در حالی که در قارچ صدفی بستر کشت توسط بخار آب یا آب جوش به مدت ۶۰-۴۵ دقیقه پاستوریزه میگردد و پس از تنظیم نمودن دما و رطوبت، بستر آماده بذر زنی میشود. در صورتی که در پرورش قارچ دکمهای، به دلیل تفاوت زیادی که در شرایط محیطی مورد نیاز برای مرحله زایشی و مرحله رویشی وجود دارد، امکان انجام همزمان هر دو عمل در یک سالن وجود ندارد. آفات و بیماریهایی که قارچ صدفی را آلوده میکنند، بسیار کمتر از آنهایی است که به قارچ دکمهای حمله میکنند. به عنوان مثال، در قارچ دکمهای نماتدها زیان آورند، آما قارچ صدفی دشمن نماتدها است. همه گونههای قارچ صدفی با توکسین هایی که ترشح میکنند، نماتدها را فلج نموده و میکشند. در منطقه مدیترانه، کشت قارچ خوراکی صدفی تقریباً گسترش یافته است و در حدود ۲۰% – ۱۰% از تولید کل قارچ منطقه را شامل میشود. باقی تولیدات به قارچهای خوراکی دیگر از جمله قارچ خوراکی دکمهای اختصاص دارد. پرورش قارچ خوراکی صدفی در فرانسه و ایتالیا از محبوبیت بیشتری برخوردار است.
قارچ صدفی راسته
نتایج برخی از این تحقیقات نشان داده است که ترکیبات ضد سرطانی موجود در قارچ صدفی از پیشرفت سرطان جلوگیری می نماید و در درمان سرطانهای مختلف موثر است. قارچ صدفی به دلیل وجود ترکیبات خاص باعث افزایش توان سیستم ایمنی می شود. قارچ صدفی به دلیل داشتن فیبر زیاد از ابتلا به یبوست پیشگیری می نماید. قارچ صدفی به دلیل داشتن انواعی از ویتامین های گروه B سطح انرژی بدن را افزایش داده، از خستگی و بی حوصلگی می کاهد. توصیه می شود حتما از این نوع قارچ در غذاهای خود استفاده کرده و از طعم آن لذت ببرید. آیا مصرف زیاد قارچ صدفی بر افزایش سطح هورمون تستوسترون موثر است؟ یکی از موضوعاتی که این روزها ذهن محققین علوم تغذیه را به خود مشغول کرده است تاثیر قارچها بر سطح هورمون جنسی مردانه تستوسترون است. مطالعات اخیر نشان داده است که ترکیبات فعال موجود در انواع قارچها آنزیم آروماتاز (نوعی آنزیم است که باعث تبدیل آندروژن به استروژن در بدن می شود) را غیر فعال می کند. هنگامی که این آنزیم غیر فعال می شود تولید هورمون جنسی تستوسترون در بدن افزایش می یابد و از طریق این مکانیسم مصرف قارچ منجر به افزایش سطح این هورمون جنسی می گردد. البته باید خاطر نشان کرد زمانی سطح هورمون جنسی مردانه تستوسترون زیاد می شود که مقدار زیادی قارچ مصرف کرده باشیم و با مصرف معمول این نوع ماده غذایی، سطح هورمون تستوسترون تغییر چندانی نمی یابد.
!
یک آنتی اکسیدان خاص؛ به نام پلی ساکارید پلوران توانایی خود را در مقابله با سرطان روده را نشان داده است. تاثیرات دیگر ضد سرطان از خواص شگفت انگیز قارچ صدفی در توانایی آن برای کاهش آسیب مولکول DNA در مکانیسم های چندگانه است. قارچ های صدفی نشان داده اند که تاثیر آرامبخشی بر روی ماهیچه های ظریف در دیواره ی سرخرگ ها دارند؛ بنابراین فشار خون را به صورت موثری کاهش می دهد. پس کاهش فشار خون،ازدیگر خواص شگفت انگیز قارچ صدفی است. از خواص شگفت انگیز قارچ صدفی خاصیت ضد التهاب آنهاست. قارچ های صدفی نشان داده اند که تاثیر ضد التهابی در داخل بدن دارند که به وسیله تنظیم آهسته کانال های التهابی در هر دو نوع التهاب که شامل التهاب مزمن و حاد می شود را کاهش می دهد. کربوهیدرات کمی نیز دارند. از خواص شگفت انگیز قارچ صدفی کمک به کاهش سطح کلسترول است.قارچ هایی که هیچ کلسترول و چربی ندارند بسیار کنند. در مورد خواص شگفت انگیز قارچ صدفی میتوان گفت این قارچ ها همچنین سرشار از محتوای پروتئین ظریف هستند که به تجزیه کلسترول کمک می کنند.
قارچ صدفی (سرده). قارچ های صدفی (نام علمی: Pleurotus) نام یک سرده از خانواده صدفی قارچان است. این سرده دارای گونه های متفاوت با خصوصیات رویشی و مورفولوژی گوناگون است و در سراسر دنیا انتشار دارد. در هر کشور بنا بر ذائقه و فرهنگ مردم آن و شرایط اقلیمی منطقه گونه ها و رقم های خاص، رشد و پرورش می یابند. اکثر قارچ های صدفی که در ایران پرورش داده می شود و به طور تجاری بذر آنها در بازار موجود است، مربوط به گونه های فلوریدا، اوستراتوس، ساجر کاجو و پولمونارویس است. هر کدام از این گونه ها دارای رقم های زیادی می باشند که شرایط بهینه بستر و اقلیمی خاص خود را برای تولید ایده آل نیاز دارند. این رقمها توسط شماره خاص از یکدیگر براساس خصوصیات آناتومی، مرفولوژی و پرورشی تفکیک داده می شوند. قارچ صدفی (گونه). قارچ صدفی (نام علمی: Pleurotus ostreatus) نام یک گونه از سرده قارچ صدفی است. قارچ صدفی به دلیل داشتن ترکیب بنزالدئید بویی شبیه انیسون دارد.