Menke K and Steingass H, 1988. Estimation of the energetic feed value obtained from chemical analysis and gas production using rumen fluid. Moyson E and Verachtert H, 1991 Growth of higher fungi on wheat straw and their impact on the digestibility of substrate. Okano K, Kitagana M, Sasaki Y and Watanabe T, 2005. Conversion of Japanese red cedar (Crytomeria Japonica) into a feed for ruminant by white- rot basidiomycetes. Okano K, Fukui S, Kitao R and Usagawa T, 2007. Effects of culture length of Pleurotus eryngiigrown on sugarcane bagasse on in vitrodigestibility andchemical composition. Ørskov ER and McDonald I, 1979. The estimation of protein degradation in the rumen from incubation measurements weighted according to rate of passage. Pelaz F, Martinez MJ and Martines AT, 1995. Screening of 68 species of basidiomycetes for enzymes involved in lignin degradation. Rai RD, Vijay B and Saxen S, 1993. Extracellular cellulose and laccase activity of the fungi associated with Pleurotus sajor- caju. SAS institute, 1993. SAS user’s guide; version 6. SAS institute Inc, Cary NC. .
اندام باردهی این قارچ نسبتا سفت با کلاهک صاف و سفید و در اندام های مختلف می باشد قطر کلاهک ۵ تا ۹ سانتیمتر است . از نظر تاریخچه پرورش قارچ در هاله ای از ابهام به سر برده. آزتکها از قارچها به عنوان مواد توهم زا در فالگیری استفاده میکردند وقارچ را گوشت خدا می نامید ند. میزان پروتیین قارچهای خوراکی از حداقل ۸/۱ تا ۹/۵ درصد وزن تر قارچ گزارش شده است. اما قارچ خوراکی از لحاظ پروتیین نسبت به منابع پروتیینی استاندارد مانند گوشت(۱۴-۲۰ درصد) ماهی (۲۰-۱۵ درصد) تخم مرغ(۱۳درصد) پنیر(۲۵درصد) در درجه دوم اهمیت قرار دارند. قابلیت هضم پروتیین قارچ خوراکی عامل بسیار مهم در تعیین ارزش غذایی آن میباشد. در حدود ۷۱% تا ۹۰% پروتیین قارچ قابل هضم است که این مقدار تا حدودی کمتر از میزان هضم پروتیین گوشت (۹۹%) است. پس از جنگ جهنی دوم میزان کل تولید قارچ خوراکی در سطح جهان افزایش یافته است. !
قارچ صدفی قیمت
همچنین این قارچ ها وزنشان کاهش یافته و قارچ هایی که زودتر از موعد چیده شوند وزن آن ها سبک و از قارچ های درجه دو محسوب شده و ارزش غذایی کمتری دارند. در هنگام جمع آوری محصول نباید از سبدهای بزرگ برای برداشت استفاده کرد. چون فشار قارچ ها روی هم در سبد باعث می شود که قارچ های زیر خراش بردارند و سیاه شوند. پرورش قارچ در منزل با مشکلاتی هم رو به رو می باشد. به طور مثال امکان دارد تمامی بستر کشت دچار بیماری مایکوگن و یا تار عنکبوتی شود و محصول را کلا نابود کند. تهویه در محیط اتاق کشت باید بطور یکنواخت انجام شود و نبایستی روی سطح کشت را بیش از حد نیاز هوا داد و تهویه در کلیه نقاط اطاق بطور یکنواخت باشد. چنانچه درجه حرارت بستر کشت به کمتر از ۱۴ درجه برسد و درجه حرارت محیط اطاق به حدود ۷/۵ درجه برسد بایستی اطراف بستر را با پارچه ضخیم پوشاند تا مانع تبادل حرارت به محیط شود.
با گران شدن و غایب شدن گوشت قرمز و مرغ و ماهی از سفره ها، پروتئین های گیاهی همراه با مکمل ها می توانند تا حد زیادی نقش جایگزین آنها را ایفا کنند. حتی بسیاری از خانواده ها گوشت و قارچ را به صورت مخلوط استفاده می کنند تا هم در مصرف گوشت صرفه جویی کنند و هم از مزایای غذایی هردو استفاده نمایند. با تمام شدن فصل گرما ، در بسیاری از نقاط ایران ، آب و هوای مناسبی برای کشت قارچ فراهم شده است. با اختصاص یک فضای بسته در هر جایی از خانه ، انباری،آپارتمان، گوشه حیاط، زیر راه پله وحتی پشت بام و پارکینگ و داخل کمد و چاله و گودال داخل زمین و زیرزمین و… می توان محیط مناسب برای کشت قارچ را ایجاد کرد. مواد اولیه قارچ با تحریم و گرانی کمیاب نمی شود. ضایعات کشاورزی و کود مرغ و کاه و کلش گندم و جو و برنج و…
۱. قارچ به جوان ماندن شما کمک میکند. طبق مطالعات انجام شده قارچها حاوی غلظت فوقالعاده بالایی از دو آنتیاکسیدان ارگوتیونین و گلوتاتیون هستند. وقتی این آنتی اکسیدان ها در کنار هم باشند، برای محافظت از بدن در برابر استرس فیزیولوژیکی که باعث ایجاد علائم قابل مشاهده پیری می شود، بسیار مناسب هستند. ۲. قارچ میتواند با افزایش سن از مغز شما محافظت کند. محققان ایالت پن همچنین گفتهاند که این دو آنتی اکسیدان فوق الذکر (ارگوتیونئین و گلوتاتیون) میتوانند از پارکینسون و آلزایمر جلوگیری کنند. آنها توصیه میکنند که حداقل پنج قارچ دکمهای در روز بخورید تا خطر ابتلا به بیماری عصبی را در آینده کاهش دهید. ۳. قارچ حافظه شما را تقویت کند. یکی دیگر از مزایای قارچ تقویت حافظه میباشد. محققان دانشگاه ملی سنگاپور دریافتند که خوردن سه چهارم فنجان قارچ پختهشده دو وعده در هفته احتمال کاهشحافظه را در افراد جلوگیری و باعث تقویت حافظه می شود. ۴. قارچ می تواند به سلامت قلب شما کمک کند. قارچ ها برای طعم دادن به غذا به جای نمک بهترین انتخاب به شمار میرود، زیرا حاوی گلوبامات ریبونوکلئوتیدها هستند. اینترکیبات موجب طعم و مزهدار شدن غذاهای میشوند و همچنین هیچتغییری در فشارخون یا خطر بیماریقلبی شما ایجاد نمی کنند. جالب است بدانید که یک فنجان کامل قارچ فقط ۵ میلیگرم سدیم دارد. قارچها همچنین جایگزین عالی و رضایت بخشی برای گوشت قرمز در هر غذایی هستند. علاوه بر این کالری، چربی و کلسترول را از غذاها میگیرند.