همه چیز درباره قارچ ها
 
پرورش وتولید قارچ سفید (دکمه ای وصدفی و)

پرورش وتولید قارچ سفید (دکمه ای وصدفی و)

یا اینکه از رقمهای این گونه های میباشند که این رقمها توسط شماره خاص از یکدیگر بر اساس خصوصیات آناتومی ، مرفولوژی ، و پرورشی تفکیک داده میشوند . سپس این کیسه ها یا شیشه ها را درون اتوکلاو تحت ۱۵ پوند فشار و دمای ۱۲۱ درجه سانتیگراد به مدت ۴۰ دقیقه استریل مینماییم . تفلید از طبیعت امری است که همواره در انتخاب مکان پرورش قارچ راهگشا خواهد بود و هر چه بتوان به محیط رشد طبیعی قارچها نزدیک گردید و واحد تولیدی را در آنجا بنا نمود به موفقیت بیشتر نزدیک شده ایم . لذا باید ملاحظه نمود که در شرایط طبیعی قارچها در کجا رشد میکنند و محیط های مرطوب ، خنک و سالم بهترین مکان جهت انتخاب میباشند . لذا از لحاظ تامین رطوبت تا حدودی دما ، حاشیه دریای خزر و جنگلهای اطراف آن انتخاب مناسبی خواهند بود . در استان اصفهان حاشیه زاینده رود ظرایط اقلمیمی مناسبی خواهد داشت . چون که هم از نظر آب و هوایی ایده آل میباشند و چون شالی کاری در این مناطق انجام میگیرد وجود کاه و کلش فراوان و ارزان برنج بستر کشت مناسبی فراهم خواهد آورد . هر چند که پرورش قارچ درون محیط سر بسته صورت میپذیرد و درون سالن میتوان به طور مصنوعی شرایط ایده آل را ایجاد نمود ولی به صرف انرژی نیاز خواهد داشت تا رطوبت ، دما و تهویه مناسب را ایجاد نمود و همیشه باید در نظر داشت که شرایط بهینه ایجاد شده به طور مصنوعی به هر حال متفاوت با شرایط طبیعی ایده آل خواهد بود . در وسط کویر لوت نیز درون سالنهای مجهز و با امکانات پیشرفته نیز میتوان شرایط مصنوعی و مناسب رشد قارچ را ایجاد نمود ولی باید در نظر داشت که چقدر انرژی صرف ایجاد این شرایط میگردد و آیا چقدر صرف اقتصادی کار را کاهش میدهد؟

قارچ صدفی صورتی

تعریف اصطلاح میلیسیوم رانی در مرحله سوم؛ میسلیوم به تارهای نازک و سفیدی گفته می شود که از بذر قارچ رشد می کند ودر تمامی کمپوست حرکت کرده و آن را بعد از مدتی یکدست سفید می کند. در مرحله ۴ که تخته کولی یا تخت کوبی است، کیسه های روی کمپوست ها را می بریم و سطح روی بلوک های کمپوست را می کنیم و با یک تخته یا ماله بنایی دوباره آنها را صاف می کنیم. در مرحله ۵ ، بعد از اینکه کمپوست کامل با میسلیوم سفید شد روی آن را با لایه ای از خاک مخصوص به نام پیت به ضخامت ۴ سانتیمتر می پوشانیم که قارچ درون این لایه خاک رشد می کند. در مرحله ۷ که رافلینگ نام دارد، عمل پنجه کشی یا شخم زدن خاک انجام می شود به صورتی که میسلیوم هایی که در خاک رشد کرده اند به هم بخورند تا در آینده قارچ ها یکنواخت رشد کنند. پرورش قارچ های خوراکی باید در محیطی کاملا بهداشتی و ضد عفونی شده انجام گیرد.

قارچ صدفی pdfبنابراین، بهتر است که هر چندوقت یکبار به آنها سر بزنید و در صورت نیاز، آب بر روی خاک اسپری کنید. نکته قابل توجه در پرورش قارچ این است که محیط رشد آنها سرد باشد، اما دمایی در حدود ۲۱ درجه سانتیگراد در منزل، دمای مناسبی به شمار میآید. در طول سه هفته، قارچهای کوچکی را مشاهده خواهید کرد. برای بهبود رشد آنها، محیط را همچنان سرد، مرطوب و تاریک نگهدارید. وقتی کلاهک قارچ به طور کامل از ساقه فاصله گرفت، قارچها را به سادگی میتوانید با انگشتان خود برداشت کنید، اما با این کار، به قارچهای در حال رشد صدمه میزنید. به همین دلیل بهتر است تا از چاقویی تیز برای جداسازی قارچها استفاده کنید. برای استفاده از قارچها، حتما قبل از استفاده، آنها را به خوبی بشویید. قارچهای برداشتی را در پاکتهای کاغذی قرار دهید. با این کار، این قارچها را تا یک هفته میتوانید در یخچال نگهداری کنید. در این بخش میخواهیم یاد بگیریم که چطور با استفاده از دانههای قهوه، قارچ مورد نظر خود را پرورش دهیم. !

آن دسته از قارچ های صدفی مورد توجه پرورش دهندگان می باشند که دارای صفاتی به شرح زیر باشند. ۱. دارای عطر و طعم مورد نظر مصرف کنندگان باشند. ۲. شکل مناسب و رنگ مورد پسند مصرف کنندگان را دارا باشند. ۳. کیفیت پخت مناسبی داشته باشند. ۴. در مقابل نوسانات حرارت و رطوبت و آفات و بیماری ها مقاوم بوده و از قابلیت نگهداری بیشتری برخودار باشند. ۵. راندمان تولید بالایی داشته باشد. متوسط تولید موقعی است که یک کیلوگرم قارچ با رطوبت ۹۰ درصد از چهار کیلوگرم مواد بستر با رطوبت ۷۵ درصد تولید شود. در تولید صنعتی قارچ، زمانی که ۵۰% مواد بستر به قارچ تبدیل شود مطلوب نظر تولید کنندگان خواهد بود. مایه قارچی که سطح آن را میسلیوم های قارچ پوشانده و سفید و متراکم باشد، رسیده و سالم است. در صورتی که مایه تا حدودی سفید شده باشد ولی تراکم لازم را نداشته باشد. احتمال دارد رشد آن کامل نشده و نارس باشد در آن صورت باید مایه در حرارت ۲۰ تا ۲۵ درجه به مدت چند روز قرار داده شود تا سفید و متراکم گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *