پس از حصول اطمینان از آب سالم مکان مورد نظر و انجام آزمایشات تجزیه آب باید اقدام به ایجاد ساختمانهای مربوطه نمود . ایجاد گلخانه های پلاستیکی به سبب هزینه اولیه کم جهت احداث ، دارای مزیت میباشند . همچنین به دلیل اینکه در زمستان با اندک نور خورشید گرم خواهند شد و رطوبت را درون خود به خوبی محبوس میکنند مورد توجه میباشند ولی فرسوده شدن سریع و عدم عایقبندی مناسب از معایب این روش میباشد . البته جهت افزایش میزان عایقبندی جدارها میتوان تمهیداتی اعمال نمود . مثلا یک پوشش دو لایه از پلاستیک که ما بین آن پوشال برنج قرار گرفته باشد توصیه میشود این کار علاوه بر عایق نمودن جدارها از برخورد مستقیم نور خورشید به کمپوست ها و از بین بردن قارچها جلوگیری میکند. امتیاز خوب این روش تامین رطوبت درون محیط پرورش به سادگی و عدم زایل شدن رطوبت میباشد . لذا چنانچه سرمایه اولیه جهت احداث ساختمانهای گرانقیمت در دسترس نباشد جهت شروع ، سالنهای پلاستیکی قابل توصیه می باشند . .
قارچ صدفی تیره
بعد از ۱۰ دقیقه قارچ ها را آبکش کنید و قارچ ها را بلافاصله در آب سرد بریزید و باز هم به آن آب سرد اضافه کنید تا شوک ببینند. دوباره قارچ ها را آبکش کنید و اجازه بدهید تا آب آن کاملا برود. زمانی که آب قارچ ها رفت و قارچ ها کاملا خنک شدند حالا می توانید به اندازه دلخواه بسته بندی کرده و در فریزر نگهداری کنید. ۳- قارچ ها را تمیز می کنند و در روغن تفت می دهند. این قارچ ها در صورت نگهداری در ظروف در بسته برای چهار ماه در فریزر قابل نگهداری هستند. ۴- قارچ ها را در کره ذوب شده می ریزند و سپس در فریزر منجمد می کنند. ۱- قارچ ها را در شیشه های ۵۰۰ گرمی می ریزند به مدت ۱۰۰ دقیقه می جوشانند. ۲- ابتدا قارچ ها را می شویند سپس به هر کیلوگرم قارچ یک قاشق غذا خوری نمک اضافه می کنند و تفت می دهند. پس از سرد شده قارچ ها آنها را در قوطی های مناسب می ریزند.درز قوطی ها را می بندند و به مدت یکساعت می جوشانند. .
پروتئینها نیز امکان دارد در ایجاد بوی خوش دخالت داشته باشند. مهمترین ترکیب معطر در قارچ دکمهای آگاریکوس بیسپوروس و سایر گونههای وحشی آگاریکوس ۱-اکتین تریاٌل میباشد که این ماده به الکل قارچ معروف است. مقدار پروتئین قارچهای خوراکی بین ۱.۸ تا ۵.۹ درصد وزن تر است. از عوامل موثر بر میزان پروتئین قارچ میتوان به گونه قارچ، شرایط زراعی، اندام مورد آزمایش، مرحله رشدی قارچ، میزان آب موجود در قارچ، چرخه باردهی، فاصله زمانی بین زمان برداشت و زمان اندازهگیری پروتئین اشاره کرد. است. پروتئین قارچ خوراکی از لحاظ ارزش غذایی در حد فاصل بین گوشت و سبزیجات قرار دارد. در حدود ۷۰ تا ۹۰ درصد پروتئین قارچ قابل هضم است در حالی که قابلیت هضم پروتئین گوشت در حدود ۹۹ درصد است. علاوه بر پروتئین قارچها دارای هیدراتکربن نیز میباشد. کربوهیدراتها و آب ترکیبات اصلی قارچ را تشکیل میدهند حداقل میزان کربوهیدرات ۴.۲ درصد وزن تر است. از جمله کربوهیدراتهای آزاد و خنثی در قارچ آگاریکوس بیسپوروس میتوان به گلوکز، فروکتوز، مانیتول و ساکارز اشاره کرد.
قارچ صدفی رده
گندمها را در یک صافی یا الک بریزید تا آب اضافی آن خارج شود . سپس انها را روی یک تکه پارچه یا کاغذ روزنامه و یا تور سیمی پهن کنید تا خنک شده، آب موجود در سطح دانه های نیز تبخیر شود . به دانه های سرد شده مقدار ۱۲۰ گرم سولفات کلسیم هیدراته و ۳۰ گرم کربنات کلسیم اضافه کرده ، خوب با آنها مخلوط کنید . برای این منظور میتوان از سایر دانه های غلات مانند سورگم ، جو ، ارزن و غیره نیز استفاده کرد . این روش را لمک ( ۱۹۷۱ ) پیشنهاد کرد. پرلیت ماده ای است که در هزار درجه سانتیگراد افزایش حجم پیدا میکند . پس از مخلوط کردن این مواد را داخل شیشه های نیم لیتری ریخته و استریل میکنند . در انیجا نیز روش کار مانند آنچه در مورد غلات گفته شده، میباشد . اسپان تولید شده براحیت از هم پاشیده و به نسبت ارزان تمام میشود . علاوه بر این برای مدت زمان طولانی، قابل نگهداری است .
برای نگهداری قارچ در یخچال قارچ های سالم چیده شده را تمیز کرده در کاغذ مومی یا پارچه تمیز پیچیده و در قسمت پایین یخچال به مدت ۳ تا ۵ روز نگاهداری می کنیم. خشک کردن در انجماد و خلا: استفاده از این روش تخصصی و گران است قارچ خشک شده به این روش از کیفیت رنگ و عطر و طعم بهتری برخوردار است. قارچ ها را بعد از خشک شدن به پودر قارچ تبدیل می کنند یا به حالت خشک شده و خلال در ظروف سر بسته در محلی خشک و خنک نگهداری و مصرف می کنند. قارچ را بعد از چیدن با شستن سریع تمیز کرده و ۵ دقیقه در آب جوش قرار می دهیم. سپس قارچ ها را از آب خارج کرده و همراه با سبزی های معطر در شیشه دهان گشاد می ریزیم و روی آن را مخلوط آب نمک رقیق می ریزیم. شیشه ها را در آب جوش ۴۵ دقیقه می جوشانیم بعد درب آن را بسته و در محلی خنک نگهداری می کنیم.