اندازه قطر کلاهک ۲۰ – ۵ سانتی متر می باشد. رنگ آن سفید مایل به خاکستری است . شکل ظاهری این قارچ شبیه قارچ اوستراتوس است . ۵- قارچ صدفی طلایی : این قارچ زرد و درخشان لیمویی است . بسیار تردوشکننده بوده وحمل ونقل وجابجایی آن بسیار مشکل است. در حالت خام طعم تلخ وتندی دارد که بعد از پخت طعمی با بوی گردو دارد. قارچ طلایی در درمان ورم ریوی موثر است. و از خشک آن بعنوان ادویه استفاده می شود . قارچ صدفی طلایی می تواند دماهای بالا را تحمل کند و اگر دما کمتر از ۱۸-۱۶ درجه شود اندام های باردهی قارچ ظاهر خواهد شد . ۶- پلوروتوس ارینجی ( شاه صدف ) : به علت دارا بودن بوی دلپذیروکیفیت پخت مناسب جزء مرغوبترین گونه های پلوروتوس بشمار میرود. قطر کلاهک در ابتدای تحدب ۱۲-۲ سانتی متر بوده وباافزایش سن به شکل قیفی ودر نهایت مسطح می گردد. ۷- پلوروتوس ساجر کاجو : این قارچ دارای شکل ومزه خوب وباردهی عالی ورشد وپرورش آسان می باشد.
زیرا هر اندازه مقدار رطوبت پهن زیاد باشد، محیط داخل کود، اسیدی شده و کود غیر قابل استفاده می گردد. از این تاریخ به بعد تا مدت ۵ روز درجه حرارت محیط بستر ۱۰ – ۱۲ درجه پائین می آید تا آنکه درجه حرارت به ۲۳ الی ۲۴ درجه می رسد. این درجه حرارت برای کاشت قارچ مناسب خواهد بود. اسپر قارچ را نمی توان مستقیما کاشت زیرا امکان دارد همراه با اسپر قارچ تعداد زیادی قارچهای سمی و غیر مفید وجود داشته باشد. بنابراین بایستی از اسپر آماده کاشت بنام اسپون که در محیط کاملا استریل، محفوظ و سلکته شده رشد کرده و به حالت خواب در آورده اند استفاده نمود. طرز عمل و تهیه آن بدین ترتیب است که اسپر قارچ خالص شده را در محیط کاملا استریل آزمایشگاه قبلا پرورش داده، بطوریکه میسلیوم قارچ رشد خود را شروع نماید. سپس آنرا در حالت عقیم برده و مانع رشد بیشتر آن می شوند و در محیط کاملا استریل و محفوظ بنام اسپون قارچ به فروش می رسانند.
قارچهای تیغکدار
سپس آبکش کرده و موادی را که قبلا آماده کرده اید به آن اضافه کنید و مخلوط نمایید و به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم دم کنید . و سپس نوش جان بفرمائید . برای تهیه این غذا با قارچ، ابتدا قارچها را چرخ کنید و یا ریز ریز خرد کرده و تخم مرغها را به آن اضافه نموده مقداری آرد الک شده روی آن بپاشید و خوب به هم بزنید. سپس روغن را در ظرفی روی حرارت گرم نموده و مواد را با قاشق به صورت گرد در روغن داغ شده بریزید . درب ظرف را گذاشته و پس از مدتی که ته آن سرخ شد بر گردانید تا طرف دیگز آن سرخ شود . سپس نوش جان کنید . ۱۶ نوع غذا که با قارچ تهیه می شود را آموزش می دهیم. خورشت قیمه و کرفس، پیتزا، قارچ پلو، و غیره استفاده می کنیم. کالباس نیز استفاده کرد. .
قارچ صدفی کبابی
این قارچ دارای رنگ پرتغالی بوده و رنگ آن بسیار جذاب است. علائم مسمومیت قارچ کدو فانوسی: علائم و نشانههای حاصل از مسمومیت این قارچ پس از ۳۰ دقیقه بعد از مصرف آن ظاهر میشود و بعد از ۲۴ ساعت علائم فرو کش میکنند. مورلز خوراکی: مورلز خورالکی یکی از لذیذترین و پرطرفدارترین قارچهای خوراکی در امریکا است. این قارچ در رنگهای کرم تا تقریبا سیاه یافت میشوند و ساختار لانه زنبوری آنها باعث شده است که نسبت به دیگر قارچها کاملا متمایز باشند. در کجا رشد میکنند: قارچ مورلز در همه جای ایالات متحده رشد میکند، به جز فلوریدا که خیلی گرم است و همچنین این قارچ در هوای سرد آریزونا نیز توان رشد ندارد. محل سکونت: این قارچ در تمام نواحی مرطوب جنگل و مراتع توان رشد دارد. این قارچ توان رشد کردن زیر درختان؛ افرا، راش، سیب و دیگر درختان جنگل و باغها را دارد. یک هشدار جدی درباره قارچهای مورلز را باید جدی گرفت؛ این قارچ اگر در باغ رشد کند توانایی جذب بالایی از سموم و آفت کشها را دارد و این سم در دراز مدت میتواند در بافت قارچ باقی بماند.
و به تنهایی قادر به ساختن مواد غذایی مورد نیاز خود نمیباشند. اگر مواد قندی از قبیل گلوکز ، ساکاروز و مالتوز در اختیار قارچها قرار گیرد با استفاده از تر کیبات آلی میتوانند پروتئینهای مورد نیاز خویش را بسازند. تیامین و بیوتین از ویتامینهای مورد نیاز قارچها میباشند. قارچها در درجه حرارت ۰ تا ۳۰ درجه سانتیگراد میتوانند زندگی کنند. درجه حرارت مناسب برای قارچها ۲۰ تا ۳۰ درجه میباشد. PH است ولی دامنه PH از ۱۲ – ۲ متغیر است. دیواره سلولی در قارچها وجود دارد. هستهها کوچک و قابل رویت با میکروسکوپ نوری میباشند. غشای هسته دو لایه بوده و حاوی منافذی است. به هنگام تقسیم میتوز ، غشای هسته ناپدید نمیگردد هستکها نیز به هنگام تقسیم باقی میمانند. ولی در هنگام تقسیم میوز غشای هسته و هستکها ناپدید میگردند. شبکه آندوپلاسمی در قارچها نیز از دو غشای موازی هم تشکیل مییابد. شبکه آندوپلاسمی در سلولهای جوان مشخصا دیده میشوند ولی در سلولهای مسنتر جزئی و کم بوده و یا ممکن است قابل رویت نباشد.