دمای مورد نیاز برای رشد و نمو قارچ صدفی بین ۲۰-۲۵ درجه سانتی گراد است. پس در فصول مختلف سال و با توجه به اقلیم منطقه، سالن را گرم یا سرد می کنیم تا به این دمای بهینه دست یابیم. برای خنک کردن در سالن های بزرگ از چیلر، سالن های متوسط از کولر های آبی یا گازی بسته به منطقه و صرفه اقتصادی، و در منزل از کولر آبی در مقیاس کوچک استفاده می شود. برای انجام تهویه استفاده از فن ضروریست. قارچ صدفی در مراحل رشد رویشی خود نیازی به نور ندارد و باید در تاریکی کامل باشد. نور برای قارچ صدفی در مرحله شوک دهی ضروریست و خود یکی از عوامل تحریک رشد رویشی به زایشی محسوب می شود. قارچ صدفی برای رشد و نمو به مواد آلی محتاج است. کاه و کلش گندم و برنج، کاه و کلش جو، خاک اره و چوب از جمله موادی هستند که قارچ صدفی می تواند بر روی آن رشد کند.
فیلم پرورش قارچ صدفی
هنگامی که قارچهای رسیده برداشت می شوند ، درواقع یک مانع ازمسیر رشد بقیه آنها برداشت می شود ودیگرقارچ ها به سمت رشد وبلوغ حرکت می کنند . زمان بندی دوره برداشت ازطریق کنترل آبیاری، دی اکسید کربن و دمای محیط مدیریت می شود. طی دو فلاش اول، اکثریت محصول برداشت می شود و در فلاشهای بعدی مقدار کمتری ازمحصول برداشت می شود . کیفیت مطلوب باشد . معمولا قارچها با دست برداشت می شوند .سرعت برداشت عمدتا به میزان محصول و اندازه قارچ بستگی دارد. سرعت برداشت معمولا از ۱۳.۵ تا ۳۶ کیلوگرم درساعت متفاوت است. برخی مصرف کنندگان ترجیح می دهند که از قارچهای سفت و بسته استفاده کننددرحالی که عده ای دیگرقارچ های رسیده تربا کلاهک باز وطعم دارتر را می پس ندند. رسیدگی قارچ را ازمیزان بازشدگی پرده غشایی سطح زیرین کلاهک که درقارچهای جوان سبب اتصال کلاهک به پایه قارچ می شود ونه ازاندازه آن تشخیص می دهند. قارچ رسیده میتواند بزرگ وکوچک باشد، هرچند که تولید کننده ومصرف کننده اندازه های متوسط تا درشت قارچ را می پسندند.
شیرها با ظاهری بزرگ، سفید و ژولیده بسیار خوش طعم هستند و هنگام پخت حجم شان را از دست می دهند. این قارچ ها به سرعت و با گرمای زیاد پخته می شوند. این نامگذای تنها به دلیل رنگ قرمز و شباهتشان به خرچنگ نیست، بلکه طعم و مزه آنها شبیه خرچنگ است. این قارچ ها که با عنوان “مرغان جنگل” شناخته می شوند، به سرعت پخته می شوند، طعم و مزه فوق العاده ای دارند و به دلیل بافت نرم آنها به سادگی برای پخت تکه می شوند. قارچ های مورال و قیفی بیشترین گستردگی را در بین قارچ ها دارند که شبیه به قیف های اسفنجی هستند و سایه هایی از رنگهای عاجی تا سیاه تیره دارند. این قارچ ها عطر و طعم بسیار خوبی دارند اما باید به خوبی قبل از پخت شسته شوند؛ زیرا شکل مخروطی و ظاهر اسفنجی این نوع قارچ ها، شستشو را سخت می کند. ترومپت های پادشاه به راحتی خرد و برش داده می شوند ومخلوط آنها با کره و مقداری نمک هم ترکیب خوبی ایجاد می کند. .
برخی از انواع قارچ های وحشی بی ضرر بوده اما برخی دیگر خطرات جدی بهمراه دارند؛ به همین دلیل تشخیص و شناسایی قارچ خوراکی از سمی بسیار مهم است. مردم سراسر جهان در طول تاریخ از قارچ های وحشی برای تهیه غذا استفاده می کردند. همچنین جمع آوری قارچ های وحشی می تواند یک سرگرمی جالب و ارزشمند باشد. با این حال افراد باید در هنگام انجام این کار با نهایت احتیاط عمل کنند. اگرچه بسیاری از قارچ های وحشی بسیار مغذی، خوشمزه و بی ضرر هستند اما بعضی دیگر خطری جدی برای سلامتی بوده و در صورت بلع می توانند کشنده باشند. به همین دلیل جمع آوری آنها با فردی که در تشخیص و شناسایی قارچ های خوراکی و سمی با تجربه است، ضروری است. در این مقاله به بررسی ۳ قارچ وحشی خوراکی و ۵ قارچ سمی برای پرهیز از مصرف آنها می پردازیم. Grifola frondosa که به معمولا با عنوان مرغ جنگل یا میتیک (Maitake) شناخته می شود، یک قارچ خوراکی مورد علاقه شکارچیان قارچ است.