همه چیز درباره قارچ ها
 
شناخت عناصر بیماریزا و آلودهساز

شناخت عناصر بیماریزا و آلودهساز

قارچ صدفی pdfدر صورت مساعد نبودن شرایط، باکتری پوشش ضخیمی دور تا دور کروموزوم خود پدید میآورد که به آندوسپور (هاگ درونی) معروف است. آندوسپور، از باکتری در برابر شرایط نامساعد حفاظت کرده و ممکن است صدها سال بعد، باکتری فعالیت خود را از سر گیرد. روش از بین بردن آندوسپور، استریلیزاسیون میباشد. باکتریها در تمام شرایط آب و هوایی و تقریباً در تمام مکانها از جمله چشمههای آب داغ، یخهای قطبی یا دریاچههایی با غلظت شوری زیاد یافت میشوند. قارچ گروهی از سازوارههای هو هسته هستند که شامل ریزسازوارههایی مانند مخمرها، کپکها و قارچ چتری میشوند. این سازوارهها در فرمانرو قارچان طبقهبندی میشوند که گروهی جدای از جانوران و گیاهان است. سلسله قارچان سلسلهای از هوهستهایها است که در دیواره یاختههای آنها کیتین وجود دارد و توان نورآمایی ندارند. نام دیگر قارچ در فارسی سَماروغ بوده است. مردم عادی به آن «کلاه دیوان» و «چتر مار» هم میگویند. قارچها همگی دگرپرورده (هتروتروف یا دگرخوار) بوده و برای رشد و تکثیر به ترکیبات آلی برای دریافت انرژی و کربن دیاکسید نیاز دارند.

پروگامتانژ از ابتدا به انتهای هیف متصل بوده و با افزایش اندازه به تدریج از هیفهایی که از آن بوجود آمدهاند دور میشوند. دیواره عرضی تشکیل میگردد و گامتانژها شکل میگیرند. دیواره بین گامتانژها از بین رفته محتویات آنها باهم خلوط میگردد. از اختلاف آنها زیگواسپور تشکیل میگردد زیگواسپور حجیم گشته دیواره آن ضخیم تر شده زیگواسپور ممکن است وارد مرحله نهفتگی شود که این مدت چند ماه طول میکشد. زیگواسپور پس از دوران نهفتگی ممکن است تندش یافته و تشکیل هیف دهد یا ممکن است مستقیما تشکیل اسپورانژ دهد. این روش تکثیر اغلب در آسکومیستها و بازیدمیستها رایج است. نقش سلول جنسی نر را سلولهایی به نام اسپرماتیوم بر عهده دارند. اسپرماتیومها بر رویاسپورماتوفورها ممکن است تشکیل گردد. اسپرماتیومها و اسپورماتوفورها در داخل ساختمان کوزهمانندی به نام پیکنیوم تشکیل میگردد. نتیجتا به اسپرماتیومهای حاصل پیکینواسپور اطلاق میگردد. نقش گامت ماده را هیفی به نام هیف پذیرنده بر عهده دارد. هیف پذیرنده آغشته به ماده چسبناک یا شهد بوده این هیف در دهانه پیکینوم قرار میگیرد.

قارچ صدفی خوراکی

عموماً ساپروفیت است اما گونه های انگل نیز در آن دیده می شود گونه های این عامل در طبیعت شیوع فراوانی داشته اما به ندرت در کمپوست قارچ خوراکی که روی زمین خاکی تهیه م یشود دیده می شود. ا برش بزنیم رگه های قهوه ای رنگ دیده می شود. ایجاد می کند که قارچ را فاسد می کند که به دلیل رطوبت بالا رفته است. علت: ضدعفونی کامل نبوده و رطوبت هم خوب نبوده و میکروب های زنده فعالیت داشته و راه مقابله استفاده از فرمالین ۲۰% است. علت: کمبود کار در ضدعفونی کلاش خواهد بود. در اثر رطوبت یعنی از ۹۰% بیشتر بوده یک مایع سفید لزج مانندی روی کلاهک قارچ به وجود می آید. سپوروس در حومه پاریس به وسیله یک باغبان ناشناس فرانسوی صورت گرفت که پایه سنتی در گذشته و حال کوداسبی می باشد. در ایران سویه های۶۴۹، ۹۱، ۴۱۳، ۱-u ، 20L- ، x-L ، ۷۱۹ ، هیبریدا، ۳۰۲ ،11s ، L8 ، ۱۵-A ، ۶۱۱ ، ۶۰۸ ، ۱۰۰، ۵۶-F ، ۲۰-W ، ۷۶۵ ، ۶۵۵-SB ،۸۵۶ از کیفیت مناسبی برخوردارند. قارچها و تمامی موجودات زنده نسبت به مواد غذایی رقابت خاصی نشان می دهند هدف از ایجاد یک محیط استریل حذف و کاهش این گونه رقابت است و شرایط مناسب برای تکثیر قارچ خوراکی می باشد . اولین مرحله قبل از تهیه کشت احداث اطاقک یا آزمایشگاه است.

در یک کاسه بزرگ، ۲کیلوگرم قارچ ریز خردکرده، ۲عدد فلفل دلمهای سبز خردکرده و ۱عدد فلفل دلمهای قرمز خردکرده را ترکیب کنید. ۲قاشق سوپخوری نمک را نیز به آنها اضافه کنید. از یک ظرف که درست به اندازه این مواد است، استفاده کنید و مواد را در آن بریزید. یک بشقاب به اندازه دهانه ظرف روی آن بگذارید و یک وسیله سنگین را روی بشقاب بگذارید. مخلوط را یک شب در همان حالت نگه دارید. اکنون ۱قاشق چایخوری دانه فلفل سیاه و ۱قاشق چایخوری دانه خردل را در یک کیسه پارچهای نازک بریزید و در آن را با نخ محکم ببندید. حالا ۱پیمانه شکر، ۱پیمانه سرکه و کیسه ادویه را در یک ظرف بریزید و بگذارید همگی با هم روی حرارت ملایم بجوشد. قارچهای مزهدار کرده را در صافی بریزید و با پشت قاشق آب اضافی آن را بگیرید و بعد آنها را داخل ظرف بریزید و بگذارید ۱۵ دقیقه با سایر مواد پخته شود. با قاشق قارچها را در یک ظرف شیشهای استریلیزه بریزید و بقیه مواد را به آن اضافه کنید. !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *