در این مقاله قصد داریمبه اختصار، به بیان روش های مختلف پرورشقارچ صدفیبپردازیم. دراین روش، کشت قارچ داخل کیسه های پلاستیکی صورت می گیرد. به این صورت که بستر کشتکه همان کاه و کلش است داخل کیسه قرار گرفته و بذر قارچ را از داخل بطری به داخلکیسه بر روی کاه و کلش قرار می دهند. در این روش ابتدا کاه و کلش را خیسانده وغرقاب می کنند و به مدت نیم ساعت باید در آب جوش، جوشانده شود. پدر قارچ خوراکی ایران کیست؟ در اثرحرارتی که به کاه و کلش داده می شود، هر گونه آلودگی و عوامل بیماری زا از بینخواهند رفت. این روش اولین بار در آمریکا ابداع گردید. برای این منظورابتدا داخل جعبه ها را پلاستیک پهن می کنند. کشت در این جعبه ها به صورت لایه ایاست به این صورت که یک لایه بستر کشت قرار می گیرد و یک لایه بذر قارچ. وقتی جعبهپر شد درب جعبه را می بندند و روی آن را پلاستیک می کشند. وقتی میسلیوم ها به اندازه کافی رشد نمودند، کیسه نایلونی رااز جعبه خارج کرده و یا به صورت آویزان یا چیدن روی زمین، اجازه می دهند که محصولرشد کند. لیکنعیب این روش این است که احتمال بروز آلودگی زیاد است. این روش کشت دقیقاً شبیه روش کشت در جعبه های چوبی است با اینتفاوت که هم میزان آلودگی در آن کمتر است و هم طول عمر جعب های پلاستیکیبیشتر است. در این روش، کشت بر روی زمین یا سکو و به صورت پشته ای صورت میگیرد. !
کنتراست حرارتی زمان آمادگی را کاهش می دهد. پیازچه به قطعات کوچک خرد می شود. از بدن میوه ها ، آب باقی مانده خارج شده و به قطعات بزرگ بریده می شود. ۱. یک ماهیتابه را روی اجاق بگذارید ، آن را با روغن گرم کنید ، سپس پیاز را بگذارید. دائماً با آن تداخل می شود ، و به نیمه آماده سازی می رسد. قسمت بالای سبزی باید کمی زرد شود. ۲. اجاق را در حداکثر دما قرار دهید. بدن میوه اضافه می شود ، آنها آب را خالی می کنند ، آنها را نگه می دارند تا رطوبت کاملاً بخار شود. کمی روغن بریزید و سرخ کنید ، به مدت ۱۰ دقیقه مرتبا هم بزنید. یک پوسته متراکم باید روی قطعه کار ظاهر شود. ۳. پیاز و قارچ را در بشقاب پهن کنید. ۴. به ظروف خالی روغن اضافه کنید. سبزیجات ریشه خرد شده در یک ظرف سرخ شده قرار داده می شوند ، آماده می شوند.
خرید قارچ صدفی
مجدداً یک لایه کمپوست مرطوب و بعد اسپان نزدیک لبه نایلون، تا پر شدن کیسه و بعد کمپوست را فشار دهید تا بهم فشرده شود. ۶- درب کیسه را محکم ببندید و زیر آن یک ظرفی (بهتر است پلاستیکی باشد) قرار دهید تا آب اضافی درون کیسه که به مرور زمان خارج خواهد شد. اطراف را خیس و کثیف نکند البته اگر فقط، یک بسته کشت داده و در آشپزخانه یا راه پله قرار داده اید. تا زمانی که قارچی بر روی بستر مشاهده نکرده اید بههیچ عنوان به کمپوست آب ندهید. مگر اینکه، کمپوست در حال خشک شدن باشد. دقت داشته باشید کیسه تهویه مناسبی داشته باشند. ۸- اگر لکه ای به شکل قهوه ای یا سبز در بستر پرورش خود دیدید آن را از روی خاک بردارید. ۹- زمانی که محتوای کیسه پرورش قارچ به شکل کامل سفید شد آن را به مکانی روشن ببرید. از این به بعد نیازی به کنترل نور نیست، اما دقت کنید نور مستقیم خورشید نباشد. ۱۰- حالا می توانید در کیسه را باز کنید و دو نوبت در روز (صبح و عصر) برای مرطوب کردن خاک آن را آب پاشی کنید. در نظر داشته باشید هرچه مرطوب تر باشد رشد بهتری دارد.
پاسخ:چه قارچهایی را برداشت کنیم و کدام ها را نه ؟ همیشه این سوال پیش می آید که جه دلیلی دارد که قارچهای کوچک را هم برداشت کنیم ؟ قبل از زمان برداشت شاید تا جندین کیلو در هر روز برداشت داشته باشیم . در برخی کمپوستها قارچ ها بسیار بزرگ و آماده برداشت میشوند ولی هنوز باردهی اول شروع نشده است .در تولید قارچ ۳ مرحله اصلی باردهی وجود دارد که میزان باردهی در هر یک بسیار بالا است . و در یک روز در سالنهای یزرگ چند صد کیلو را باید در مدت کوتاهی برداشت کرد . به هر یک از این ۳ مرحله یک فلش گفته میشود . معمولا بعد از شوک دهی یک هفته تا فلش اول فاصله داریم . شاید این مرحله شما را غافلگیر کند . چراکه در این زمان به سرعت رشد قارچ پی خواهید برد . کمی خاک را به اندازه حبه قند بردارید آنرا فشرده کنید . در این زمان باید تنها ۱ قطره از آن چکیده شود نه بیشتر و نه کمتر .