منصوری ه، نیکخواه ع، رضائیان م و میرهادی س ا، ۱۳۸۲. تعیین میزان تجزیهپذیری علوفه با استفاده از فن تولید گاز و کیسه نایلونی. مجله علوم کشاورزی ایران. ناصحی م، تربتی نژاد م، زرهداران س و صفایی ا، ۱۳۹۱. فرآوری بیولوژیکی کاه گندم و جو با قارچ پلوروتوس در گوسفند دالاق. سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران(گیاهی٬ دامی و صنعتی)۶۴۳-۶۵۲. هرمزی پور ح، ۱۳۸۳ . تعیین ارزش غذایی شش گونه گیاهی مرتعی منطقه سیستان.پایان نامه کارشناسی ارشد. زابل، دانشگاه زابل.۱۵۰ صفحه. AOAC, 1995. Official Methods of Analysis (16th Ed). Association of official Analytical Chemists, Gaithersburg, MD, USA. Beg ST, Zafar SL and Shah FH, 1986. Rice husk biodegradation by Pleurotus ostreatus to product a ruminant feed. Calzada JF, Franco LF, Arriola MC, Rolz C and Ortiz MA, 1987. Acceptability of spent wheat straw after harvesting of Pleurotus sajor-caju. Fazaeli H, 2001. Effect of fungal treatment on the nutritive value of wheat straw and its use in the diet of dairy cattle.
قارچ صدفی Pdf
و همچنین در سال ۹۰ در کشورمان ۸۵۰۰۰ تن قارچ تولید شده است . قـــارچ خوراکی جایگاه ویژه ای از نظر ارزش غذایی در بین محصولات کشاورزی در سراسر جهان دارد و در سالهای اخیر مصرف آن در جهان بسیار افزیش یافته است . ارزش غذایی بالا ، طعم و مزه مطلوب و سرعت و سهولت آشپزی با قارچ دلیل افزیش استقبال مردم از آن میباشد . قارچ خوراکی سرشار از انواع ویتامینها ، پروتئین و چربیهای محلول است . این ویژگیها باعث میشود قارچ در سبد غذایی همه افراد حتی افراد دارای رژیم های خاص غذایی نیز قرار گیرد . انواع مختلفی از قارچ های خوراکی در دنیا پرورش داده میشود که رایـج ترین آن قارچ دکمهای یا به اصطلاح علمی « آگاریکوس » است . این قارچ به عنوان غذای اصلی یا جنبی به شکل خام یا پخته در انواع پیش غذاها ، سوپها ، خوراکها ، ساندویچ ها و سالاد ها مصرف میشود.
مگس بالغ خسارت چندانی به بار نمی آورد اما می تواند به عنوان ناقل قارچ حباب تر یا حباب خشک، عامل لکه باکتریایی و کنه ها عمل کند. خسارت عمده به وسیله لارو مگس در بسترها بیشتر گزارش می شود و باعث کاهش ارزش اقتصادی آن می شود. ۲. زنبورها: بعضی از گونه های زنبور مهمترین آفات قارچهای خوراکی به حساب می آیند. لارو این زنبورها مسلیومهای موجود در کمپوست را کاملاً از بین می برند، همچنین با تغذیه از کلاهک ها در آنها ایجاد دالانهای متعدد می کند. زنبورهای بالغ با نفوذ نور غیر مستقیم خورشید به درون سالنها شروع به تخم ریزی نمایند. ۳. کنه ها: کنه ها می توانند خسارت چشمگیری به بذر موجود در کمپوست بزنند، علاوه براین با تغذیه از قارچ باعث ایجاد حفره هایی در سطح قارچها می شوند. کنه ها معمولاً همراه کاه و کلوش ، کود مرغی، و خاک پوششی پیت و یا به وسیله کمپوستهای غیر استاندارد وارد سالنها می شوند. کنه ها با تغذیه از مسلیوم قارچ خسارت شدیدی وارد می کنند و همچنین کنه ها ناقل ویروسهای قارچ خوراکی می باشند. شرایط غیرهوازی، افزایش رطوبت نسبی بسترها شرایط را برای گسترش و افزایش جمعیت کنه ها فراهم می نماید. نماتُد انگل خسارت شدیدی به محصول وارد می کند و باعث کاهش رشد مسلیوم قارچ در کمپوست و بروز آلودگی ثانویه به وسیله باکتریها می شود. در صورتیکه خاک پوششی یا کمپوست پاستوریزه نشده باشد خسارت شدیدتر می شود. استفاده از قارچ کُش ها، باکتری کُش ها آب کُلُردار و حشره کُش ها در کنترل آفات و بیماریهای قارچ خوراکی موضوعی کاملاً اختصاصی است. زیرا میزبان و هم پاتوژن هر دو میکرواُرگانیسم هستند، تعداد نسبتاً کمی از ترکیبات شیمیایی اختصاصی می باشند.
قارچ ریشی یا لینگژی در بین انواع قارچ های خوراکی دارای بیش ترین خواص دارویی است . به دلیل منافذ زیاد حالت چوب پنبه ای داشته و کنار درختان رشد می کند و خوردن آن سخت است . نوع وحشی آن بسیار کمیاب است اما امروزه در مقیاس بزرگ کشت می شود . قبل از هرچیز باید بدانید قارچ فله ای بهتر از قارچ بسته بندی است . یکی از دلایل آن این است که در خرید قارچ فله ای به میزان نیاز تان می خرید و اضافی آن را نگه نمی دارید تا قارچ کهنه شود . علاوه بر این می توانید قارچ ها را به خوبی بررسی کنید تا تازه و کهنه بودن آن مشخص شود . دیگر اینکه می توانید اندازه آن را متناسب با غذایی که می خواهید درست کنید ، خودتان انتخاب کنید . همچنین معمولا قیمت قارچ بسته بندی گران تر از قارچ فله ای است .
۳- داخل نایلون بذر(اسپان) قارچ فاقد هرگونه قطرات آب می باشد. ۴- دانه های بذر (اسپان) قارچ حالت دانه بندی داشته و در صورت چسبیدگی با فشار دست به راحتی دانه دانه شود. ۵- پنبه درب نایلون بذر(اسپان) قارچ سالم بوده و آلوده و کثیف نباشد. در صورت تهیه بذر (اسپان) قارچ مناسب، امکان نگهداری آن در یخچال (دمای ۴- ۶ درجه بالای صفر) تا ۲۱ روز میسر می باشد. کشت در بطری: در این روش بطری ها را از بستر پر کرده و آن را استرلیزه کرده. آنها را در دمای ۱۷-۱۸ درجه سانتی گراد و رطوت ۶۵-۷۰ درصد قرار می دهند. حدود ۲۵-۲۰ روز طول می کشد که به مرحله میوه دهی برسد. کشت روی کنده درخت: (درمناطق معتدل) دو روش اساسی برای کشت قارچ روی قطعات درخت وجود دارد. کشت روی قطعات بزرگ چوب، کشت روی قطعات کوچک چوب در این روش اسپان را روی قطعات درخت می ریزند و در شرایط مناسب رشد می دهند. !