مرحله پایانی که معمولاً ۱ تا ۲ روز بطول می انجامد شامل مرحله تخلیه و نظافت سالن ها میباشد. از یک سو و از سوی دیگر میزان عملکرد محصول بر حسب مقدار بستر یا محیط کشت استفاده شده در طول یک دوره از تولید داشته که معمولا بین دو تا سه ماه در نظر گرفته میشود. توسط ۵ نفر مجموعا ۱۵ روز کارگر، با دستمزد فوق جمعاً مبلغ ۷۵۰۰۰۰ ریال خواهد شد. از سوخت گازوئیل ،انرژی برق و آب با تعرفه کشاورزی به طور میانگین در فصول مختلف سال مبلغ ۵۸۲۹۳۰ جهت هر دوره تولید در نظر گرفته شده است. به قرار ذیل می باشد. افزایش یا کاهش تولید قارچ را در تولیدی های قارچ دکمه ای رقم میزند. عملکرد قارچ صدفــی در شرایط عادی حداقل ۱۰ ٪ از میزان وزن بستر میباشد . بنابراین برای تولید ۱۰۰ کیلو گرم قارچ صدفی ۱۰۰۰ کیلو گرم بستر مورد استفاده قرار می گیرد .مواد اولیه و هزینه آن به شرح ذیل می باشد . بنابراین در سال ۱۳۸۰ در ایران هزینه تولید ۱۰۰ کیلو گرم قارچ صدفـی برا بر با ۴۸۲۹۰۰ ریال می باشد. از ۱۰۰ کیلو گرم قارچ صدفــی تازه ۱۵ کیلو گرم قارچ صدفی خشک با رطوبت ۵ ٪ تولـید مـــیشـــود . این تجارت با برنامه ریزی صحیح کاملا عملی بوده و نیاز به سرمایه گذاری زیادی ندارد. !
حرارت محیط، پی اچ مناسب، نیروی الکترواستاتیک و وجود نمکهای معدنی در جذب ویروس و اتصال به رسپتورهای سطح سلول از اهمیت زیادی برخوردارند. اتصال ویروس به رسپتور اتصالی ضعیف و غیر کووالانسی است. نوع رسپتورها برای ویروسهای مختلف یکسان نیست برای مثال ویروس فلج اطفال جذب PVR و ویروس آنفلوآنزا جذب سیالیک اسید سلولهای تنفسی میگردد. همچنین رسپتور ویروسHIV مولکول CD4 و رسپتور ویروس اپشتین-بار مولکولCD21 و رسپتور راینوویروس مولکول ICAM-1 است. بعد از اتصال ویروس به سطح سلول با تغییراتی در گیرنده سلولی ویروس به دنبال راهی برای ورود به سلول است. به زور کلی ورود ویروس یا از طریق فیوژن غشا (تلفیق شدن پوشش ویروسی با غشا سلول) یا از طریق اندوسیتوز صورت میگیرد. ویروسهای دارای پوشش اغلب از طریق فیوژن و با کمک پروتئینهای ویروسی که نقش در فیوژن دارند وارد سلول میشوند. ویروسهای بدون پوشینه نیز از طریق اندوسیتوز وارد سلول میشوند، که هرکدام انواعی از اندوسیتوز شامل اندوسیتوز وابسته به کلاترین، اندوسیتوز وابسته با کائولین، اندوسیتوز مستقل از کلاترین و کائولین و مارپینوسیتوز است. !
قارچ صدفی کبابی
به همین دلایل شاید موسسات سنتی فاقد مکانیزاسیون قادر به رقابت با واحدهای مدرن امروزی نبوده و از نظر اقتصادی قابل دوام نخواهند بود. از آنجایی که این طرح برای ۳۳ نفر ایجاد اشتغال می کند و تولید سالانه به میزان ۲۰۰۰۰۰ کیلو برای رفع نیاز مشتریان می تواند بر اقتصاد جامعه تاثیر زیادی داشته باشد. و اینکه قارچ با داشتن املاح و ویتامین های بسیار می تواند جایگزین خوبی برای گوشت باشد که در اقتصاد خانواده و جامعه تاثیر گذار است. علاوه بر اینکه این طرح در اقتصاد و فرهنگ جامعه تاثیر می گذارد با تولید بیشتر و افزایش کیفیت و کمیت تولید می توانیم از لحاظ سیاسی نیز جایگاه خوبی در جهان داشته باشیم. همچنین از آنجایی که در کشور ما تولید قارچ خیلی نیفتاده و استقبال زیادی صورت نگرفته. اما خوشبختانه علاقه و توجهی که از طرف عده ای در سنوات اخیر نسبت به این امر ابراز گردیده است، امید ترقی و آینده روشن را نوید می دهد. ما به این نتیجه رسیدیم که با داشتن منابع اولیده تولید در داخل کشور و بازار مصرف در خود شهر و شهرهای همجوار می توانیم طرح موفقی داشته باشیم.
همچنین می توانیم تهیه جوهر لیمو (اسید سیتریک) و اسید اگزالیک را از کپک سیاه یا آسپرژیلوس نِگرا نام ببریم. آزتک ها از قارچها به عنوان مواد توهم زا در فالگیری استفاده می کردند و قارچ را گوشت خدا معرفی می کردند. در نوشته های کلاسیک و مذهبی بابلیان قدیم و یونان و رُمی ها نیز در مورد استفاده از قارچها مطالبی آمده است. ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح یک پزشک یونانی به نام نیکاندر به روشی ابتدایی قارچ را پرورش داد و چند سال بعد دیوسکورید روش ساده دیگری را برای تولید قارچ ابداع کرد. از دیگر مزایای کِشت و پرورش قارچهای خوراکی، امکان پرورش آنها در اتاقها یا سالن های سربسته می باشد، به خصوص در مواردی که هدف (صرفه جویی در استفاده از زمین می باشد). قارچها در طبیعت بسیار فراوانند، که بعضی از آنها خوراکی و بعضی دیگر سَمّی می باشند. سوالی که معمولاً از یک قارچ شناس می شود این است که چگونه می توان قارچ سمی از قارچ خوراکی تشخیص داد.