از سوی برخی از واحدهای ارایه خدمات مشاوره تولید قارچ نیز بر این بازار آشفته ، دامن زده است . را در آب می جوشانیم تا کاملا استریل شوند . سپس با بذر قارچ صدفی تلقیح نموده ودر داخل کیسه های پلاستیکی که از قبل آماده کرده ایم میریزیم و به اتاق رشد منتقل میکنیم. قارچ صدفی معمولا پس از سه هفته نمایان می شود . شما میتوانید قارچ صدفی رادر هر نقطه از ایران کشت کنید . فیزیولوژی رشد قارچ صدفی قارچ صدفی بر روی بقایای کشاورزی رشدکرده وآنها را کلونیزه کرده وبه بازیدیو کارپ یا کلاهک تبدیل میکند. به گونه ای که قادراست این مواد راقبل از تخمیر کاملا تجزیه نموده ومورد استفاده قرار دهد . کیت قارچ چیست ؟ را در آب می جوشانیم تا کاملا استریل شوند . سپس با بذر قارچ صدفی تلقیح نموده ودر داخل کیسه های پلاستیکی که از قبل آماده کرده ایم میریزیم و به اتاق رشد یا اتاق انکوباسیون منتقل میکنیم.
قارچ صدفی گونه
در مقایسه با سایر گونه های خوراکیِ پلوروتوس این گونه بسیار مرغوب تشخیص داده شده است. این قارچ به علت رشد آسان و باردهی عالی و شکل و مزه خوب به سرعت به صورت یک گونه تجاری در بسیاری از کشورها به خصوص آسیای جنوب شرقی مورد بهره برداری قرار گرفت. قارچ صدفی در هنگام بلوغ تعداد زیادی اِسپُر تولید می کند که به طور متناوب آزاد می شود. این اِسپُرها از طریق باد پخش می شوند و در روی بستر مناسب جوانه می زنند و مِسِلیوم اولیه را به وجود می آورند. سلولهای مِسِلیوم اولیه تک هسته ای می باشد و از برخورد دو مِسِلیوم اولیه حاصل از دو اِسپُر مختلف، مِسِلیوم ثانویه حاصل می شود. مِسِلیوم ثانویه دو هسته دارد و به سرعت رشد نموده و گره های اولیه را به وجود می آورند. این گره یا دکمه ها با رشد خود اندام های باردهی را به وجود می آورند. از لحاظ غذایی قارچ صدفی نیاز به سلولز، همی سلولز و لِگنین دارد.
کلاهک مرگ بومی اروپا است و معمولا در جنگلها، زیر درختان بلوط یافت میشود. این قارچ شبیه قارچهای خوراکی مختلف است، که مهمترین آن قارچ صدفی است. قارچ صدفی در آسیا خورده میشود. به همین دلیل بسیاری از مهاجران بیاحتیاط را، که از کشورهای آسیایی هستند به دام میاندازد. چون این قارچ در این کشورها نمیروید. عامل سمی اصلی در این قارچ آلفا-آمانتین (آماتوکسین) است. همانطور که گفته شد، این سم آسیب جبرانناپذیری به کبد و کلیهها وارد میکند. برآورد شدهاست که حدود ۳۰ گرم یا تقریبا نصف یک قارچ کلاهک مرگ برای کشتن یک بزرگسال کافی است. به نظر میرسد بسیاری از گزارشهای مسمومیت شامل کل خانواده بودهاست. در ۲۰۰۶ یک خانوادهی ۳ نفرهی لهستانی این قارچ را خورده بودند. یکی از آنها فوت کرد و دو نفری که نجات پیدا کردهبودند به پیوند کبد نیاز داشتند. ظاهرا در چنین موارید قربانیان ۵۰ درصد شانس زنده ماندن دارند، مانند گروهی ۴ نفره که سال نو را در استرالیا جشن گرفته بودند و اخیرا نیز یک زوج در انگلستان نجات پیدا کردند.
قارچ صدفی کبابی
آسپارتیک اسید، گلوتامیک اسید و آرژنین سه اسیدآمینه ای هستند که بیشترین مقدار را در قارچ ارینجی دارند. میوه قارچ شاه صدف منبع خوبی از ویتامین های A، B و D و مواد معدنی به خصوص پتاسیم، منیزیم، سدیم و کلسیم می باشد. قارچ های تازه برداشت شده ارینجی دارای رطوبت ۸۵% تا ۹۰% و مقدار ناچیزی چربی می باشد که این ویژگی آن را به یکی از بهترین غذاهای رژیمی تبدیل کرده است. البته ذکر این نکته ضروری است که ترکیبات موجود در قارچ ارینجی بسته به نوع نژاد، مرحله رشدی، نوع بستر کشت استفاده شده، نحوه کشت، برداشت و … ممکن است تفاوت داشته باشند. این قارچ خواص دارویی بسیاری همچون ضد فشار خون بالا، آنتی اکسیدان، ضد کلسترول بالا، ضد قند خون بالا، تقویت سیستم ایمنی بدن، ضد تومور، ضد باکتری، ضد ویروس، ضد قارچ، ضد التهاب و ضد پوکی استخوان دارد. ترکیبی به نام ارینجئولیزین در قارچ شاه صدف شناسایی شده است که از تکثیر سلولهای سرطان خون جلوگیری می کند. !
از انجا که قارچ صدفی منبعی مطمئن و سرشار از ویتامین دی می باشد، حضور این قارچ با ارزش در سبد غذایی خانواده، لازم به نظر می رسد. داشتن خلق و خویی مناسب و متعادل از سفارشات دین کبین اسلام است. برای اینکه اعصابی سالم و متعادل داشته باشیم، باید ناقل های عصبی در بدن، کار خود را به درستی انجام دهند. اما نکته مهم اینجاست که عملکردهای ناقل عصبی به وجود مقدار کافی آهن برای تثبیت خلق و خو مربوط می باشد. عملکرد صحیح این ناقل ها، به تعادل هورمون هایی مانند دوپامین، سروتونین و سایر هورمون های موجود در بدن نیز مرتبط می باشند. بنابراین کمبود آهن منجر به بدخوابی، خلق و خوی منفی، عدم وجود انگیزه و سطح بسیار کم انرژی می شود. قارچ صدفی، همچنین به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی آهن، می تواند نقش بسزایی در تامین آهن مورد نیاز بدن و در نتیجه متعادل و خوب کردن خلق افراد و همچنین نشاط و شادابی فکری آنان داشته باشد.