حتی بسیاری از خانواده ها گوشت و قارچ را به صورت مخلوط استفاده می کنند تا هم در مصرف گوشت صرفه جویی کنند و هم از مزایای غذایی هردو استفاده نمایند. در اکثر کشورهای جهان خوردن قارچ متداول است زیرا نسبت به گوشت قرمز از نظر پروتئین چیزی کم ندارد و از نظر چربی صفر می باشد و با صرفه و اقتصادی نیز می باشد . همانگونه که قبلاً نیز ذکر گردید هزینۀ تولید یک کیلوگرم قارچ امروز بیشتر از ۳۵۰ تا ۴۵۰ نبوده در حالیکه قیمت فروش یک کیلوگرم قارچ فله ای درجه ۲ در حال حاضر حداقل ۲۰۰۰ تومان بوده و عدم توازن بین عرضه و تقاضا به دلیل عدم سرمایه گذاری مناسب در این بخش و نیز کمبود محصول موجب گردیده که هیچگاه قیمت قارچ از این میزان تنزل نکرده و همواره رو به افزایش باشد. بطور متوسط بهترین درجه رطوبت برای کشت بین ۷۰ – ۸۰ درصد می باشد.
آمانیتا فالوئید و آمانیتا موسکاریکا از این دسته از قارچ های سمی می باشد . سمی بودن قارچ ها به سه نوع تقسیم شده اند : ۱- فالاتوکین۲- آموتوکسین۳- همولیتیک و آمانیتا لفظ سمی بودن قارچ ها می باشد . هزاران سال پیش چینی ها و ژراپنی ها نحوه پرورش چندین نوع قارچ را می دانستند که از میان آنها شیتاکه معروف است دو قرن قبل از تولد مسیح ، یک پزشک یونانی به نام «نیکاندر» قارچ را در بستری از کود حیوانی و خاکستر که شاخ و برگ انجیر روی آن را پوشانده بود پرورش داد . از سال ۱۹۷۰ ، شناخت علمی و عملی بشر از قارچ و نحوه پرورش آن پیشرفت چشمگیری کرده است . کمی دیر تر در حدود دهه ۱۶۵۰ کشاورزان فرانسه کاملاً به طور تصادفی به نحوه پرورش قارچ پی می بردند . کار این دو محقق باعث شد که انواع دیگر قارچ ها مورد توجه قرار بگیرند و تلاش برای اهلی کردن قارچ های وحشی آغاز شود ولی اگرچه پس از تحقیقات زیادی در زمینه پرورش قارچ به عمل آمد ، بعلت عدم ارتباط کار محققین با یکدیگر نتیجه تحقیقات به صورتی جامع و مدون در اختیار همگان قرار نگرفت . از مهم ترین قارچ های خوراکی میتوان به قارچ دکمه ای و انواع صدفی آن اشاره کرد این قارچ ها را می توان در مکانهای کوچک هم تولید کرد .
فالاتوکسین و آموتوکسین سم هایی هستند که روی دستگاه گوارش اثر می کند ولی کشنده نیستند . قارچ های روی دستگاه گوارش و روی اعصاب اثر کرده و شخص را دچار دل درد و سر درد و تهوع که مصرف کننده بیمارستانی شده و باید تحت نظر پزشک معالجه شود . قارچ هایی که به طور کل سمی بوده ، و به شخص مصرف کننده شوک سریع وارد کرده چه بسا مصرف کننده به بیمارستان هم نرسد . بازده : مجموع وزن کل قارچ برداشت شده در یک دوره تقسیم بر وزن کمپوست موجود در اول دوره. با این روش کمپوست خوب و با کیفیت تولید می شود. باید هرچه مواد اضافی دور این چوب ها وجود دارد تمیز شود و بعد از ۱۵ تا ۳۰ روز این چوب ها با اسپان شیتاکه تلقیح می شوند . برای رشد قارچ ، محیط باید دائم مرطوب باشد. اتوکلاو و هود میکروبیولوژی و یخچال صنعتی جزء ضروریات است که باید تهیه گردند. الف ـ دانههای گندم را جهت استریل دو ساعت در حرات oc 121 اتوکلاو میگذاریم. پوسته آن را می توان مثل پوسته قارچ خوراکی جدا کرد . .
در نوع یک منطقه ای تمام بخش های یک سالن که تحت پوشش آن است با شرایط یکنواخت دما و رطوبت هوادهی می شود و در نوع چند منطقه ای به کمک دمپرهای مخصوص امکان هوادهی با دما و رطوبت های مختلف به سالنهای متفاوت که در مراحل متفاوتی از تولید قرار دارند وجود دارد. کمپوست ها کاملا به هم میخورد و با تخته های مخصوص کوبیده و یکنواخت میگردد. قیمت خرید و فروش بذر و کمپوست قارچ گانودرما با کیفیت محصول رابطه مستقیم دارد، یعنی هرچقدر قیمت بالاتر(البته منطقی) باشد، محصول با کیفیت بالاتری را خواهید داشت. هر دوره از کشت حداکثر تا ۲ ماه طول می کشد و در هر بار می توان مقدار زیادی محصول برداشت کرد . علاوه براین هنگامی که فقط بخشی از محصول بصورت تازه فروخته می شود نیز نیاز است که از روش های مختلف محافظت برای تهیه ونگهداری بقیه قارچها استفاده شود. تولید انواع قارچ در ایران در سطح بسیار وسیع و گسترده انجام می شود، برخی از افراد اقدام به تولید قارچ در کارگاه های خانگی کرده و برخی از شرکت های تولید نیز سالانه تعداد بالایی از این محصول را به بازار وارد می کنند، شرکت تولید قارچ دکمه ای سفید درجه ۲ محصولات سالم و طبیعی را به بازار ارائه نموده که هر کدام از آن ها در جعبه های مخصوصی قرار گرفته و شما به صورت فله ای نیز می توانید اقدام به خرید این نوع قارچ ها کنید.