البته در شرایط مساعد میتوان از بذر کمتری استفاده نمود. کیفیت کمپوست به میزان بذر بستگی دارد. به راحتی صورت گیرد. به راحتی صورت گیرد. منظور از ریشه دوانی تولید مسلیوم قارچ و توسعه هرچه سریعتر آن درون کمپوست می باشد. پس از مرحله کاشت بذر پرورش دهندگان باید بهترین شرایط محیطی را برای رشد قارچ فراهم آورند. درجه حرارت سالن کشت باید در حدود ۲۵ درجه سانتیگراد باشد. خاصیت کشندگی لارو ها با دیازنون بیشتر است، نزدیک ۱۰۰% است. به تدریج با رشد اسپان قارچ در کمپوست شبکه مسلیومی سفیدرنگی در سطح بستر تشکیل می شود که به تدریج به صورت یک پوشش یکنواخت سفید در سطح بستر مشاهده می گردد. در این هنگام باید سطح بستر با خاک پوششی مناسب پوشانده شود که به این عمل لایه کِشی گفته می شود. به خاک پوششی روکش بستر گفته می شود. خاک پوششی یکی از مراحل اساسی در تولید و پرورش قارچ دکمه ای می باشد. ۱- خاک پوششی موجب یک تغییر متابولیسمی بر روی مسلیوم شده و منجربه تشکیل اندام باردهی می گردد.
قارچ صدفی گونه
کمپوست مصنوعی: این نوع کمپوست از کلش گندم است که با موادی مانند کود مرغ، پودر سنگ گچ و غیره ترکیب میشود و در نهایت این کمپوست مصنوعی به وجود میآید. کمپوست را از شرکتهای معتبر و باسابقه خریداری کنید، بهتر است از محلهای نزدیک خود خریداری کنید. در روز اول که کمپوست را تحویل گرفتید دما داخل کمپوست را چک کنید درصورتیکه دما داخل کمپوست بالای ۳۰ درجه بود سریعاً با فروشنده تماس بگیرید. دمای سالن در زمان ورود کمپوست بایستی بین ۲۲ تا ۲۷ درجه باشد. هرچقدر که میزان فعالیت کمپوست بیشتر باشد، تبخیر از سطح نیز افزایش پیدا میکند و آبیاری بیشتری نیاز دارد. خاک مورد استفاده برای قارچ باید چطور باشد؟ میزان رطوبت در زمان خاک دهی باید بین ۶۸ تا ۷۶ درصد باشد. میزان ph مناسب ۶٫۸ تا ۷٫۵ است. خاک نباید فشرده، سنگین و چسبنده باشد. ظرفیت نگهداری آب بالایی داشته باشد تا بتواند به خوبی آب را جذب و نگهداری کند.
!
به یاد داشته باشید با لمس کردن قارچهای سمی کسی مسموم نمیشود. ۵. اگر در هنگام برداشت قارچ با خودتان حیوانی چون سگ را به همراه میبرید، سعی کنید غذای آن را نیز با خود حمل کنید. دیده شده است که سگها به خاطر گرسنگی قارچهای سمی را مصرف میکنند و این کار باعث بیماری آنها میشود. به خاطر این که سگها، بیشتر از هر حیوان خانگی دیگر با انسانها همسفر میشوند، درصد بالایی از مسمویت حاصل از مصرف قارچ های سمی و مرگبار را به خود اختصاص دادهاند. قارچ قیفی به خاطر رنگ زرد طلایی و نارنجی درخشانی که دارد، در جنگل کاملا قابل تشخیص است. «این قارچ غیر سمی و خوراکی در نواحی شمال کشور ایران مخصوصا گیلان و مازندران به وفور یافت میشود» مردم بومی، با آن خورشتهای بسیار خوشمزه تهیه میکنند. همچنین این قارچ را میتوان به صورت کبابی نیز مصرف کرد. برخی از آشپزها به خاطر طعم این قارچ از آن به عنوان طعم دهنده غذا نیز استفاده میکنند. .
امروزه پرورش انواع قارچهای خوراکی اهمیت بسزایی در دنیا کسب کرده و از پیشرفتهای قابل توجه و چشم گیری برخوردار شده است با اینکه قارچ از بقایای مواد زاید گیاهی و صنعتی تغذیه می کند اما سرشار از پروتئین، کلسیم، فسفر و ویتامین و انواع اسید آمینه ضروری است. با پرورش قارچ می توان ضمن تهیه غذاهای لذیذ، مقوی و ارزان، کمبود و پروتئین و ویتامینهای K, E, D, A و املاح معدنی از قبیل کلسیم، آهن و فسفر مورد نیاز به ویژه کودکان و خانمهای باردار را با تغذیه قارچ تازه تامین نمود. قارچهای خوراکی گروهی از قارچهای کلاهک دار هستند که تا کنون مانند سایر قارچها جزء سلسله گیاهان طبقه بندی می شدند. زیرا دارای دیواره سلولی و هاگ هستند. این گروه تفاوت زیادی با گیاهان دارند از جمله اینکه فاقد کلروفیل هستند بنابراین برای تغذیه احتیاج به مواد غذایی آماده و پرورده دارند. کشف قارچ خوراکی در آسیا تاریخی ۲۰۰۰ ساله و در اروپا قدمتی ۳۰۰ ساله دارد، با خاتمه جنگ جهانی دوم کشت قارچ های خوراکی در بسیاری از کشورهای اروپائی به سرعت افزایش یافت.