رنگ سطح کلاهک سفید تا کرمی است. پایهی مرکزی، نیمه جانبی تا جانبی، به طول ۶-۳ سانتیمتر، به قطر ۴-۱ سانتیمتر و همرنگ کلاهک است. بر روی پایه رشد کردهاند. اسپورها بیضوی و دارای سطحی صاف میباشند. ۱۶-۱۴ میکرومتر و نقش اسپوری قارچ سفیدرنگ است. در منطقهی مثل طالقان و جاده چالوس نوعی از این قارچ که همزیست باریشه گیاهان است رشد میکند که میان بومیان منطقه از محبوبیت زیادی برخوردار است و به نام کماگوش معروف است. مشخصه بارز این قارچ، اندام باردهی آن است که نسبت به سایر قارچهای صدفی، بزرگترین اندازه را دارد. این قارچ بوی خوشی دارد و بعد از پخت هم کیفیت خود را از دست نمیدهد و به همین دلیل به این قارچ، مرغوبترین گونه قارچ صدفی میگویند. خانواده قارچهای صدفی (Pleurotus spp.) با داشتن ترکیبی به نام لواستاتین (lovastatin) باعث کاهش سطح کلسترول خون شده، ازاینرو مصرف آن برای افراد دارای چربی خون توصیه میشود.
موقع برداشت قارچ زمانی است که قطر کلاهک به حدود دو برابر قطر ساقه رسیده باشد ولی لبه های کلاهک هنوز مسطح نشده باشند. در طی مدت میوه دهی، رطوبت نسبی سالن کشت را در حد ۸۵ تا ۹۰% حفظ کنید. اجازه ندهید غلظت دی اکسید کربن بالاتر از ۵۰۰ پی پی ام برود. کاهش غلظت دی اکسید کربن با ورود هوای تازه از بیرون از سالن، میسر می شود. با استفاده از لامپ، نور در حد ۵۰۰ لوکس در سالن به مدت ۱۰ تا ۱۲ ساعت در شبانه روز، تامین شود. حدود یک هفته تا ۱۰ روز بعد، میوه های اولیه تشکیل می گردد. این قارچ در طی دوران میوه دهی به آبیاری نیاز ندارد. در واقع آب در بستر کشت این قارچ نفوذ نمی کند. بنابراین تا می توانید رطوبت سالن را حفظ کنید تا تبخیر کمتری از سطح بستر کشت انجام شود. پس از برداشت اولین فلاش، سطح بستر را تمیز نموده و با تامین شرایط رشد رویشی و سپس تامین شرایط برای تبدیل فاز رویشی به زایشی (در قسمت بالا توضیح داده شد)، اجازه دهید قارچهای دومین فلاش ظاهر شوند. از هر کیلو گرم بستر کشت بر حسب وزن تر، ۲۵۰-۳۰۰ گرم قارچ یعنی عملکرد ۲۵-۳۰% قابل حصول می باشد. از هر بستر کشت، یک تا دو بار برداشت صورت می گیرد. برداشت قارچ ارینجی به راحتی انجام می گیرد و تنها با گرفتن ساقه آن و خم کردن به چپ یا راست انجام می شود.
تیغه ها سفید و نزدیک به هم هستند .
قارچ هایی که به تنهایی اثرات سوئی نداشته ولی با مکمل های دیگری مثل الکل اثر منفی گذاشته و شخص را به حال احتراز می برد . قارچ هایی که به طور کل سمی بوده ، و به شخص مصرف کننده شوک سریع وارد کرده چه بسا مصرف کننده به بیمارستان هم نرسد . فالاتوکسین و آموتوکسین سم هایی هستند که روی دستگاه گوارش اثر می کند ولی کشنده نیستند . همولیتیک سمی است که روی گردش خون (گلبولهای قرمز خون را از بین می برد ) و اعصاب و مغز تاثیر سریع دارد و باعث سکته مغزی می شود . آمانیتا فالوئید و آمانیتا موسکاریکا از این دسته از قارچ های سمی می باشد . کلاهی بهقطر ۷ تا ۱۰ سانتی متر به رنگ سبز زیتونی یا زرد زیتونی وگاه بسیار کم رنگ و نزدیک به سفید دارد . در حالت مرطوب کمی لزج است .گاه لکه های مسطح پوست مانند سفیدی بر پوسته دارد . پوسته آن را می توان مثل پوسته قارچ خوراکی جدا کرد . تیغه ها سفید و نزدیک به هم هستند . !
مگر اینکه حرارت بالا برود.
بونکرها یا استخرها در مرحله اول با عرض ۶ و ۸ متر، طول ۲۰ تا ۴۰ متر و ارتفاع ۶ متر طراحی میشوند. جابهجایی و زیر و رو کردن کمپوست با لودر انجام می گیرد. درصد نیتروژن طی فرایند تهیه کمپوست افزایش مییابد. در انتهای فاز یک و دو آنالیز یا سنجش نیتروژن انجام می شود. بعد از خیس کردن فاز ۱ برگرداندن یک روز در میان انجام می شود. مگر اینکه حرارت بالا برود. بعد از یک دوره ۱۶ روزه کمپوست ها جهت اجرای فاز ۲ و پر کردن تن تونل ها حمل می شود. قارچ دکمه ای : پس از انتقال کمپوست به تونل های پاستوریزه، تحت شرایط تنظیم حرارتی، دمای کمپوست را به ۶۰-۵۸ درجه سانت یگراد می رسانیم و هدف اصلی آن خارج کردن آمونیاک از کمپوست است. در این دما عوامل بیماریزا از بین میروند و در عوض محیط مناسبی برای رشد باکتری ها و قارچ ها گرمادوست می گردد.
با توجه به تنوع بسیار بالای گونههای قارچ در طبیعت، شناخت همه آنها و تشخیص سمی و یا خوراکی بودنشان کاری بس مشکل است و نیاز به تحقیقات و تجربه فراوان در این زمینه دارد. اما بر اساس یافته بیشتر انواع گونههای قارچ موجود در طبیعت خوراکی بوده و در مقابل تعداد کمتری از گونههای قارچ، سمی هستند. البته هنوز بر سر تعداد گونهها اختلاف نظر بوده؛ اما به عقیده برخی فقط ۲۵۰ گونه قارچ سمی خطرناک در طبیعت موجود در برابر هزاران گونه قارچ خوراکی موجود است. به گفته کارشناسان، شکل ظاهری مشابه قارچ سمی و خوراکی، مهمترین علت تشخیص اشتباه و نادرست است. بهعبارتدیگر اغلب مردم با دیدن یک قارچ سمی به علت شباهت با قارچ خوراکی مشابه، آن را مصرف کرده و دچار مسمومیت ناشی از مصرف قارچ سمی میشوند. مثلاً در آمریکا گونهای قارچ بسیار سمی به نام Molybdites Chlorophyllum وجود دارد که پس از باران در تابستان و پاییز بر روی چمنها به وفور یافت میشود.