درحالیکه مصرف قارچ های سمی خطرناک است اما مصرف قارچ های خوراکی بسیار مفید هستند بطوریکه منبع پروتئینی بسیار خوب و مناسبی برای انسان می باشند. بیش از ۱۲ نوع اسید آمینه که سازنده مواد پروتئینی هستند در قارچ وجود دارد. قارچ دارای ماده ای بنام لستین است که باعث پایین نگه داشتن کلسترون خون می شود. همچنین سرشار از ویتامین B بوده و دارای ویتامینهای K-C-D می باشد. قارچ ها دارای آنزیمی بنام ترپسین هستند که موجب سهولت هضم غذا در دستگاه گوارش می شوند. از محاسن دیگر قارچ ها جلوگیری از چاقی ، ممانعت از رشد بی رویه غدد و پیشگیری از بیماری سرطان می باشد. در این طرح چگونگی پرورش قارچ صدفی بصورت ساده برای علاقه مندان به تولید آن شرح داده شده است . تولیدقارچ به عنوان یک منبع پروتئین گیاهی و قابل رقابت با گوشت ( پروتئین حیوانی ) همواره از اهمیت فراوان و روز افزودنی برخوردار است و به صورت بسته بندی مورد استفاده قرار می گیرد ویتامینهای B,C و کمپلکس HB را در خود دارد که آکاریکوس و پولو روتوس ( قارچ صدفی ) نامیده می شود. !
در صورتیکه محیط مناسبی فراهم کرده باشید و تنش حرارتی و رطوبتی نداشته باشید قارچ صدفی معمولا پس از سه هفته نمایان می شود . در مرحله اول ، قارچ نیاز به نور ندارد ومی باید در محلی نسبتا تمیز و در دمای معمولی(۲۰-۳۰درجه سانتی گراد) نگه داری شود. علت : تهویه مناسب نیست و تجمع گاز کربنیک در محیط زیاد است. رفع مشکل قارچ صدفی رای رشد نیاز به اکسیژن دارد که با تهویه مناسب ( هر یک تا دوساعت یکبار ) این مشکل حل میشود . علت : نور موجود در فضای نگهداری قارچ صدفی بیش از حد نیاز قارچ است. رفع مشکل : اگرکمپوستها را به مکانی با نور کمتر وغیر مستقیم منتقل نمائیدمطمئنا بازهم قارچهای سفیدرنگ و زیبایی تولید خواهید کرد. علت : – توده داخلی کمپوستها خشک شده است . قارچهای آن تمام شده وقدرت رویش ندارد . رفع مشکل : قارچها نیز مانند تمام موجودات زنده برای ادامه حیات خود نیاز به آب دارند . وقتی آب توده داخلی کمپوست کاهش می یابد رشد نمی کنند.برای حل این مشکل توده داخلی کمپوست را از پلا ستیک خارج نموده به مدت ۱۰-۱۲ ساعت در داخل آب تمیز قراردهید. در این حالت یک جسم سنگین – و تمیز ـ برروی توده قراردهید تاکاملابه زیرآب فرورود .پس از آن از آب خارج کرده اجازه دهید آب مازادآنها خارج شود. علت: کمپوستها مورد حمله قارچ های پارازیت قرار گرفته است. .
قارچ صدفی رده
این قارچ ها باعث کاهش وزن می شوند. قارچ صدفی به دلیل داشتن پروتئین بالا و چربی و کربوهیدرات کم ، به کاهش وزن کمک می کند. بنابراین ، اگر در حال کاهش وزن هستید ، حتماً قارچ صدفی را در رژیم غذایی خود قرار دهید. خواص مفید قارچ صدف انکار ناپذیر و بی شمار است. اما این قارچ ها می توانند برای انسان نیز مضر باشند. بارزترین نشانه ای که بدن به مقدار زیاد قارچ صدفی مصرف نمی کند ، درد شکمی است که فرد بعد از خوردن قارچ به هر شکل ، سرخ شده یا آب پز شده ، قارچ می خورد. موارد منع مصرف خاص دیگری وجود ندارد. عدم خویشتنداری در غذا نشانه این است که فرد خورنده گناه پرخوری را فراموش کرده است و این از عوارض قارچ نیست. در مقادیر زیاد ، قارچ صدف باعث ایجاد نفخ ، افزایش تولید گاز در روده ها ، منجر به اسهال و سایر اختلالات سوpe هاضمه می شود. هضم تمام قارچ ها از جمله قارچ صدف در دستگاه گوارش طولانی است. این برای بدن مفید است که مواد مغذی بیشتری استخراج کند ، اما برای معده حساس ضرر دارد. قارچ صدف باعث درد در ناحیه اپی گاستریک در کودکان و افراد مسن می شود. قارچ صدف برای موجودات حساس حساسیت زا است. بنابراین ، با احتیاط برای آلرژی های غذایی استفاده می شود. .
جهت آشنایی با طرح توجیهی و امکان سنجی کشت و پرورش و بسته بندی قارچ دکمه ای و قارچ صدفی و همینطور قارچ گانودرما این صفحه را مطالعه نمایید . قارچ صدفی و قارچ دکمه ای از انواع قارچ های خوراکی هستند که معمولا به صورت بسته بندی شده یا به صورت کنسرو قارچ مصرف میشوند . اما قارچ گانودرما ، یکی از ارزشمند ترین قارچ های دارویی بوده که به دلیل خواص بسیار مهم آن در تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با سرطان ، به آن قارچ جان افزا نیز میگویند . در ادامه مقاله با ما همراه باشید با آشنایی با ماهیت و خواص این محصول و بعد اقتصادی و درامد زایی آن و همینطور روشهای کشت قارچ صدفی و دکمه ای و گانودرما . قارچ گانودرما در زمان های قدیم در طب سنتی چینی ها و ژاپنی ها استفاده می شد . اما امروزه این قارچ به دلیل خواص دارویی که دارد ، در همه کشور ها دارای اهمیت می باشد . .
نکته دیگر آنکه هاگهای قارچ صدفی بر خلاف قارچ دکمه ای, پوشش ندارند و در فضا پخش می گردند. بنابراین لازم است که در هنگام حضور در سالن پرورش قارچ صدفی آماده ی برداشت از ماسک استفاده کنیم تا دچار آلرژی (حساسیت)نشویم. همانگونه که پزشکان از روی علایم بالینی به نوع بیماری ها پی می برند, این نشانه ها برای پرورش دهنده ی با تجربه ی قارچ نیز راه تشخیص اختلالات هستند.شناخت علائم در پرورش قارچ بسیار مهم است و می تواند جلوی زیان تولیدکننده را بگیرد. اگر کمپوست خوب فشرده نشده باشد و فاصله میان کیسه های پلاستیکی و مواد درون آن زیاد باشد ,احنمالا قارچهای کوچک نمی توانند راه خروج را بیابند یا خود را به آن برسانند.کیسه های پلاستیکی با جنس ضخیم نیز می توانند موجب جدا شدن کمپوست از پلاستیک شوند. به علت کمبود نور نیز عارض میشود . علت : نور موجود در فضای نگهداری قارچ صدفی بیش از حد نیاز قارچ است. به زیرآب فرورود .پس از آن از آب خارج کرده و اجازه دهید تا آب مازادآنها خارج شود.