پلوروتوس ارینجی یا شاه صدف از سواحل دریای مدیترانه منشا گرفته است. بنابراین این قارچ در مناطقی از خاور میانه و در قسمتهای شمالی آفرقا پیدا می شود. نامهای دیگری که به این قارچ اطلاق شده است شامل سرنای فرانسوی و شیپور سلطنتی پادشاه می باشد. گاهی اوقات به نامهای قارچ شیپور شاه یا شیپور سلطنتی نیز نامیده می شود. این قارچ همچنین در آسیا به صورت زراعی کشت می شود. کشور های دیگری که به صورت تجاری این قارچ را تولید می کنند، شامل ژاپن،کره جنوبی، ایتالیا، استرالیا، افریقای جنوبی و ایالات متحده می باشند. این قارچ متعلق به جنس قارچ صدفی بوده و بزرگترین قارچ در این خانواده می باشد. این قارچ کلاهک کوچکی دارد، اما ساقه اش کلفت و گوشتی است. این قارچ پس از برداشت به زودی خراب نمی شود. این نوعی قارچ خوراکی است که طعم بسیار خوبی دارد. این قارچ همان ماده غذایی است که سر آشپز دوست دارد آن را در آشپزخانه داشته باشد، چون نه فقط از نظر اندازه بزرگ است، بلکه از نظر مزه نیز بسیار عالی است. در میان قارچهای خوراکی در دنیا، قارچ شاه صدف از نظر تولید رتبه سوم را دارا می باشد. شاه صدف قارچی است که حاوی مقدار زیادی از ترکیبات غذایی از جمله کربوهیدرات ها، پروتئین ها، ویتامینها، عناصر معدنی و فیبر می باشد. به نظر بیشتر شبیه یک جیره غذایی متعادل است که سلامت مردم را تامین می کند.
در این دوره به علت تکمیل فرایند تخمیر و تجزیه کمپوست و رشد شدید میسلیوم، کمپوست ها گرمای زیادی تولید می کنند و اختلاف دمایشان با دمای سالن ممکن است حتی تا ۱۲ درجه هم برسد. تغییر اول : بافت کمپوست را سفت می کند و به هم می چسباند. تغییر دوم : رنگ کمپوست را از سیاه یه رنگ قهوه این سوخته یا طلایی تبدیل می کند. گاهی اوقات به دلیل وجود رطوبت زیاد و قطره های آب زیر کیسه های بلوکها رنگ سفید میسلیوم دیده نمی شود اما از دو تغییر بالا می توان به وجود میسلیوم پی برد. بعد از تکمیل دوره رشد میسلیوم در کمپوست کار خاکدهی باید انجام شود تا رشد میسلیوم در خاک آغاز شود. بعد از تخته کوبی حدود ۵ روز باید به کمپوست مهلت داد تا دوباره میسلیوم های سطح خود را بازسازی کند و هنگامی که ۸۰ درصد کمپوست را میسلیوم فرا گرفت، کمپوست آماده خاکدهی است.
طرز پخت قارچ صدفی
.
به تازگی روشهای جدیدی ارائه شده مانند استفاده از تونل.
برای کمپوستهای طبیعی آخرین مرحله برگرداندن کمپوست به جای روز بیستم روز شانزدهم میباشد. ۲- مرحله دوم،مرحله پیک حرارتی (پاستورازیسیون): هدف از این مرحله تامین شرایط مناسب برای فعال شدن میکرواُرگانیسم های گرما دوست و پاستوریزه نمودن کمپوست می باشد. در این مرحله کمپوست و هوای اطراف آن را حرارت می دهند تا دما به ۶۰ درجه سانتیگراد برسد، در نتیجه کلیه اُرگانیسم های مضّر از بین می روند. سپس کمپوست برای ۵ روز در این حرارت نگه داری می شود تا آمونیاک موجود در آن کاملاً از بین برود. در این هنگام کمپوست را خنک کرده تا حرارت آن به ۲۴ تا ۲۵ درجه سانتیگراد کاهش یابد. در تمام این مراحل باید رطوبت نسبی کافی در اطراف کمپوست وجود داشته باشد تا از خشک شدن سطح آن جلوگیری به عمل آید. به تازگی روشهای جدیدی ارائه شده مانند استفاده از تونل. مراحل پاستورازیسیون درون محیطی مسدود به نام تونل پاستورازیسیون با اتاق اتاق عمل آوری صورت می گیرد.
در مطالب بخش کشت به هرکدام از مراحل کشت به طور مجزا خواهیم پرداخت ولی اکنون توضیح مختصری در مورد مواردی که شاید کمی نامفهوم باشند ارائه میکنیم. مرحله ۴ : میسلیوم به تارهای نازک سفیدی گفته می شود که از بذر قارچ رشد میکند ودر تمامی کمپوست حرکت کرده و آن را بعد از مدتی یکدست سفید می کند. مرحله ۵ : تخته کولی یا تخت کوبی که در آن کیسه های روی کمپوست ها را می بریم و سطح روی بلوکهای کمپوست را می کنیم و با یک تخته یا ماله بنایی دوباره آنها را صاف می کنیم. چون سطح کممپوست در جا به جایی ها ناهموار می شود باید این کار را انجام داد تا برای مرحله خاکدهی سطحی هموار داشته باشیم. مرحله ۶ : بعد از اینکه کمپوست کامل با میسلیوم سفید شد روی آن را با لایه ای از خاک مخصوص به نام پیت به ضخامت ۴ سانتیمتر می پوشانیم که قارچ درون این لایه خاک رشد می کند.
ساق پا به خوبی رشد کرده و کوتاه است. به دلیل شکل استوانه ای نامنظم ، به نظر می رسد قارچ چمباتمه است. دوره رشد و جمع آوری قارچ پاییز و زمستان است. معمولاً قارچ صدف در اواخر پاییز میوه می دهد و فصل رشد تا بهار ادامه دارد. رشد با سرما متوقف می شود ، اما اگر هوا گرم شود ، قارچ به سرعت رشد می کند. قارچ صدف یک قارچ ساپروفیت است و فقط گاهی اوقات یک قارچ انگلی است. به کنده های صنوبر و توت می پیوندد. قارچ صدف در گروه های کوچک و بسیار نزدیک به یکدیگر ایجاد می شود. اغلب ، کلاهک های قارچ روی هم چیده می شوند ، مانند زونا در پشت بام. این قارچ ها حتی در ارتفاع قابل توجهی از سطح زمین روی تنه رشد می کنند. آنها روی درختان برگریز و بندرت مخروطی رشد می کنند. قارچ صدف نیز در پارک های شهر ، در حاشیه جاده ها و بزرگراه ها رایج است.