همه چیز درباره قارچ ها
 
بررسی تولید و پرورش قارچ خوراکی (صدفی و دکمه ای) – دانلود تحقیق و مقاله

بررسی تولید و پرورش قارچ خوراکی (صدفی و دکمه ای) – دانلود تحقیق و مقاله

قارچ صدفی راستهصرفه اقتصادی نیز برخوردار می باشد. از دیر باز خوردن قارچ بین ملل مختلف مرسوم بوده است هر منطقه ای یک یا چند نوع قارچ خوراکی ر ا که به صورت خودرو تنها در ایام محدودی از سال در آن منطقه رشد می یافته شناختند و مورد استفاده قرار می دادند. اما با گذشت زمان انسان ها توانسته اند قارچ ها را پرورش دهند و از آن به عنوان یک ماده غذایی ارزشمند در طول سال استفاده کنند. امروزه گونه های مختلفی از قارچ های خوراکی توسط انسان شناخته شده و به پرورش آنها می پردازند.مانند:قارچ صدفی،دکمه ای،کوپرینوس،گوش چوب،شی تاکد و قارچ جنگل،… امروزه انسان برای استفاده بیشتر از قارچ خوراکی با موفق شده است که گونه های مختلف آن را در محیط های مصنوعی (گلخانه ای)پرورش دهد. بعضی از انواع قارچها به واسطه خاصیت دارویی ای که دارند در صنعت داروسازی مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از ترکیبات ضدسرطانی است که در این ماده در گونه ای از قارچ وجود دارد و از آن برای ساخت داروهای ضر سرطانی استفاده می شود.

قارچ شاه صدف

قارچ صدفی pdfبعد از بذر کاری سر کمپوست ها را بمدت ۲۴ ساعت می بندیم تا دی اکسید کربن در آن افزایش یابد و عمل ریشه زنی سریعتر انجام شود. ۲/۰ تا ۵/۰ درصد است. انجام داد. بستر به کنترل شرایط محیطی (دما، رطوبت، تهویه، مناسب) بعد از ۱۵ روز سطح بیشتر کمپوست بیش از ۷۰ درصد از ریسه های سفید پر می شود اکنون وقت ریختن خاک پوششی روی بستر ها می باشد. بعد از ۲۴ ساعت درب کیسه ها را باز می کنیم تا بذر شروع به رشد نماید به رشد تارهای سفید در کمپوست ریسه زنی با میسلیوم رانی قارچ گویند. بعد از مایه زنی نباید بستر را به صورت مستقیم آبپاشی کرد بلکه باید کاغذ روزنامه را ۱۵ دقیقه درآب جوشانده وسپس بعد از خشک شدن روی بستر گذاشت و روی کاغذ روزنامه آب پاشید. استفاده از خاک پوششی یکی از مراحل اساسی در تولید و پرورش قارچ دکمه ای می باشد خاک پوششی به منظور توقف کردن رشد رویشی قارچ و وادار کردن میسیلیوم به تولید اندام باردهی مورد استفاده قرار می گیرد. .

کیفیت اسپان پایه و اساس موفقیت در پرورش قارچ خوراکی است. اگر اسپان کیفیت مطلوب و مناسب نداشته باشد، موفقیت چندانی در پرورش قارچ حاصل نخواهد شد. تهیه اسپان قارچ با روش های متعدد روی موادی چون کود سبز، بذور غلات، پرلیت انجام می گیرد. جهت تولید انبوه آن ابتدا طی فرایند هایی مانند جوشانیدن در آب بافت مواد مورد نظر را نرم کرده و با حرارت مرطوب ضد عفونی می شود. سپس اسپور یا میسیلیوم قارچ تلقیح می گردد و در حرارت ۲۵ درجه سانتیگراد به مدت حداقل ۱۰ روز نگهدار می شود تا میسیلیوم قارچ رشد کرده و تمامی سطح بستر به رنگ سفید در آید. در این حالت اسپان آماده کشت می باشد. میزان اسپان برای کشت در حد ۳ تا ۵ درصد وزن که خیس شده می باشد. از آنجا که کاه مرطوب جوشانده شده (استریل شده) در حدود ۴ برابر وزن خود آب جذب می کند، میزان اسپان به ازای هر کیلوگرم کاه خشک در حدود ۶۰-۵۰ گرم است.

مزرعه دار بودن را با تمام وجود لمس کنید. دیگر راحت است و شما می توانید به کشت محصولات دیگر نیز روی آورید. شما برای دست به کار شدن را آب می کند. پردرآمد به عنوان شغل دوم را دارد ضروری است. در بازار قارچ اصلا نگران خریدار نباشید. گوشت چرخ کرده مخلوط و برای خیل عظیم خریداران متوسط بهترین و سالم ترین منبع غذایی را تشکیل می دهد. ۱) طول دوره : این مرحله ۲۰ روز طول می کشد. ۲) دما : باید روی ۲۵ درجه سانتیگراد تنظیم گردد. ۳) رطوبت : در حدود ۷۵ درصد فیکس گردد. ۱) روز چهاردهم (که در حدود ۷۰ درصد محیط سفید شده ) باید خاک پوششی داده شود. کیلوگرم کمپوست بصورت اسپری باید بر روی خاک ریخته شود. ظهور نمود نیز می توان آب پاشی نمود. ۴) اندام زایشی در حدود روز ۲۸ ظهور می نماید. ۵) کلا ۳ چین اقتصادی می توان برداشت نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *