از آغاز مرحله رویش، کمکم نیاز به هوادهی شدت مییابد. در این مرحله برای هرتن کمپوست در هر ساعت ۲۰۰ـ ۱۰۰متر مکعب هوای تازه لازم است. تهویه باید حالتی ملایم و دائمی داشته باشد تا جریان شدید باد به کمپوست ها آسیب نزند و باعث خشکی آنها نگردد. مرحلهقارچدهی: قارچها در مرحله باردهی برای هرتن کمپوست در هر ساعت ۵۰۰- ۱۰۰۰ متر مکعب هوا نیاز دارند. مرحلهپنجهدوانی:پرورش قارچ صدفی در این مرحله نیازی به نور ندارد. مرحلهقارچدهی در پرورش قارچ صدفی :قارچ صدفی برخلاف قارچ دکمه ای، برای تولید اندام باردهی نیاز به نور دارد. ۸ـ۶ ساعت نور و تاریکی در بقیه ساعات، برای پرورش قارچ صدفی کافی است، ولی در حال حاضر در سالن های پرورش قارچ صدفی ، برنامه زمانبندی ۱۲ساعت نور و ۱۲ ساعت تاریکی اجرا میشود. نور جنگل آبی است، لذا استفاده از لامپهای برق رشتهای توصیه نمیشود چون نور این لامپ ها زرد است. لامپ های فلورسنت با رنگ سفید (مهتابی) با ۸ساعت روشنایی در شبانه روز میتواند نور کافی برای پرورش قارچ صدفی را تأمین کند. هریک عدد لامپ مهتابی برای تأمین نور ۲۰متر مربع فضای سالن کافی خواهد بود. نیاز نوری گونه های مختلف قارچ صدفی متفاوت است. همچنین شدت نور لازم از ۵۰۰تا ۱۵۰۰لوکس متغیر است .
ماده ی زمینه ای مناسب برای اسپان دانه ی گندم می باشد. از بذرچاودار و ارزن نیز استفاده می شود. کاه های خنک شده را در کف کیسه به ارتفاع ۱۰ سانتی مترریخته و پس از آن یک لایه بذر می ریزند. روش بذر پاشی به این صورت است که بذر دور تا دور سطح بستر به شکل حلقوی با ضخامت ۲ الی ۳ سانتی متر بصورت پراکنده ریخته می شود. بذر ها حداقل ۲ سانتی متر از کنار کیسه فاصله داشته باشند، زیرا در اثر تنش های محیطی به آنها شوک وارد می شود. پس از آن یک لایه کاه به ارتفاع کمی کمتر از لایه اول (چهار انگشت بسته) ریخته و به همین ترتیب یک لایه کاه و یک لایه بذر زده می شود تا کیسه پر شود. می بایستی ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر انتهای کیسه را جهت بستن سر کیسه خالی گذاشت. کیسه ها را با فاصله از یکدیگر به سقف سالن آویزان کرده یا در قفسه های طبقه بندی شده قرار می دهیم. Post was created with !
قارچ صدفی نام علمی
در ایران بیشتر قارچ به صورت تازه مصرف و مقدار کمی نیز به صورت کنسرو نگه داری و به بازار عرضه میشود. دیگر فرآورده های قارچ عبارتند از ترشی قارچ بلنچ قارچ و پودر قارچ که از خشک کردن قارچ بدست می آید. قارچ تازه بیش از ۴۸ ساعت در حرارت ۲۰ درجه سانتیگراد قابل نگه داری نیست(چون بیش از ۷۰ درصد وزن قارچ را آب تشکیل داده است). اما می توان آن را به مدت ۱ هفته در حرارت ۴ درجه سانتیگراد نگه داری کرد. قارچ ها را باید قبل از بسته بندی به دو دسته تقسم کنید قارچ های درجه یک و درجه دو. سپس هرکدام را در بسته های جداگانه قرار داده و به بازار عرضه کنید. قارچهای بسیار درشت قابلیت بسته بندی شدن ندارند و باید آنها را همراه با قارچهای درجه ۳ به صورت فله ای عرضه کنید. نکته مهم: میزان برداشت محصول رابطه مستقیمی با کنترل افات دارد. از اینروباید در پیشگیری از آلودگی اهتمام کامل نمود.
بیماری لکه قهوهای باکتریایی:این بیماری یکی بیماری مهم و شایع در سالنهای پرورش صنعتی و سنتی قارچ دکمهای خوراکی در ایران است. بیماریهای ویروسی:مجموعهای از چند ویروس موجب بیماری خطرناک در قارچ خوراکی میگردد. بیماریهای ویروسی جزء سختترین بیماریهایی است که به قارچ وارد میشود و علت آن نیز تشخیص و کنترل دشوار وسخت این نوع بیماری است. به همین دلیل نیز باید در ابتدا اقدامات لازم برای جلوگیری از ویروس به داخل سالن پرورش قارچ را درنظر داشت. پس از آن هم با بازدیدهای به موقع و دقیق به منظورکنترل سالن و بستر کشت با تشخیص به موقع مانع از پخش و همهگیر شدن آن ویروس شد. در حالاتی که بیماریهای قارچی شدت یافته باشد ممکن است میزان قارچهایی که در بستر دیده میشود بسیار کم بوده و حتی اغلب آنها ممکن است دچار بدشکلی شوند. خشک شدن تهسنجاقی:از عوامل احتمالی که سبب بروز این حالت میشود میتوان به مواردی از قبیل بیماری ویروسی، رطبت بسیار زیاد، ناکافی بودن تغذیه؛ آبیاری بیش از موعود و…