کارشناس مسوول امور قارچهای خوراکی جهاد کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: قیمت شیتاکه چند برابر قارچ های معمولی است و در مقابل از نظر ارزش غذایی نیز جزو ردههای بالای جدول غذایی است. کارشناس مسوول امور قارچهای خوراکی جهاد کشاورزی خراسان رضوی تاکید کرد: وجود علاقه مندی در فرد، صبر بالا و فراهم کردن محیطی امن و به دور از هرگونه تغییر شرایط و تاثیرپذیری از عوامل خارجی، موجب میشود پس از دوره ای سه تا چهار ماهه، شاهد نتایج خوبی باشیم. شیتاکه منبع خوبی از مس است برای سوخت و ساز طبیعی و سلامت قلب عروق لازم است. این خصوصیت ویژه سبب شده تا شیتاکه به عنوان یک مکمل غذایی ایدهآل برای کسانی باشد که رژیم غذایی بدون گوشت دارند. این قارچ دارای سابقه طولانی استفاده ، هم به عنوان غذا و هم به عنوان مکمل دارویی است. پاورفیت تنها محصول دارای قارچ شیتاکه و تایید شده توسط سازمان غذا و دارو است که با کسب مجوزهای لازم از سازمان مذکور بطور قانونی وارد می شود و در داروخانه های سراسر کشور موجود است. البته ناگفته نماند که از این قارچ در غذاهایی مانند سیب زمینی سرخ شده، سوپ ها، خورش ها و سایر غذا ها می توان استفاده کرد. !
اما پودر قارچ شیتاکه را می توانید به صورت مخلوط با غذاها مانند سوپ و خوراک ها استفاده کنید. ناراحتی معده و واکنش های آلرژیک بسیار نادر است اما می تواند اتفاق بیفتد. ماده ای به نام LEM در قارچ های خوراکی وجود دارد که در تیمار و معالجه بیماران مبتلا به ایدز و هپاتیت B مفید می باشد. زگیل تناسلی به شکل زگیل هایی در اطراف ناحیه تناسلی و مقعد به وجود می آید و در صورت پیشرفت عفونت می تواند منجر به ایجاد سرطان اندام های تناسلی در زنان و مردان شود. این قارچ ها درمان زگیل تناسلی و دفع ویروس HPV را به شدت تسهیل می کند . چهارشنبه ۹۸/۴/۱۹، تبریز , (اخبار رسمی): با توجه به مطالعات علمی، قارچهای دارویی قادر به مبارزه با عفونت حاصل از ویروس پاپیلوما انسانی هستند. همچنین لنتینان ، ترکیبی که به مبارزه با عفونت های باکتریایی ، ویروسی و انگلی کمک کند نیز در این قارچ یافت میشود. همچنین با مراجعه به لینک های زیر از وب سایت فن تریکس با خواص، فواید و نحوه استفاده از قارچ های چاگا و یال شیر آشنا شوید.
اما اگر شما داروی ویژهای مصرف میکنید جهت جلوگیری از عوارض ناخواسته نظر پزشک خود را قبل از مصرف جویا شوید تا مشکلی برای سلامتی شما به وجود نیاید. نوعی دیگر از بستر کاشت مناسب برای این قارچ وجوددارد که به شرح زیر میتوان آن را تهیه نمود. این مسوول با بیان اینکه شیتاکه، صرفا بر روی تکههای چوب جنگلی بلوط رشد می کند و با توجه به اینکه در خراسان رضوی بلوط نداریم، لذا ضروری است بستر مناسب کشت آن با مواد اولیه موجود در کشورمان ساخته شود. بافت گوشتی قارچ؛ سفت، انعطافپذیر و به سهولت خشک و باز به حالت اول (تازه) برمیگردد، تیغهها سفید خیلی نزدیک به هم و غالباً با حاشیه نامنظم که در صورت صدمه دیدن تیغهها رنگ قهوه ای کبود پیدا میکنند.ساقه کوتاه و فیبری آن از مرکز کلاهک به آن متصل شده و روی آن را نقاط فیبری پراکنده باقیمانده از پرده غشائی اولیه پوشاندهاست.توده هاگهای آن سفید رنگ است. علت قیمت بالاتر (قارچ خشک) و مقدار مصرف بالاتر (قارچ تازه) به همین دلیل است(قارچ ایران زمین). مقدار پروتئین لنتینوس مشابه سایر قارچهای پرورشی مثل دکمه ای و صدفی ، معادل ۷۵/۱ تا ۶۳/۳ درصد وزن تازه قارچ است. مقدار ظرفیت حقیقی تولید شده در سال نیاز خراسان رضوی را مرتفع میکند.
یک مطالعه ۲۰۱۵ که در ژورنال کالج تغذیه آمریکا منتشر شده است، ۵۲ مرد و زن سالم، از ۲۱ تا ۴۱ سال را ارزیابی کرد تا مشخص شود که آیا قارچ شیتاکه، می تواند عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشد یا خیر. کارشناس مسوول امور قارچهای خوراکی جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن قارچ در استان تولید شده است، گفت: بیش از ۹۸ درصد این میزان تولید مربوط به تولید قارچ دکمهای، به عنوان دارنده بیشترین اقبال از سوی مصرف کنندگان بوده است. کارشناس مسوول امور قارچهای خوراکی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: به همین ترتیب زمانی که واحد خُرد باشد، افرادی وارد عرصه میشوند که شغل دیگری هم دارند بنابراین پرورش قارچ، برای پرورش دهندگان اشتغال دائم تعریف شده ایجاد نمی کند. کارشناس مسوول امور قارچ های خوراکی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در این زمینه گفت: با توجه به دوره ۱۰۰ روزه برای پرورش قارچ شیتاکه، پرورش این گونه توسط پرورش دهندگان، نیازمند صبر و خستگی ناپذیری است و همین امر این محصول را جزو گروه محصولاتی قرار داده که صبوری جزو صفات اصلی دست اندرکاران کشت و پرورش آن است. .