قارچ صدفی از جمله ی گیاهانی است که اندام سبز رنگ ندارد که نمی تواند عمل فتوسنتز انجام دهد یعنی جزو گیاهان اولیه است که نمی تواند عمل غذاسازی را انجام دهد. پس بنابراین برای این عمل به کلیه واسطه هایی برای انجام عمل غذاسازی احتیاج دارد تا بتواند مواد مورد نیاز خود را تأمین کند. کشت و پرورش قارچ صدفی در ایران برای اولین بار در سال ۱۳۶۵ توسط دکتر مصطفوی کارشناس دفع آفات و زراعت کشاورزی در سازمان تحقیقات کشاورزی در اوین شروع شد. قارچ صدفی از جمله ی گیاهانی است که اندام سبز رنگ ندارد که نمی تواند عمل فتوسنتز انجام دهد یعنی جزو گیاهان اولیه است که نمی تواند عمل غذاسازی را انجام دهد. پس بنابراین برای این عمل به کلیه واسطه هایی برای انجام عمل غذاسازی احتیاج دارد تا بتواند مواد مورد نیاز خود را تأمین کند. قارچ خوراکی : از مهمترین قارچهای خوراکی می توان قارچ دکمه ای و انواع صدفی – والواریا (چینی) ، مورالها، قارچ مرغوب چوب یا رقص پروانه ای، کوپرینوس یا مرد پشمالو، گوش چوب و قارچ خوراکی شی تاکه یا قارچ جنگل و …
قارچ صدفی با نام علمی Pleurotus citrinopileatus، دارای کلاهک صدفی شکل با پره هایی عمیق و مشخص می باشد. عموما در نواحی گرمسیری چین و ژاپن رشد می کند. دلیل نامگذاری این قارچ، رنگ طلایی متمایل به زرد روشن آن است. این گونه از قارچ صدفی به دلیل شکننده و ترد بودن امکان انتقال و صادرات گسترده به کشورهای دوردست را نداشته و به همین دلیل نسبت به دیگر انواع قارچ های صدفی با استقبال کمتری روبرو شده است. این در حالیست که طعم و بوی بسیار مطبوع آن پس از پخت، توجه زیادی را به خود جلب کرده است. قارچ صدفی طلایی دارای پروتئینی با قابلیت جذب بالاست. میزان اسید آمینه های موجود در قارچ صدفی طلایی جزء اسیدهای آمینه مفید و ضروری برای بدن انسان است. همچنین این قارچ دارای ویتامین های C، D، B6، B1 و اسید فولیک می باشد. با تقویت سیستم ایمنی بدن و دارا بودن آنتی اکسیدان میتواند در جلوگیری از سرطان مفید واقع شود.
عکس قارچ صدفی
برای زنان باردار، خوردن غذای سالم ضروری است. یکی از غذاهای سالمی که باید توسط زنان باردار مصرف شود، این قارچ های سالم است. محتوای طبیعی در این قارچ به رشد جنین کمک خواهد نمود و به همین علت نقایص هنگام تولد مهار می شوند. تاثیرخواص شگفت انگیز قارچ صدفی برای جلوگیری از ظاهر شدن تومورها در بدن، اهمیت زیادی دارد. یکی دیگر از خواص شگفت انگیز قارچ صدفی که در انسان ها اثبات شده است در مورد کودکانی است که مشکلات ناشی از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی دارند. در این مطالعه؛ قارچ صدفی آثار ضد حساسیتی را از خود نشان داد. تاثیر قارچ صدفی می تواند باعث کاهش بیش از پیش سطح قند خون بدن باشد. مطالعه ای در این زمینه وجود دارد که توانایی قارچ صدفی را برای کاهش سطح قند خون افزایش سطح هورمون انسولین را در دیابت نوع دوم نشان داده است. قارچ های صدفی حاوی ویتامین Cهستند که نقش مهمی را در افزایش تحمل بدن ایفا می کند. .
قارچ صدفی سرما دوست می باشد و در نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد خوبی دارد . این قارچ در دمای ۱۶ درجه هم مقاوم است و سنگین وزن می باشد . و اتومان بیولوژیکی قارچ صدفی اغلب ۱۰۰ درصد می باشد که از نظر تولید قارچ در دنیا حداکثر میزان برداشت محصول را دارد . قارچ صدفی دارای پروتئین های اصلی وضروری می باشد که برابر وزن خشک قارچ مقدار آن برابر با ۱۵ تا ۳۵ درصد می باشد . ۲- به علت پخش گسترده اسپور قارچ در سالن کشت قارچ افرادی که در سالن هستند دچار آلرژی و حساسیت خواهند شد . قارچ صدفی توانئی تولید مواد ضد نماتد را دارد . نماتد نوعی حشره ریز سفید رنگ بی بال که با دم چنگال مانند خود به جلو حرکت می کند که توسط خود قارچ صدفی تجزیه می شود . این یکی از بهترین گونه های شناخته شده در بین قارچ های صدفی است .