استفاده شود تا تمام افراد که وارد سالن می شوند کفش های آن ها ضدعفونی شود تا از ورود عوامل بیماریها به داخل سالن جلوگیری شود. برای ضدعفونی کردن داخل سالن کشت می توان به یکی از سه روش عمل کرد. ۳-سموم قارچ کش. مانند:بنومیل،سولفات مس،زینب،مانب،کاپتان،اکسید کلردرمی. ب-بخار گاز فرمالین:مقدار ۴۰ سی سی فرمالین مایع را با مقدار ۲۰ سی سی پرمنگنات به صورت محلول در می آوریم در داخل ظرف سرباز وسط سالن قرار می دهیم . برای از بین بردن قارچ های احتمالی موجود در سالن کشت باید از سموم قارچ کش مانند:سولفات مس که یک قارچ کش قوی است استفاه کرد. نیز استفاده کرد.سولفات مس را باید نسبت ۵ کیلوگرم د رهر ۱۰۰۰ لیتر آب حل کرد و استفاده کرد،پس از استفاده از قارچ کش به مدت ۲۴ ساعت کلیه درهای سالن را بسته نگه می داریم. ۱-یک عدد قارچ صدفی که کاملا رسیده باشد قطر کلاهک آن حدود ۵ سانتی متر باشد. بذرزنی به روش مخلوط:این روش که یک روش قدیمی و منسوخ شده می باشد پس از اینکه کاه و کلش آماده شد اسپاون و کاه و کلش با زیرو کردن با یکدیگر مخلوط می کنند. ۱-روی زمین (الف:کپه ای. در روش فوق قدیمی و منسوخ شده است. ۵-استفاده از تنه درخت. ۵.خشکی بستر:خشکی بستر را می توان با آبیاری ملایم سطح بستر و یا اسپری آب بر روی بستر از بین برد.باید دقت داشت که سردی بیش از حد آب ممکن است رشد قارچ را متوقف کند. ۶.بلند شدن پایه قارچ:تابش مستقیم نور خورشید به قارچ و سردی هوا ی سالن پرورش قارچ باعث می شود پایه های قارچ بسیار بلند تر از حد معمول شود در حالیکه کلاهک قارچ هیچ گونه تغییر شکل نمی دهد.
.
، ۲۸ لیتر می باشد .
تولید قارچ ایران از گذشته بهصورت سنتی به بازار عراق صادر میشد و اگر قرار است به بازارهای جدید نیم نگاهی داشته باشیم لازم است تجهیزاتی مثل خطوط هوایی منظم و کامیونهای یخچالدار مناسبی در اختیار داشته باشیم. هرچند بحث زیرساختهای قانونی میتواند تعیینکننده باشد، چون اگر قوانین دستوپاگیر در این میان وجود داشته باشد محصول کیفیت خود را از دست داده و قابل استفاده نخواهد بود. بهعنوان مثال، اکنون بازار قابل توجهی در روسیه مهیاست و صرفا حمایتهای قانونی دولت میتواند عاملی در ورود محصول ایرانی به این بازار باشد چون کیفیت و استانداردهای موجود در این بخش در اختیار تولیدکنندگان صنعتی و بنام قرار دارد. آب مورد نیاز برای تولید ۱ کیلوگرم قارچ دکمه ای ، ۴۵ لیتر می باشد . آب مورد نیاز برای تولید ۱ کیلوگرم قارچ صدفی ، ۲۸ لیتر می باشد . برای تولید ۱ تن کمپوست فاز دو ۳۰۰۰ لیتر می باشد . از نظر کیفی EC آب باید کمتر از ۷۰۰ میکروزیمنس بر سانتی متر باشد .
