مثل قارچ و الواریا(چینی) مورالها، قارچ مرغوب چوب بارتص پروانه ای ، کوپرینوس، یا مرد پشمالو قارچ گوش چوب و قارچ خوراکی شی تاکه با قارچ جنگل می توان اشاره کرد. کشت و پرورش قارچ صدفی در ایران برای اولین بار در سال ۱۳۶۵ توسط دکتر مصطفوی کارشناس دفع آفات و زراعت کشاورزی در سازمان تحقیقات کشاورزی در اوین شروع شد. قارچ صدفی پلوروتوس استراتوس در سال ۱۹۰۰ میلادی برای اولین بار در چهان مورد کشت و پرورش قرار گرفت. قارچ صدفی تجزیه کننده اولیه است یعنی قادر است که سلولز و لیگنین گیاهان را تجزیه کرده و برای رشد خود مورد اسفاده قرار می دهد. این قارچ احتیاج به واسطه ندارد و خودش مواد غذایی خود را تهیه ورشد می کند. همچنین مستقیما روی کاه و کلش رشد کرده و قدرت میسلیومی بسیار بالایی دارد و قادر است از همین مواد ساده ، پروتئین مورد نیاز ما را تامین کنند. پرورش این قارچ در محیط های ساده ، بدون نیاز به دستگاههای پیشرفته امکان پذیر است .
قارچ صدفی سرخ شده
نگهداری مناسب کمپوستها در این زمان برای برداشت محصولی خوب بسیار مهم است. در این دوره از شدت هجوم بیماریها کاسته میشود ولی آفات بسیار خطر آفرین می گردند. برابر نور داخل جنگل در یک روز ابری است. در بعضی از سالنها در زمان قارچ دهی نور رسانی به صورت رعد و برقی به کار می رود که البته کاربرد این روش چندان مرسوم نیست. اگر هوا به اندازه ی کافی به سالن تزریق نشود, این کمبود موجب بد شکل شدن قارچهای تولیدی و کوچک ماندن کلاهک آنها می شود.کنترل وضعیت تهویه ای سالن بیشتر به تجربه فرد بستگی دارد. بهترین زمان برای برداشت قارچ صدفی هنگامی است که هنوز لبه چتر به طرف پایین (سمت پایه قارچ)برنگشته است.در این صورت قارچ درجه یک به دست می آید.در برخی شرایط بازار مصرف تقاضای قارچ های بزرگ را دارد و چندان به کیفیت آن توجه نمی کند.در این مواقع می توان به قارچ اجازه داد تا کاملا رشد کرده ,حتی لبه کلاهک آن اندکی چین بخورد یا برگردد ولی باید توجه داشت که گریز از زمان برداشت می تواند خطراتی را در بر داشته باشد.
این علاقهمندی احتمالاً به دلیل رشد این قارچها به صورت خودرو در محیطهای طبیعی است. این مسئله باعث شده است تا در بین مردم این کشورها به گونههای محبوبی برای جمع آوری از طبیعت تبدیل شوند. در مقابل، پرورش قارچ خوراکی صدفی در کشورهایی مانند یونان هنوز در مراحل ابتدایی است و تولید در این کشورها در سطح پایینی قرار دارد. با این وجود، روند افزایش قابل توجه تولید قارچ خوراکی صدفی در آینده گویای تولید آسانتر و بدون مشکل این محصول کشاورزی سازگار با محیط زیست را میدهد. پرورش قارچ خوراکی صدفی نیاز به ورودی نسبتاً کمی از انرژی (به خصوص اگر پسماند کشاورزی مورد استفاده با توجه به شرایط اقلیمی منطقه انتخاب شود) و نیروی انسانی است . تولیدکنندگان باید کنترل غلظت گاز CO۲ را در خلال رشد میسلیوم و مرحله تشکیل میوه (کلاهک قارچ) را در دستور کار خود قرار دهند و به آن عمل کنند. میسلیوم های قارچ صدفی در طی مرحله رویشی به غلظت بالای دی اکسید کربن مقاومت نشان می دهند. .
۲- حرارت بالا را تحمل می کند. به این قارچ اصطلاح پوست کلفت داده می شود چون تحمل شرایط شرایط سخت را می تواند داشته باشد. یعنی رنج دمای آن ۳۰-۲۰ درجه سانتی گراد است. حتی این قارچ در دمای ۱۹ درجه هم می تواند رشد کند. قارچ صدفی از خانواده پلوره تاسه است. ی و عملی بالایی دارد . محصول زیادی می دهد . عموماً در کاه و کلش در حال تجزیه و در مناطق آسیا (چین) ودیگر مناطق شبه حاره دنیا دیده می شود. دارویی که دارای : خواص متعدد زیادی است که در سال ۱۳۴۲ وارد ایران شد که در معالجه بسیاری از بیماریها قابل استفاده می باشد. قارچ سمی: قارچ هایی هستند که در اشکال و گونه های مختلفی وجود دارد که تشخیص آن فقط از طریق آزمایشگاه امکان پذیر می باشد. قارچ های سمی بر روی سیستم عصبی تأثیر می گذارد و باعث حالت سرگیجه و تهوع می شود. آنتی بیوتیک دارد (پلورتین) خاصیت درمانی دارد.