همه چیز درباره قارچ ها
 
تولید و برداشت قارچ صدفی صورتی در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

تولید و برداشت قارچ صدفی صورتی در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

قارچ صدفی pdfبه گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد، با تلاش واحد ویژه باغبانی دانشکده کشاورزی این دانشگاه، نمونههای قارچ صدفی صورتی در گلخانههای این واحد خدمات تخصصی، تولید و برداشت شد. در تولید اینگونه قارچ تعدادی از دانشجویان کارشناسی و تحصیلات تکمیلی علاقهمند دانشکده کشاورزی همکاری داشتند که طی تلاش و مراقبت در یک دوره سهماهه به ثمر نشست و محصول آن عرضه گردید. به گفته مسئول پایلوت قارچ واحد ویژه خدمات تخصصی علوم باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد, ویژگی عمده این تلاش ارزنده، مشارکت دانشجویان در مهارتآموزی و حضور در دوره سهماهه کسب تجربه به شکل تئوری و عملی است، بهنحویکه در تهیه و فرآوری کمپوست، مایهزنی، تهیه اسپاون (بذر قارچ)، پاستوریزهکردن بستر تا مرحله برداشت محصول، دانشجویان باعلاقه و شوق، حضوری مؤثر داشتهاند. وی افزود: قرار است در راستای مهارتآموزی به دانشجویان، مدرسه فصلی قارچ راهاندازی و به ارائه آموزشهای کاربردی مبادرت نماید. در این مدرسه، دانشجویان در هر مرحله و در هر فصل با پرورش و تولید یکگونه قارچ آشنا و مهارت اندوزی خواهند داشت. مسئول پایلوت قارچ واحد ویژه خدمات تخصصی علوم باغبانی افزود، فقط چند استان حائز دانش و مهارت تخصصی و فنی کشت و پرورش آن هستند و در شهر مشهد نیز تاکنون بهندرت تولیدشده است. قارچ صدفی صورتی یا سالمون (Plearotus-djamor) شامل مخلوطی از قارچهای صدفی صورتیرنگ است. گونههای قارچ صدفی صورتیرنگ معمولترین قارچهای صدفی وحشی در تمام نواحی آب و هوایی گرمسیری دنیاست. قارچ صورتی دارای خاصیت دارویی و سرشار از ویتامینها، آنتیاکسیدان، مواد معدنی، ترکیبات داروئی و عناصر مهم میباشد که میتواند در فراوردههای غذائی و درمانی مورداستفاده قرار گیرد.

قارچ صدفی رنگی

قارچ صدفی pdf۴.استفاده از مه پاش که در محیط ایجاد ابری از رطوبت میکند . ۵.توصیه بنده همان رطوبت ساز است زیر نسبت به قیمت خود از خاصیت ایجاد رطوبت بیشتری در پرورش قارچ برخوردار است. سوال دیگه م در مورد قارچهای صدفیه ؛ با توجه به اینکه این قارچها برای عموم کمتر شناخته شده ست ؛ بنظر شما چه بازارهای مصرفی رو میشه واسه پرورش این نوع قارچ در نظر گرفت ..؟ آیا به نظر شما تبلیغات و فرهنگ سازی برای استفاده مردم از این نوع قارچ به صرفه هست ..؟ قارچ صدفی به دلیل ظاهر و طعم متفاوت در ایران کمتر جا افتاده است . گواهی هم میتوانید با نام نویسی در فنی حرفه ای و پرداخت مبلغی اندک و گذراندن آزمان مدرک قارچ گرفته که تا حدود ۴۰ میلیون تومان نیز وام خواید گرفت. سوال: آیا اگر در جایی مثل مرغداری متروکه تولید قارچ در اندازه بالای صد تن درسال داشته باشیم میتوانیم مجوز بسته بندی بگیریم.برای استفاده از انرژی بادی یا خورشیدی چگونه میشود اقدام کرد.وام چهل ملیون تومانی کی مصوب شده است؟ !

به طوری که اکنون تولید قارچ در ۵۸ کشور تولید کننده به مرز سه میلیون و ۱۶۳ هزار و ۹۳۴ تن در سال رسیده است. امروز مصرف سرانه کشورهای اروپایی ۴ کیلو و برداشت قارچ از هر تن کمپوست به ۳۵۰ کیلو رسیده است. با وجود اینکه قرین به ۵۰ سال است از اولین قارچ خوراکی در ایران می گذرد، اما در مقایسه با بسیاری از کشورها از قدرت بیشتری برخوردار است. اما مشکلاتی از قبیل دانش فنی، نبود افراد متخصص و نیز عدم وجود مراکز تحقیقاتی مطابق با علم روز باعث شده تا میزان تولید و مصرف قارچ در ایران در سطح هیچ یک از کشورهای پیشرفته جهان نرسد. در ایران قارچ صدفی و قارچ تکمه ای تولید و کشت می شود. تا امروز ۹۷ واحد پرورش قارچ تکمه ای در کشور احداث شده است. نخستین همایش قارچ های خوراکی در ایران ۱۶ شهریور ماه در فرهنگسرای اشراق برگزار شد که این مراسم جمعی از مقامات کشوری، اساتید علمی و تولید کنندگان قارچ نیز حضور داشتند.

البته برخی سایتها ممکن است انواع خشکشده آن را داشته باشند. ظاهر این قارچ خوشهای و دستهای است. طعم این قارچ بسیار ملایم است، طوریکه شاید اصلا در غذاها آن را احساس نکنید. میتوانید آن را بهصورت دستهای یا کاملا خردکرده در سوپ یا نودل بریزید. نوع سوخاری آن هم خوشمزه است. میتوانید دستهها را به شکل ریشریش و عمودی از هم جدا کنید و بپزید. قیمت این قارچ درحالحاضر گران است، زیرا هنوز به سبد غذایی ایرانیها راه نیافته است. شاید در آینده با فراهمشدن شرایط کشت آن، در فروشگاهها هم آن را پیدا کنیم. قیمت: گران (البته در کشورهای بومی آن مانند کرهجنوبی، جزو قارچهای ارزان است). قارچ صدفی انواع مختلفی دارد، اما در همه آنها شکل قارچ شبیه صدف است. ظاهر آن بسیار تمیز است و کلاهکهایش نازک و ظریف هستند. رنگهای متنوعی دارد اما بهطورکلی در طیف رنگهای سفید، طلایی و صورتی یافت میشود. انواع وحشی آن روی تنه درخت یا روی کاه رشد میکنند. در ایران پودر این قارچ و خشکشده آن هم به فروش میرسد.

نام قارچ خوراکی دکمهای در واقع به دلیل شباهت ظاهری کلاهک قارچ به دکمه در هنگام بلوغ میباشد.این قارچ عطر و طعم مطلوبی دارد و معمولاً به رنگ سفید میباشد و نام علمی آن آگاریکوس بیسیوروس میباشد. ● رنگ قارچ:رنگ قارچ بایستی سفید رنگ باشد و هر گونه لکه و تغییر رنگ در کلاهک قارچ ممکن است نشانهای از بیماری و یا کهنگی قارچ باشد. ● پرده غشایی:در هنگام خرید بایستی توجه نمود که تیغهها در زیر کلاهک نباشد زیرا در اینصورت نشانه بلوغ زودرس قارچ است و بر انجام نشدن صحیح مراحل پرورش قارچ دلالت دارد. معادل ۱۰۵۰ کیلوژول یعنی ۲۵۰ کیلو کالری برای هر کیلوگرم قارچ تازه اندازهگیری شده است.علاوه بر این قارچ، کمبود یک غذای پر ارزش را تا حدودی جبران میکند. مراحل پرورش قارچها بسیار شبیه به هم میباشد و فقط در بعضی از مراحل و مواد جزئی با هم تفاوت دارند.مراحل پرورش به شرح زیر میباشد. این مرحله شرایط ویژه ای از لحاظ دما، روطوبت و اسید یته و با استفاده از سالنهای مخصوص و تجهیزات ویژه انجام میشود. پس از مرحله دوم و اطمینان از سلامت و آمادگی کمپوست برای بذر پاشی، بذرها را بطور یکنواخت با کمپوست مخلوط میکنند پس از اتمام کار روی کمپوست را با یک لایه پلاستیک میپوشانند و درجه حرارت مناسب نگهداری میکنند. برخی آنتیبیوتیکها ازجمله پلوروموتیلین از کشت قارچ تهیه میشوند. قارچها همچنین به عنوان مهارکننده آنزیم بکار برده میشوند. امروزه دانش قارچهای دارویی از پیشرفت قابل توجهی برخوردار شدهاست و گونههای مختلفی از قارچها به عنوان گونههای دارویی معرفی شده و میشوند. ترکیبات مؤثر با اثرات گسترده دارویی در قارچها وجود دارد که از آنها به عنوان ابرازی برای کنترل یا درمان بیماریهای مختلف استفاده میشود. شاید مهمترین و شناخته شدهترین داروهای قارچی، آنتیبیوتیکهایی مانند پنی سیلین و سفالوسپورین و شناخته شدهترین قارچ دارویی، Ganoderma باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *