همه چیز درباره قارچ ها
 
همه چیز دریاره پرورش قارچ در گلدان و منزل – پرورش قارچ

همه چیز دریاره پرورش قارچ در گلدان و منزل – پرورش قارچ

اگر آلودگی در قسمت فوقانی بستر مشاهده گردد بیماری محتملا” پس از پر کردن و بسته شدن درب کیسه ها وارد گردیده است . اگر بخواهیم محاسبه درآمد و سود پرورش قارچ را در این مقاله به خوبی توضیح دهیم بهتر است با مثال و براساس همین سالن ۴۰ متری و با ظرفیت ۴ تن کمپوست متمرکز شویم تا مطلب برای شما به خوبی روشن شود. اگر میخواهید کسب و کاری پر سود را با تولید یک محصول غذایی شروع کنید باید آموزشهای لازم را ببینید. ♻️ تا زمانی که اولین موج (که اولین فلش نیز گفته میشود) محصول قارچ را برداشت میکنید، یعنی دوره انتظار در حدود ۳۵ روز و تا پایان باردهی کامل محصول (مجموعا سه فلش باردهی) حدود هشت هفته زمان صرف میشود. انواع غذاهای آماده و کنسروی، فراوردههای سوسیس و کالباس، سسها و خوراکهای زیادی از قارچهای خوراکی تهیه میشود، بنابراین مشکل چندانی از لحاظ فروش محصول نخواهید داشت. !

سپس بستر را با استفاده از یک لایه خاک استریل شده پوک و منفذ دار بپوشانید ، درجه حرارت را هم روی ۵.۱۵ درجه سانتی گراد تنظیم نمایید . به منظور آموزش پرورش قارچ در گلدان یا منزل، محل کشت (کاه یا پوشال) را با افزودن مقداری آب مرطوب کرده و با گذاشتن در مایکروویو بستر کشت را استریل نمایید. اکنون گلدان را در محیطی گرم و مرطوب با دمای متوسط ۲۱ درجه سانتی گراد قرار دهید . ولی جای نگرانی نیست ،چون اکنون شما یک خوراک دام با ارزش پروتئینی بالا وخاک گلدان بسیار خوب برای گلدانها و باغچه تان در دست دارید . ♻️ انواع قارچ خوراکی دارای ارزش غذایی بالایی هستند و میتوانند ویتامینها و املاح مورد نیاز بدن را تامین کنند. علاقه مندان به کار تولیدی در خانه میتوانند با پرورش قارچ در منزل به سودی تضمین شده و منطقی دست پیدا کنند. جهت حفظ ایمنی وکیفیت پرس های کلش خریداری شده باید آنها در تایه هایی با ابعاد مناسب و با فواصل معین از هم نگهداری کرد. تکنولوژی و ماشین الات از شرکت دالسم هلند می باشد و اخیراً کمپوست فاز ۳ را نیز راه اندازی کرده اند هر چند فروش کمپوست فاز ۳ در حال حاضر نیاز به ایجاد زیر ساخت های لازم در واحد های پرورش دارد و به نظر می آید حداقل در حال حاضر تولید این نوع کمپوست برای فروش بنا به دلایل زیادی امکان پذیر نیست و بیشتر برای واحدهای پرورش خود تولید می شود.

پس از سفید شدن میسیلیوم ها در خاک پوششی، باید از رشد رویشی میسلیوم جلوگیری کنیم و آن را وادار کنیم تا وارد فاز زایشی شود؛ به همین دلیل هوادهی میکنیم یعنی دما و co2 را کاهش داده و شرایط محیطی ویژهای برای میسلیوم ها فراهم میکنیم تا وارد فاز زایشی و تولید اندام بارده قارچ شوند. این نوع از قارچ ها در محیطی که میزان نیتروژن بالا است , مانند کودهای کشاورزی اسب , به خوبی رشد می کنند . T. harzianum آنزیم های لیتیک همانند پروتئاز، گلوکوناز و کیتیناز که دیواره سلولی قارچ را از بین می برد، دفع می کنند. تیغه های زیر کلاهک آن کاملا نمایان بوده اما انسجام خود را حفظ می کنند . عمل رافلینگ باعث به هدر رفتن مقداری از انرژی کمپوست می شود اما این روش برای تازه کاران بسیار مناسب می باشد. این سهم آنزیم کیتیناز در ماهیت مخرب T. aggressivum نسبت به قارچ دکمه ای است که تحقیقات بیشتری را برای ما ایجاد می کند. از آنجایی که T. aggressivum سریعتر از قارچ دکمه ای رشد می کند، کمپوستی که کاملاً به وسیله قارچ دکمه ای کلونی شده در مقایسه با کمپوستی که به تازگی بذرپاشی شده، کمتر به وسیله T. aggressivum آلوده می شود (رقابت کمتر).

پادزیست: همان آنتی بیوتیک یا ماده ای که از یک میکروارگانیسم گرفته می شود که سایر میکروارگانیسم ها را از بین می برد. مثل قارچ پنی سیلیوم که از آن پنی سیلین (Penicillin) بدست آورده می شود. تولید قارچ از شغل هایی است که از ایده تا اجرا و کسب سود همگی در زمانی بسیار کوتاه عملی میشود. ♻️ قارچ یکی از پر مصرف ترین مواد در صنایع غذایی محسوب میشود و همیشه بازار خوبی دارد. ♻️ زیرا تولید قارچ در سالنهای سرپوشیده و تحت شرایط کنترل شده انجام میشود و همه نیازهای رشد قارچ نظیر دما، رطوبت و تغذیه در نظر گرفته میشود بنابراین در همه چهار فصل سال میتوان قارچهای سالم و با کیفیت تولید کرد. گام نخست در امـر پرورش قــارچ، تهیه ی بذری خوب و با کیفیت مناسـب است. ♻️ سودآوری، تضمین سرمایه، ریسک مالی اندک، سادگی کار و بازار فروش خوب از مواردی است که باعث شده تا بسیاری از شهرنشینها هم وارد صنعت پرورش قارچ شوند. یکی از این نوع قارچ ها گنودرماسیدیم نام دارد . تقریباً هر ۵ تن کمپوست قارچ دکمه ای در ماه یک شغل ایجاد میکند و این خیلی عالی است چون در اوضاع اقتصادی فعلی کارآفرینی و تولید محصولات غذایی در درجه اول اهمیت قرار دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *