همه چیز درباره قارچ ها
 
از قضا ۹۵۰ کیلو بیشتر نداشتم

از قضا ۹۵۰ کیلو بیشتر نداشتم

اگر طول قطعات کاه و کلش بیشتر از ۸ تا ۱۰ سانتیمتر باشد ، در موقع توده کردن به علت زیادی فاصله بین قطعات ، رطوبت را سریع از خود عبور داده ودیر کمپوست میشوند . حداکثر EC آب مورد استفاده در واحدهای پرورش قارچ خوراکی باید ۷۵۰ میکروموس بر سانتیمتر باشد. الزامات و مواد سازنده آن، ارزان است که همین امر موجب می شود تا قیمت نهایی آن برای خرید قارچ شیتاکه توسط خریداران نهایی، کاهش باید. این امر کاملا به مرحله و زمان برداشت قارچ نیز بستگی دارد . به طور کلی برای افزایش سرعت تخمیر و ایجاد کمپوست یکنواخت ، لازم است در بدو امر میزان رطوبت و مقدار شکستگی قطعات کاه و کلش افزوده شود . ذرات کاه و کلش کوتاه و شکننده و مرطوب باشد ، بزودی تمامی قسمتهای آن به وسیله میکروارگانیسمها تجزیه میشود و کمپوست سازی به سرعت شروع شده و به طور مناسب و یکنواخت فرایند تولید کمپوست انجام میپذیرد . !

ازت موجود در کودهای شیمیایی مانند سولفات آمونیوم ، اوره ، نیترات کلسیم ، آمونیم و غیره به سرعت آزاد شده و رشد میکروارگانیسمهای موجود در محیط را تسریع میکنند . سولفات کلسیم هیدراته ( جیپسم ) و کربنات کلسیم با رسوب کلوییدهای محلول در محیط و خنثی کردن چربیها ، از لزج شدن و به هم چسبیدن کمپوست جلوگیری میکنند . یا به درون آنها رخنه میکنند و همچنین ممکن است دیواره سلولی داشته باشند . چنانچه رشته های کاه و کلش زیاد طویل باشند ، قبل از تهیه کمپوست باید آنها را خرد کنند . چنانچه قطعات کاه و کلش بلند ،؛ براق و خشک باشد باید با خرد کردن و شکستن قطعات، امکان فعالیت میکروبی بر روی آنها را افزود وبه تخمیر آن کمک کرد . کمپوستی که از مخلوط کاه و کود اسبی تهیه میشود و در اصطلاح کمپوست طبیعی نامیده میشود و چنانچه مواد پایه کمپوست را کاه وکلش تکشیل داده و کود دامی مصرف نشود به آن کمپوست مصنوعی میگویند . ترکیباتی چون موریات پتاسیم و سوپر فسفات کلسیم برای این منظور مصرف میشوند. نوعی از این کربوهیدرات به نام زایلان در ساقه گندم به وفور یافت میشود . از ۱۲۰ سال گذشته تحقیقات زیادی برای کاشت و پرورش قارچهای خوراکی همواره افزایش یافته و سال به سال نیز از مقدار قارچهای جنگلی خوراکی نیز به علت نامساعد شدن شرایط اقلیمی جنگلها کاسته شده و جمع آوری قارچهای جنگلی به مراتب گران تر از تولید تولید قارچهای پرورشی است.

مقداری خاک قهوه تازه جمع اوری کنید , نیازی به استریل کردن آن ها نیست ؛ چرا که خود استریل هستند . به طوری که این مقدار ماده خشک ، معادل تبدیل ۲۵ درصد توده تر سوبسترای بستر به قارچ تازه است . بستگی به پارامتر های متعددی از قبیل کمیت و کیفیت کمپوست، بذر انتخاب شده و ایجاد شرایط مطلوبی از عوامل محیطی در سالن ها همچنین مدیریت مبارزه با آفات و بیماری ها داشته که در هر صورت و حتی در شرایط نامطلوب و به کارگیری روش های غیر حرفه ای و سنتی انتظار می رود از هر تن کمپوست موجود در سالن های تولید بین ۱۶ تا ۱۸ درصد محصول یعنی ۱۶۰ تا ۱۸۰ کیلوگرم قارچ تازه با تعریف شرایط فعلی این صنعت در کشور حاصل که به تناسب هزینه های اجرایی و فروش محصول بدست آمده به صورت فله ای و بعنوان محصول درجه ۲ حداقل ۱۰۰ درصد سودآوری به ازاء هزینه های انجام گردیده عاید تولید کنندگان خواهد کرد. کاه و کلشی که در بازار برای مصرف غذای دام به فروش میرسد . کلشهایی که یک سال از عمر آنها گذشته و رنگ زرد براق خود را از دست داده اند، در صورتی میتواند مصرف شوند که هنوز استحکام بافت آنها از بین نرفته باشد . .

در مراحل تجزیه و تخریب کاه خشک ، حدود ۵۰ درصد توده ، به صورت گاز دی اکسید کربن ، ۲۰ درصد به صورت آب ، ۲۰ درصد به صورت کمپوست مصرف شده ، ۱۰ درصد نیز تبدیل به ماده خشک اندام باردهی قارچ میشود . همچنین می توان قبل از توده کردن کود مقداری آهک در حدود یک پنجم حجم پهن به آن اضافه و کاملا مخلوط کنید. آنچه درمورد قارچهای صدفی مهم و قابل توجه است ، تبدیل توده سابستریت بستر به اندامهای باردهی قارچ و راندمان بیولوژیکی آن اغلب با بیش از ۱۰۰ درصد است که از نظر تولید قارچ در دنیا ، حداکثر میزان تولید محسوب میگردد . تفاوتهای موجود در گونه های قارچ صدفی ، از نظر میزان مواد غذایی ، به چند عامل بستگی دارد . برای اینکه کشت قارچ ها در خانه برای شما آسان تر شود می توانید از کیت های آماده موجود در بازار استفاده کنید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *