باید دقت نمایید هنگامی که ریسه ها نصف کیسه ها را فرا گرفتند ، در کیسه ها را بازکرده و آن ها را در روی قفسه های سالن تولید بگذارید . خیلی مهم است که کیسه ها نه زود تر و نه دیرتر باز و برداشته شوند . دمای سالن تولید باید بین ۸۵ تا ۹۵ درجه سانتی گراد باشد . در این مرحله باید حداقل دو مرتبه در طول روز آبیاری انجام شود . پس از گذشت مدت زمان یک تا دو هفته ، قارچ های گانودرما ظهور می کنند . در هنگامی که کلاه قارچ ها که دارای رنگ زرد است تشکیل شود ، باید دما و رطوبت قارچ ها را کاهش دهید . پس از گذشت مدت زمان ۲ تا ۳ ماه از ظهور قارچ ها ، موقع برداشت آن ها فرا می رسد . در واقع قارچ هایی که رنگشان قرمز شود و حاشیه سفیدی که داشتند محو شده باشد ، آماده برداشت می باشند .
به عملی که طی آن سطح بلوکها را صاف می کنند تخته کوبی گفته می شود. ۱- کیسه های روی بلوکها را به شکل زیر می بریم. رنگ سبز نشان دهنده وجود کیسه است. به حدود ۲۴ روز اول دوره پرورش، مرحله پنجه دوانی یا میسلیوم رانی گفته می شود که ۱۲ روز اول آن قبل از خاکدهی و ۱۲ روز دوم آن بعد از خاکدهی است. در این مرحله میسلیوم های قارچ از بذر شروع به رشد می کنند و در تمامی کمپوست و سپس در خاک پراکنده می شوند. در این مطلب به ۱۲ روز اول که تا قبل از خاکدهی می باشد می پردازیم. از ورود کمپوست به سالن رشد میسلیوم ها آغاز می شود به طوری که در روز سوم در اطراف بذرها به شکل کرکهای سفید متمایل به خاکستری رنگی دیده می شوند. این روند در تمامی کمپوست ادامه پیدا کرده به شکلی در صورت کنترل دمای مناسب در روز ۱۲ حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد کمپوست را میسلیوم فرا می گیرد. !
وابسته به قارچ های مخمر هستند.
سایت بندپی – موجودات زنده در پنج فرمانرو kingdom رده بندی می شوند: باکتری ها، آغازیان، گیاهان، قارچ ها و جانوران. قارچ ها موجودات یوکاریوت، هتروتروف (مصرف کننده)، فاقد ریشه، ساقه و برگ هستند. آنها مواد آلی سنتز نمی کنند بر روی مواد آلی مرده یا زنده و یا درون سلول های زنده زیست می کنند. قارچ ها یا تک سلولی هستند و یا چند سلولی. انواع قارچ ها در فرمانروی قارچ وجود دارند که قارچ های خوراکی از انواع آن هستند که از جمله قارچ های مفید هستند. از دیگر قارچ های مفید، قارچ های مخمر هستند که نقش مهمی در زندگی بشر دارند. تهیه ماست، خمیر، سرکه، الکل و … وابسته به قارچ های مخمر هستند. قارچ ها در تهیه آنتی بیوتیک نقش بسزایی دارند؛ پنی سیلیوم معروفترین قارچ است که دنیای پزشکی را دچار تحول کرده است. امروزه از قارچ ها در زمینه تخمیر و تهیۀ و تولید انواع ویتامین ها، مواد غذایی و غیره استفاده می کنند.
قارچ Chanterelle یا قیفی نوعی قارچ خوراکی و غیر سمی است که در جنگلهای شمالی ایران به خصوص مازندران و گیلان به فور یافت میشود. رنگ زرد طلایی و نارنجی درخشان قارچ قیفی از نکات بارز ظاهر این نوع قارچ خوشمزه بوده که مصرف کبابی آن در بین اهالی بومی بسیار رواج دارد. قارچ قیفی پس از اولین باران و در اواخر تابستان تا اوایل پاییز در میان شاخ و برگ درختان، زیر تنه افتاده و نیز زیر سایه درختان به خصوص درخت بلوط رشد میکند. نوعی قارچ خوراکی خوشمزه است که به نام قارچ سر قوچ یا گوسفند هم شناخته میشود. قارچ مرغ جنگل سرعت رشد بالایی داشته و زیستگاه آن پای درختان بلوط است. این نوع قارچ دائم در حال جوانه زدن بوده و بخشهای خشک شده آن به صورت پودر مصرف خوراکی دارد. شکل ظاهری قارچ سر قوچ به صورت زبانههای کوچک درهم بوده که گاهی به شکل مجموعهای هم دیده میشود. از جمله قارچهای خوشمزه و پر مصرف خوراکی که علاوه بر طبیعی، پرورش آن نیز رواج دارد.