سرویس سبک زندگی فردا؛ بشیر قلیزاده سرچشمه: کسانی که از قارچ به عنوان وعده غذایی استفاده میکنند با تنوع بسیار زیادی از انواع قارچها در طبیعت روبه رو میشوند. در امریکای شمالی هزاران گونه قارچ خوراکی وجود دارد. در بین این تعداد زیاد قارچ تقریبا اکثر آنها خوراکی هستند. عواقب پیش بینی نشده در عدم شناسایی درست قارچ سمی و غیر سمی، میتواند بسیار مرگبار باشد. در پارهای از مواقع اشخاصی که قارچ سمی مصرف میکنند، نیاز به پیوند کبد پیدا میکنند. این در حالی است که برخی با مصرف قارچ سمی جان خود را نیز از دست میدهند. به گفته انجمن آمریکایی مرکز کنترل سموم در اسکندریه، ویرجینیا؛ در سال ۲۰۱۱؛ ۶۴۲۹ مورد مسمومیت حاصل از مصرف قارچهای سمی شناسایی شد که در این بین ۲ نفر جان خود را از دست دادند. Cotter در این باره گفت، یکی از دلایل مسمومیت افراد، پس از مصرف قارچهای سمی تشخیص غلط آنها است.
!
قارچ صدفی رنگی
یک کیسه پلاستیکی به قطرcm ۵۰ و به طول ۱۰۰cm انتخاب کنید. ۲- تعداد سه عددسوراخ به قطر یک سکه ۵۰ ریالی در ته کیسه و چندین سوراخ در بدنه کیسه در نقاط مختلف جهت خروج آب اضافی وتهویه بستر ایجاد کنید(جمعا حدود ۳۰ سوراخ میشود). اگر محصول غلات را با دستگاه کمپاین برداشت نمایند( درو ) نتیجتا ساقه های غلات به طول ۸ الی ۱۴ سانتیمتر طول خواهند داشت که به آنها کلش کفته میشود . اگر محصول غلات را با دستگاه خرمن کوب خرمن نمایند ( جدا کردن دانه ها ار پوسته غلات ، کلوم وکلومل ) ساقه های حاصل کوچک خواهد بود که به آنها گاه گفته میشود . قرار دهید واز لحظه به جوش آمدن کامل آب حداقل به مدت ۳۰ دقیقه به کلشها حرارت داده وکلشهای در حال حرارت را گاهی زیر و رو نمائید. جوشانیدن گاه ویا گلشها به سه علت انجام میگیرد .
قارچ صدفی تیره
داخل ظرف سوفله را با کره چرب کنید و یک لایه از مخلوط را بریزید و سپس یک لایه از قارچ و باز یک لایه از مخلوط و یک لایه از قارچ تا ظرف پر شود . بقیه پنیر ها را روی آن بپاشید و به مدت۲۰ تا ۳۰ دقیقه در فر با حرارت متوسط قرار دهید تا بپزد . ابتدا نمک و سرکه را در آب حل کرده بجوش می آوریم ( برای پاستوریزه شدن ) درب قابلمه را گذاشته و صبر می کنیم تا سرد شود . درب ظرف را محکم بسته در جای خنک به مدت حدود بیست روز نگهداری میکنیم . رعایت پاستوریزه کردن همه اجزا بخصوص ظرف شیشه ای و حتی درب آن موجب سالم ماندن شورها میشود . همیشه خراب شدن شورها مثل کفک زدن ویا له شدگی آنها وغیره به خاطر رعایت نکردن بهداشت است . از ورود قارچهای هوازی و میکروبها به داخل شورها باید جلوگیری نمود. برای تهیه این نوع غذا با قارچ، قارچ و فلفل سبز را خرد می کنیم و در روغن تفت می دهیم .
قارچ صدفی نام علمی
اگر متوجه شدید که قارچ سمی مصرف کرده اید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید و سعی کنید نمونه ای از قارچ مصرف شده را همراهتان داشته باشید. این بسیار مهم است که بدانید دقیقا چه نوع قارچی مصرف می کنید به دلیل شباهت های ظاهری مجیک ماشروم با قارچ های سمی ممکن است اشتباها باعث آسیب خود شوید. طبق گزارشات هیچ نوع آسیب فیزیکی بعد از مصرف قارچ های توهم زا تا به امروز گزارش نشده است. اگر فرد دچار مشکلات روانشناختی باشد، استفاده از قارچ های جادویی می تواند باعث تشدید آنها شود. فرد ممکن است به طور کلی کنترل خود را از دست بدهد و سفر بد (bad trip) و فلش بک هایی را تجربه کند که می توانند ترسناک و مغشوش کننده باشند. این افراد قبل از مصرف باید با پزشک خود حتما مشورت داشته باشند! و مصرف آن بدون مشورت و اجازه پزشک معالج می تواند به شدت خطرناک باشد!
قارچ ها از ریسه های نخی شکل موسوم به هیف تشکیل شد تشکیل یافته اند، که انشعابات آن ها شبکه میسیلیوم را تشکیل میدهند. شبکه میسیلیوم در مواردی در زیر زمین (چوب و یا مواد پوسیده) پنهان می باشد. ۱. کلاهک: بخش فوقانی قارچ را تشکیل میدهد. ۲. تیغههای لامل: یک سری تیغه که به صورت رادیال و یا شعاعی در زیر کلاهک قرار گرفته اند و هاگ یا بدر قارچ در آن ها تولید می شود. ۳. ساقه: ساقه یا پایه قارچ است که البته ساقه واقعی مانند آنچه در گیاهان وجود دارد، نیست و در همه قارچ ها نیز وجود ندارد. ۴. حلقه: یک حلقه به شکل دامن که دور ساقه ی قارچ بالغ را در بر گرفته است (در همه قارچ ها وجود ندارند). ۵. زوائد: زائده های برجسته روی سطح کلاهک برخی از قارچ ها. ۶. فنجانک: ساختار فنجانی شکل در قاعده قارچ (همه قارچ ها دارند). ۷. رشته های میسلیال: رشته های ریشه مانند که تکیهگاه قارچ در خاک می باشد.