنپس، کشت و پرورش قارچ در منطقه باز در نزدیکی پاریس بهسرعت رشد و توسعه پیدا کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *