قارچ صدفی فلوریدا با نام علمی pleurotus florida جزو قارچ های بازیدیومایست است. این قارچ غیر از مصارف خوراکی دارای ارزش دارویی در درمان بیماری های قلبی و عروقی، کنترل سرطان و کاهش کلسترول بوده و از خصوصیات آللوپاتی و لیگنینوسلولزی آن در تجارت و صنعت استفاده می شود. امروزه این قارچ در پژوهش های زیست پالایی به علت خاصیت جذب بالای فلزات سنگین مطرح گردیده است. برای استفاده از هر یک از این خصوصیات پر ارزش قارچ صدفی فلوریدا، تهیه هیبرید با عملکرد بالا و یا اصلاح با اهداف خاص، نیاز است. در این پژوهش از میوه قارچ با روش نوین اسپورگیری مستقیم، کشت ایزوله تک اسپور انجام شد. ژنومی آن از بافت میسلیوم اولیه استخراج گردید و به وسیله آغازگرهای issr که مبتنی بر pcr هستند، چندشکلی بین توالی های ساده تکراری ژنوم تک اسپورها مورد بررسی قرار گرفت. این بررسی که با نرم افزار ntsys آنالیز شد، منجر به شناسایی تک اسپورهای دور ازهم گردید. این تک اسپورها به عنوان والدین انتخاب شدند و در تلاقی شرکت کردند. !
قارچ ها منبع خوبی از ویتامین های گروه B ، مواد معدنی ، فیبر و حتی پروتئین هستند. در عین حال میزان کالری و کربوهیدرات در آن ها کم است. گونه های بسیاری از قارچ ها وجود دارند که هر گونه دارای ترکیبات مختلفی می باشند که هر کدام از این ترکیبات هم ویژگی های منحصر به فرد خود را ارائه می دهند . با فراهم آوردن ویتامین ها ، مواد معدنی و آنزیم های مهم ، از جمله فواید ثابت شده قارچ ، توانایی افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با بسیاری از بیماری ها می باشد. قارچ ها همچنین غذایی با محتوای آنتی اکسیدانی بالا هستند در نتیجه با آسیب های رادیکال آزاد مبارزه می کنند. با توجه به تحقیقات گسترده ، بسیاری از قارچ ها دارای طیف وسیعی از مولکول های زیست فعال هستند که توانایی ضد ویروسی ، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارند. مزایای قارچ همچنین شامل توانایی آن ها در مهار ویروس ها و کاهش شدت بیماری می باشد.
روز ۲. با تخم ریزی در منطقه استریل تلقیح کنید.
خراشیدن مرحله بعدی را می توان با استفاده از خاک پوشاننده خاک در کشت قارچ کلاه سفید مقایسه کرد. میسلیوم در بالای بطری هم سن نیست. تخم ریزی قدیمی تر می تواند باعث ایجاد ناهنجاری شود ، بنابراین یک دستگاه بخش کوچک از لایه بستر فوقانی را بعد از انکوباسیون دور می کند. تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۰۲ در موسسه معروف قارچ پودونگ در شانگهای ، اهمیت خراشیدن را تأیید کرد. اگرچه این روش درمانی تعداد بدن میوه را کمی کاهش می دهد (به طور متوسط از ۷.۱ به ۶.۳) ، اما بطری های خراشیده شده عملکرد و کیفیت بهتری دارند. برداشت سه هفته بعد صورت می گیرد. ۱. خاک اره را با ۴۰ ((حجم) سبوس برنج مخلوط کنید ، مرطوب کنید ، بطری ها را با درب پر کنید ، ظرف ۶ ساعت استریل کنید ، بگذارید تا حداکثر ۳۰ درجه سانتیگراد خنک شود. روز ۲. با تخم ریزی در منطقه استریل تلقیح کنید. روز ۳ – ۴۰. در دمای ۱۸.۵ – ۲۰.۵ درجه سانتیگراد انکوبه کنید.
مرحله ۸ : رافلینگ در واقع همان عمل پنجه کشی یا شخم زدن خاک است به صورتی که میسلیوم هایی که در خاک رشد کرده اند به هم بخورند تا در آینده قارچها یکنواخت برروی بستر رشد کنند. مرحله ۹ و ۱۰ و ۱۱ : شوکدهی به مراحلی گفته می شود که باعث می شوند رشد میسلیوم متوقف شود و میسلیوم ها یکپارچه شده و شروع به تولید اندام باردهی که همان قارچ دکمه ای است، کنند. مرحله ۱۲ و ۱۳ و ۱۴ : رویش و چیدن قارچ بعد از شوکدهی هر روزه و یکنواخت نیست بلکه در روزهایی قارچ قابل برداشت بسیار زیاد، در روزهایی کم ور در روزهایی هم اصلا قارچی برای چیدن موجود نیست. به روزهایی که قارچ قابل برداشت زیادی وجود دارد فلش می گویند. اولین مرحله از مراحل کشت قارچ که در ابتدای هر دوره باید انجام داد ضدعفونی سالن کشت می باشد. ضدعفونی سالن برای کاهش میزان آلودگی های موجود در سالن که طی دوره قبل به وجود آمده اند، انجام می شود که این آلودگی ها شامل باکتری ها، قارچ ها و تخم حشرات می باشد.
و کپک های دیگر مانند موکُر Mucor و ریزُپُس Rhizopos وجود دارند. ۲- عوامل قارچی که در خاک پوششی و کمپوست یافت می شود. ۳- عوامل قارچی که در سطح یا داخل خاک پوششی یا در روی اندام های باردهی دیده می شود. در این گروه عواملی مانند عامل کپک دارچینی، عامل حباب خشک، عامل حباب تَر، عامل مولدهای بیماری تارعنکبوتی و عامل کپک صورتی وجود دارند. علایم مشخصه این بیماری ظهور نقاط آب سُخته در روی کلاهک قارچ و تبدیل آنها به لکّه هایی به رنگ قهوه ای مایل به خاکستری است. اگر آلودگی در مراحل اولیه رشد قارچ صورت گیرد باعث بدشکلی کلاهک و کاهش بازارپسندی می شود. در مراحل پیشرفته بیماری کلاهک قارچ چروکیده شده و بافت آن حالت چرمی به خود می گیرد. منابع اصلی آلودگی اولیه را بقایای کمپوست اطراف سالنها یا اسپُر موجود در فضای سالن محل رشد و پرورش قارچ تشکیل می دهند.