آیا میدانید که بر خلاف قارچ سنتی (دکمه ای) که بر روی بستری از کود مرغ و پهن اسب تولید می شود ، قارچ صدفی به روش %۱۰۰ ارگانیک بدون کود و سم تولید می گردد. قارچ صدفی ماده غذائی سالم ،لذیذ و سرشار از پروتئین و انواع ویتامین ها ، املاح و آنتی اکسیدانها است که با دارا بودن طعم ، بو و بافت مطبوع در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد. قارچ صدفی ،دارای ویتامین های B1, B2, B6, B12, H, C است. قارچ صدفی ، خون ساز تر از جگر و اسفناج است. قارچ صدفی ، مهمترین خواص ضد تومور(ضد سرطانی) را دارد. قارچ صدفی حاوی مقادیر بسیار مناسبی از مواد معدنی شامل : پتاسیم ،منگنز،فسفر،مس،آهن و کلسیم می باشد. ۱ – ترکیبات اسید آمینه : وجود اسید آمینه در زنجیره غذایی انسان بسیار ضروری است چرا که بدن قادر به تولید آن نمی باشد . البته میزان اسید آمینه در نژاد های مختلف قارچ صدفی متفاوت است ولی به طور نسبی در اکثر آنها اسید آمینه های ضروری یا اولیه وجود دارد که شامل تیروزین , والین و فنیل آلانین به مقدار زیاد تر و ایزولوسین , لوسین و لیزین و هیستیدین به مقدار کمتر می باشند . ۳ – قند ها : کربوهیدرات ها و آب ترکیبات اصلی قارچ را تشکیل می دهند , فروکتوز , گلوکز , مانیتول و ساکاروز از جمله کربوهیدرات های آزاد و خنثی می باشند که در قارچ های خوراکی یافت می شوند . مقدار انرژی قارچ خوراکی حدود ۸۵ تا ۱۲۵ واحد kj در ۱۰۰ گرم می باشد . کمبود میزان انرژی به ارزش غذایی قارچ می افزاید و امکان استفاده از آن در رژیم های غذایی کم انرژی را به بهترین نحو فراهم می سازد . در ۱۰۰ گرم قارچ ۱۶۰ میلی گرم B1 , 70 میلی گرم ویتامینB2 و ۲ میلی گرم ویتامین Cو۱۴ میلی گرم کلسیم وجود دارد . .
به همین دلیل اتاقهای بلااستفاده، زیرزمین و انباری و حتی کمد لباس میتوانند محل خوبی برای پرورش قارچ در گلدان باشند. حتی میتوانید گلدانهای کوچک خود را داخل کابینت آشپزخانه نیز قرار داده و مرتب رطوبت آن را تأمین کنید. گونههای مختلف قارچ، بسترهای مورد علاقه خود را دارند؛ به طوری که قارچ شیتاکه بستر خاک اره یا چوب پوسیده، قارچ صدفی کاه و کلش و قارچ دکمهای کودهای مرطوب را ترجیح میدهند. بستر کشت بایستی بتواند رطوبت را به صورت طولانی مدت حفظ کند. بنابراین با انتخاب قارچ مورد علاقه خود میتوانید نوع بستر کشت را به راحتی تشخیص دهید. البته لازم به ذکر است که تمامی قارچها میتوانند در تمامی بسترها (اعم از کود حیوانی، کاه و کلش، چوب پوسیده، تنه درخت زنده و غیره) رشد خوبی داشته باشند، ولی برخی از بسترهای رشد برای قارچها مورد پسندتر هستند. پس از انتخاب ترکیب بستر کشت، زمان پر کردن گلدان است.
قارچ صدفی کبابی
برای زنان باردار که به مواد غذایی بیشتری نیاز دارند، شما می توانید قارچ صدفی مصرف کنید. قارچ های انتها سفید بیشترین قارچ کشت شده می باشند که به صورت گسترده ای به عنوان جزء مهمی در غذاها و سس ها استفاده می شود. قارچ ها ویتامین د، سلنیوم و آنتی اکسیدان دارند و بنابراین برای پوست ما مفید هستند و به صورت گسترده ای در کرم ها، سرم ها و لوازم آرایش چهره استفاده می شوند. این به صورت گسترده ای مورد قبول است که قارچ ها ظرفیت های سفید کردن پوست را دارند. با توجه به حضور آهن در این نوع قارچ، مصرف قارچ ها به جلوگیری از ریزش موها نیز کمک می کند. این قارچ ها سرشار از مواد مغذی هستند و در مواردی بالاتر سبزیجات و میوه ها از نظر وجود مواد مغذی قرار می گیرند. برای یک شخص عامی تشخیص قارچ های سمی و قارچ های سالم آسان نیست. مصرف قارچ های وحشی یا سمی ممکن است منجر به تشدید بیماری ها در انسان ها شده بگید حتی موجب مرگ شود. با توجه به وجود بتا گلوکان در این قارچ ها، عملکرد ایمنی تحریک شده و افراد مبتلا به بیماری های خود ایمنی مانند آرتروز، سل، آسم و ام اس باید از مصرف آن اجتناب کنند.
جالب است بدانید که در ماه اوت و سپتامبر در شرق رودخانه می سی سی پی میتوانید قارچ Maitake را مشاهده کنید. اگر چه این مدل از قارچ خوراکی را میتوان در طبیعت در کنار درختان مشاهده کرد، اما قارچهای صدفی که در فروشگاه ها خریداری میکنید به احتمال زیاد توسط کشاورزان کشت شدهاند. مانند نام قارچ صدفی، رنگ آنها مایل به سفید است که بو، عطر و طعم لطیفی دارند. قارچ صدف در بسیاری از غذاهای ژاپنی و چینی مانند سوپ و سیب زمینی سرخ شده یافت می شود. نوع خوراکی این قارچ ها دارای کلاهک های سفید و براق کوچکی است. این قارچ به ساقههای نازک متصل شده اند و دارای کرانچ مشخصی هستند. قارچ انوکی را میتوانید به صورت خام مصرف کنید. قارچ انوکی در طبیعت و روی درختان چینی هاکبری، درختان خاکستر، درخت توت و درختان خرمالو رشد می کنند. این خوشههای ترد و قهوه ای، دارای یک ماده مغذی شیرین هستند. قارچهای راش طعم تلخ خاص و بسیار لذیذی دارند. .
این نوع همانند اسمش سفید بوده و شبیه بادبزن است و عطر و طعم لذیذی دارد . قارچ های صدفی بیش تر در غذا های چینی و ژاپنی همراه با سوپ و سیب زمینی مصرف می شود و همراه با گوشت سرخ می کنند . از مواد مغذی موجود در این نوع از قارچ می توان گفت منبع غنی ای از نیاسین ، ریبوفلاوین و مواد معدنی ای مانند پتاسیم ، مس ، آهن و روی است . بهدلیل ترکیبات ضدالتهابی مثل لکتین ، تریترپنوئید و گلیکوپروتئین برای درمان بعضی از بیماریهای مزمن استفاده میشود . نتایج آزمایشگاهی نشان می دهد که این نوع قارچ برای مبارزه با سرطان پروستات ، سرطان روده بزرگ و سرطان سینه بسیار مناسب است . قارچ صدفی انواع مختفی دارد اما در همه انواع آن این نوع قارچ شبیه به صدف است . اگر شما این مقاله آموزنده را دوست داشتید و می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد قارچ صدفی کبابی لطفا از سایت ما دیدن کنید. رنگ های متفاوتی دارند اما به طور کلی طیف رنگی آن در رنگ های سفید ، طلایی و صورتی می باشد .