قارچ صدفی طرز پخت
۳-در صورت استفاده از مکمل ,نوع و روش کاربرد آن ذکر و در ضمن نوع بستر نیز قید شود. ۵-بازده بیولوژیکی به صورت میانگینی از تعداد کل کمپوستهایی که در ابتدای دوره ساخته شده و به سالن پرورش انتقال یافته اند,محاسبه شود. دلیل این اختلاف به نوع مواد زاید مورد استفاده, تقویت شدن یا نشدن و چگونگی فرآوری آن برمی گردد. موقع مناسب برداشت محصول قارچ زمانی است که کلاهک قارچ رشد کافی کرده باشد. در این هنگام اطراف لبه ی کلاهک بطرف پایین (سمت پایه ی کلاهک) برگشته و قطر کلاهک به ۸ تا ۱۰ سانتیمتر می رسد. برای چیدن,ابتدا بوته ی آن را با دو دست یا یک دست از قسمت زیرین گرفته و اندکی می پیچانیم سپس کمی به طرف خود کشیده, کارچیدن را به پایان می رسانیم(۱۶،۱۴). پس از برداشت قارچ لازم است که بخشهای باقی مانده آن را از روی بستر جدا کنیم زیرا این بقایا محل مناسبی برای گسترش بیماریها به وجود می آورند.قارچ های رشد نکرده را نیز باید از روی بستر کنده و جدا سازیم.پس از برداشت حدود۴ چین, میتوان از بقایای بستر کشت قارچ صدفی به منظور خوراک دام ,کود زیستی , فیلترهای زیستی مناسب برای تصفیه اولیه آب های آلوده به باکتری های کرینی فرم و همچنین غنی کننده بسترهای کشت خود قارچ استفاده کرد.قیمت این ضایعات در حال حاضر در ایران به ازای هر کیلوگرم کمتر از ۳۰۰تومان است که در گلخانه ها مورد استفاده قرار می گیرد.(البته در صورت وجود بازار خرید).
قارچ صدفی نام علمی
.
کل یا بخشی از این مقاله به زبانی بهجز زبان فارسی نوشته شدهاست. اگر مقصود ارائهٔ مقاله برای مخاطبان آن زبان است، باید در نسخهای از ویکیپدیا به همان زبان نوشته شود (فهرست ویکیپدیاها را ببینید). در غیر این صورت، خواهشمند است ترجمهٔ این مقاله را با توجه به متن اصلی و با رعایت سیاست ویرایش، دستور خط فارسی و برابر سازی به زبان فارسی بهبود دهید و سپس این الگو را از بالای صفحه بردارید. همچنین برای بحثهای مرتبط، مدخل این مقاله در فهرست صفحههای نیازمند ترجمه به فارسی را ببینید. اگر این مقاله به زبان فارسی بازنویسی نشود، تا دو هفتهٔ دیگر نامزد حذف میشود و/یا به نسخهٔ زبانی مرتبط ویکیپدیا منتقل خواهد شد. را به پایین این بخش از فهرست صفحههای نیازمند ترجمه به فارسی بیفزایید. قارچهای صدفی (نام علمی: Pleurotus) نام یک سرده از خانواده صدفیقارچان است. این سرده دارای گونههای متفاوت با خصوصیات رویشی و مورفولوژی گوناگون است و در سراسر دنیا انتشار دارد. در هر کشور بنا بر ذائقه و فرهنگ مردم آن و شرایط اقلیمی منطقه گونهها و رقمهای خاص، رشد و پرورش مییابند. اکثر قارچهای صدفی که در ایران پرورش داده میشود و به طور تجاری بذر آنها در بازار موجود است، مربوط به گونههای فلوریدا، اوستراتوس، ساجر کاجو و پولمونارویس است. هر کدام از این گونهها دارای رقمهای زیادی میباشند که شرایط بهینه بستر و اقلیمی خاص خود را برای تولید ایدهآل نیاز دارند. این رقمها توسط شماره خاص از یکدیگر براساس خصوصیات آناتومی، مرفولوژی و پرورشی تفکیک داده میشوند. تاکنون چهار گونه از این قارچ ها که در ایران به شکل طبیعی رویش دارند شناسایی شده است.