لذا قسمت ساپروفیتی بالایی دارند. برگ و ساقه برنج و گندم بهترین مواد برای تهیه بستر قارچ صدفی می باشد. بدین منظور ساقه برنج را به اندازه حدودا – ۵ سانت خرد کرده و این ساقه ها به مدت ۱-۲ ساعت در آب می جوشانیم. سپس از آب خارج کرده بعد از خشک شدن مورد استفاده قرار می دهیم. علت اصلی خرد کردن کاه و کلش به اندازه ا-۵ سانتی متر این است مواد سلولزی آن راحت تر توسط آنزیم های قارچ شکسته شود. ۱- کاه پاستوریزه شود. ۲- کاه آبگیری کند و رطوبت کافی را جهت رشد اسپان ( بذر ) را بدست آورد. تهیه بستر قارچ صدفی | بذر قارچ با مواد بستر ( کاه وکلش خیس خرده و ضد عفونی شود ) به نسبت ۵-۲ درصد وزنی مخلوط می شود. در مواقعی که شرایط مساعد برای رشد و پنجه دوانی قارچ مهیا باشد می توان از بذر کمتری استفاده کرد. مصرف بذر اضافی ممکن است سبب افزایش حرارت و غلظت CO2 در بستر شده و به میسلیوم قارچ صدمه بزند. .
گرم کردن سالن پرورش با روشهای مختلفی انجام میشود.
منزل کار مرجع اصلی آموزش کار در منزل ، مشاغل خانگی و ایده های کارآفرینی است . تیم منزل کار تلاش دارد از ۰ تا ۱۰۰ پرورش قارچ را آموزش دهد با ما همراه باشید ! ضروری میباشد. برای اینکه بتوانیم تولید خوبی داشته باشیم باید این عوامل را خوب مدیریت کنیم. در مراحل مختلف پرورش قارچ صدفی درجه های متفاوتی از گرما را نیاز داریم. گرم کردن سالن پرورش با روشهای مختلفی انجام میشود. انتخاب نوع روش بسته به نوع تهویه سالن دارد. در تهویۀ طبیعی بهتر است از سیستم گرم کنندۀ شوفاژ استفاده کنیم. باید توجه داشته باشیم که دمای بستر کشت حداقل ۲ـ ۱درجه سانتیگراد از دمای هوای سالن بالاتر است این نکته را باید در زمان کنترل دمای سالن درنظر بگیریم. درضمن دمای سالن پرورش قارچ میتواند با باز و بسته کردن درب سالن به سرعت سرد یا گرم شود و یا دماسنج در اثر برخورد باد به دلیل مرطوب بودن سطح دماسنج، دمای نادرستی را نشان دهد.
پرورش قارچ صدفی در منزل
با سلام من دانشجوی رشته مهندسی ابیاری دانشگاه تبریز هستم. افراد بسیاری علاقمند سرمایه گذاری در این زمینه هستند اما متاسفانه بیشتر با شکست مواجه میشوند زیرا سرانه مصرف قارچ در برخی مناطق کم است که مانع ریسک پذیری میشود. ایا راهکاری برای این مشکل هم وجود دارد؟ سلام.با تشکر از اطلاعات کاملتون.نسرین هستم از بابل.برای آموزش حضوری کجا مراجعه کنم؟ سلام هزینه اولیه پرورش قارچ دکمه ایی چقدره؟ چه امکاناتی نیاز داره و مکان پرورش قارچ چه شرایطی باید داشته باشه؟ با سلام علاقه زیادی به پرورش قارچ صدفی دارم ولی به نسبت قارچ دکمه ای خیلی زودتر از بین میرود ایا راهی برای دوام بیشتر این محصول وجود دارد تا از نظر ظاهری شکل خودش را بیشتر حفظ کند . با سلام من چندین سال میشه که این فکرو به سر دارم فقط موقعیتش پیش نیومده بود، با مطالعه روی مقاله های کشت قارچ علاقم بیشتر شده فقط به اطلاعات بیشتری برای کاشت قارچ خوراکی احتیاج دارم. اگه میشه سی دی و دی وی دی های تصویری آموزش قارچ خوراکی رو بهم معرفی کنید.
می توانید برای حفظ رطوبت بیشتر از دستگاه بخور نیز استفاده کنید. آبپاشی کمپوست باید در حدی ادامه یابد که پین هدهای قارچ از زیر سطح پلاستیک سر در بیاورد. حتی بعد از رشد قارچ، آبپاشی را قطع نکنید تا کیفیت قارچ ها بهتر شود. بعد از گذشت مدت زمان مشخص، قارچ ها کاملا رشد کرده و آماده برداشت هستند. برای این منظور به راحتی می توانید با دست و با چرخش آرام ساقه قارچ ها، آنها را از سطح کمپوست جدا کرده و مصرف کنید. بهترین دما برای پرورش این قارچ، ۲۰ الی ۲۵ درجه است. قارچ صدفی منبع بسیار خوبی از ویتامین دی، سلنیوم، آنتی اکسیدان، مس، نیاسین، پتاسیم و فسفر هستند. همچنین قارچ های صدفی سرشار از ویتامین ث، پروتئین، کلسیم و آهن می باشند. علاوه بر آن، قارچ ها حاوی کیتین و بتا گلوکان های محلول هستند که به شدت برای بدن ما مفید می باشند. قارچ صدفی در کاهش کلسترول خون موثر است و طعمی شبیه به گوشت دارد.
قارچ صدف را می توان سرخ کرد ، خورشت کرد ، پخت ، نمک زد ، به سس ها اضافه کرد و به عنوان ماده اضافی در غذاهای دیگر استفاده کرد. آنها فقط پس از عملیات حرارتی مصرف می شوند. آنها حاوی کیتین هستند که توسط بدن جذب نمی شوند ، بنابراین قارچ ها باید ریز خرد شده و در دمای بالا پخته شوند. عطر آن شبیه بوی نان چاودار تازه است و طعم آن مانند روسولاست. ده ها نوع قارچ صدفی وجود دارد. این تقسیم بندی خودسرانه است. طبقه بندی به نوع درختی که روی آن رشد می کنند بستگی دارد. عکس ها و توضیحات قارچ صدف در زیر ارائه شده است. نام دیگر قارچ صدفی رایج است. این قارچ های خوراکی در جنگل های معتدل مخلوط و برگریز رشد می کنند. ساکن بقایای چوب: چوب مرده ، کنده های پوسیده ، شاخه ها. گاهی اوقات در بلوط ها ، گل ها ، سنباده های ضعیف شده زنده مشاهده می شود.