این قارچ ابتدا در شمال ایتالیا و سوئیس کشت شد، اما کشت و تولید این قارچ در مقیاس صنعتی برای اولین بار در حدود سال های ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۵ در ژاپن آغاز گردید. در سال ۱۹۹۶ مقدار تولید این قارچ در کشور ژاپن حدود ۲۰۰۰ تن بود و تنها به فاصله ۵ سال در سال ۲۰۰۱ میلادی، تولید این قارچ به بیش از سه برابر و حدود ۱۰۰۷۰ تن افزایش پیدا کرد. پیش بینی ها با توجه به تقاضای فعلی این محصول در ژاپن و همچنین کشورهای شرق آسیا نشان می دهد که تولید این محصول رشد سریعی را در چند سال آینده تجربه خواهد کرد. قارچ شاه صدف (ارینجی) به دلیل رویش گسترده در مناطق مختلف کشورمان و آشنایی مناسب مردم محلی با آن از موقعیت خاصی در میان سایر قارچ های خوراکی – دارویی برخوردار است. میوه قارچ شاه صدف، غنی از کربوهیدرات، فیبرهای رژیمی، کیتین و پلی ساکاریدها می باشد.
قارچ صدفی پوستی
بعد از پخش شدن کامل میسلومها، جوانههای قارچ از بین شکاف کنده شروع به رشد میکنند. این فرآیند بین ۹-۱۲ ماه طول میکشد. در کنار تمامی محاسنی که پرورش قارچ میتواند داشته باشد، این فرآیند، معایبی هم دارد که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت. پرورش قارچ، خاصه به صورت صنعتی، کاری پرزحمت است که نیاز به نیروی کار ماهر و توانمند دارد. بعد از رشد قارچها، برداشت روزانه محصول امری ضروری است. تا زمان انتقال محصول به بازار، باید از یخچالها برای نگهداری قارچها استفاده کرد. پرورش قارچ در مناطقی به غیر از سالنهای پرورش قارچ، به صورت فصلی قابل انجام است. اگر مطالبی که تا اینجا ارائه شد را به خوبی مطالعه کرده باشید، متوجه خواهید شد که پرورش قارچ، علاوه بر اینکه به تخصص نیاز دارد، فرآیندی است که در محیطهای بسیار کوچک همچون انباری منازل هم قابلیت اجرا دارد. به همین منظور و برای آشنایی بیشتر با این محصول خوراکی، فرادرس اقدام به انتشار آموزشی ویدیویی تحت عنوان «آموزش پرورش قارچ خوراکی» کرده است. .
عکس قارچ صدفی
ویتامین D برای تسهیل جذب و متابولیسم کلسیم و فسفر در بدن مفید بوده و برای حفظ سلامتی بدن حیاتی است. ارگوتیزیون موجود در قارچ حاوی مقادیری گوگرد می باشد و باعث محافظت در برابر رادیکال های آزاد و تقویت سیستم ایمنی می شود. قارچ حاوی آنتی بیوتیک های طبیعی مشابه پنی سیلین است و از رشد میکروبی و عفونت های قارچی پیشگیری کرده، زخم را بهبود می بخشد. ویتامین A ، ویتامین C و ویتامین B موجود در قارچ نیز در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی ایفا می کند. قارچ دارای پتاسیم فراوانی است که باعث گشاد شدن عروق و کاهش فشار خون بالا می شود. پتاسیم باعث افزایش جریان خون و اکسیژن رسانی به مغز شده و عملکرد شناختی مغز و حافظه را بهبود می بخشد. قارچ منبع خوب سلنیوم است. سلنیوم باعث سلامت استخوان ها شده، دندان، مو و ناخن را تقویت می کند، خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد.
.
در دو طرف تیغه های موجود در بخش زیرین کلاهک قارچ، تعداد بسیاری هاگ تولید میشود. هاگها بسیار ریز بوده و با چشم غیر مسلح دیده نمیشوند. ت.ده هاگ به رنگ قهوه ای مایل به ارغوانی است. برای تهیه نقش هاگ پایه کلاهک را قطع کرده و آن را از سمتی که تیغهها قرار گرفتهاند. چندین ساعت روی یک صفحه سفید کاغذی قرار میدهند و برای جلوگیری از جریان هوا و ممانعت از خشک شدن سریع کلاهک، میتوان یک ظرف (بشر) را روی آن قرار داد. برای اجزای مطالعات روی قارچ خوراکی و تأسیس مراکز پرورش قارچ، اطلاع از شرایط مناسب برای جوانه زنی هاگها ضروری است. هاگها در آب مقطر جوانه میزند، لیکن برای ادامه رشد و تولید میسلیوم نیاز به مواد غذایی دارد. معمولاً تعداد کمی از هاگها قادر به رشد و تولید پرگنه میباشند. درصد جوانه زنی هاگ با استفاده از بعضی مواد، مانند کلروفرم ( به مدت ۴ ساعت)، الکل اتیلیک و غیره افزایش مییابد. برای جوانه زنی معمولاً از محیط کشت مالت آگار استفاده میشود.