قارچ شیتاکه حاوی ویتامین ها و مواد معدنی ضروری برای متابولیسم و تامین انرژی بدن می باشد که از آن جمله می توان به ویتامین های B2، B6، B3، اسید فولیک و اسید پانتوتنیک اشاره کرد که پس از ترکیب با مس اثر خوبی در افزایش انرژی و بهبود سوخت و ساز بدن ایجاد می کنند. این به خاطر محتوای ویتامین B است.قارچ شیتاکه منبع عالی از ویتامینB5 ، ویتامین B2، ویتامینB3 ،ویتامین B6 و ویتامین B9 است.ویتامین های B می توانند به تعادل هورمون ها و همچنین بهبود عملکرد مغز کمک کنند . قارچ شیتاکه دارای مواد معدنی فراوان از جمله کلسیم و مس است که از ساختار سالم استخوانی بدن محافظت کرده، به تقویت مفاصل و استخوان ها کمک می کنند و خطر ابتلا به بیماری هایی همچون آرتریت و پوکی استخوان را کاهش می دهند. مطالعه ای نشان داده عصاره قارچ شیتاکه به دلیل دارا بودن اسید کوجیک به از بین رفتن لکه های تیره و جای جوش و زخم روی پوست کمک کرده، پوست را روشن و صاف می کند و پیری پوست را به تاخیر می اندازد.
لنتینان موجود در قارچ شیتاکه یک عامل ضد سرطان قوی است که رشد سلول های سرطانی را کند کرده، از گسترش آن ها به سایر اندام های بدن جلوگیری می کند و با از بین بردن سلول های سرطانی بدون آسیب زدن به سلول های سالم از بدن در برابر انواع مختلف سرطان محافظت می کند. مقدار پروتئین لنتینوس مشابه سایر قارچهای پرورشی مثل دکمه ای و صدفی ، معادل ۷۵/۱ تا ۶۳/۳ درصد وزن تازه قارچ است. قارچ بعنوان یکی از منابع غذایی تامین کننده ویتامین بدن می باشد و جهت تولید این محصول محیط پرورش باید عایق ، ایزوله و داشتی باشد و مصالح استفاده شده جهت ساخت سالن پرورش قارچ باید خصوصیات فوق را داشته باشد تا قارچ مطلوبی تولید گردد. قارچ شیتاکه حاوی مقادیر زیادی مس و همچنین ویتامین C است که هر دو برای تولید کلاژن ضروری بوده و رشد و سلامت موها را بهبود می بخشند. قارچ شیتاکه حاوی اسید لینولئیک و هر هشت اسید آمینه اساسی و مورد نیاز بدن می باشد و عمل هضم را بهبود می بخشد.
.
هر فنجان از قهوه گانودرما لوسیدوم میتواند حاوی یک تا دو گرم از این قارچ باشد که از قسمتهای مفید این قارچ تهیه شده است. قارچ شی تاکه حاوی ۸۶ تا ۱۱۸ میلی گرم در ۱۰۰ گرم وزن خشک ، کلسیم است که مقدار قابل توجهی است. دمای کمتر از ۵درجه و بیشتر از ۳۵ درجه رشد میلیوم شی تاکه را متوقف می کند. دما : بهترین دما برای رشد میلیوم شی تاکه حدود ۲۵ درجه سانتی گراد است. قارچ خشک شامل ۳ تا ۲۸ درصد کربوهیدرات و ۳ تا ۳۲ درصد فیبر است و درصد کربوهیدرات در شی تاکه %۸۳ و فیبر %۱۳ وزن خشک است. اگر قصد کاهش وزن یا جلوگیری از اضافه وزن دارید اضافه کردن ،قارچ شیتاکه به تغذیه تان می تواند سودمند باشد.یک وعده متشکل از ۴ قارچ خام شیتاکه دارای فقط ۲۶ کالری و کمتر از ۱ گرم چربی است.همچنین دارای ۲ گرم فیبر غذایی،که کمک می کنند تا احساس سیری کنید و ۲ گرم پروتئین است.قارچ های شیتاکه پخته شده و خشک شده دارای کالری بسیار پایین و کمی چگالی انرژی بیشتری هستند.۴ تا از ان ها دارای ۴۰ کالری هستند اما پروتئین و فیبر کمتری نسبت به قارچ های شیتاکه خام دارند.
میزان مصرف درمانی قارچ گانودرما برای حفظ سلامتی و پیشگیری از بروز مشکل،۲ و نیم گرم در روز است که در ۴ وعده با شکم خالی مصرف می شود. علاوه بر این بتاگلوکان باعث افزایش احساس سیری می شود و همچنین باعث تاخیر در جذب مواد غذایی و کاهش میزان چربی در بدن خواهد شد.هر ۷۲ گرم (نصف فنجان) از قارچ شیتاکه پخته، دارای ۱/۱۳ گرم پروتئین، ۱۰/۴۳ گرم کربوهیدرات، ۰/۱۶ گرم چربی، ۱/۵۲ گرم فیبر و ۶۰/۴۰ کالری انرژی است. قارچ شیتاکه به علت دارا بودن بتاگلوکان باعث کاهش کلسترول خون می شود. از مزایای دیگر قارچ شیتاکه دارا بودن دوز خوبی از ویتامین D است.ویتامین D برای سلامتی استخوان ها و همچنین برای کاهش خطر بیماری های متعدد بسیار مهم است. گاهی ریزش مو بر اثر میکروب ها و قارچ ها ایجاد می شود. مطالعاتی در سال ۲۰۱۱ نشان داد که قارچ شیتاکه دارای خواص ضد میکروبی و موثر در بهبود آبسه و آماس لثه دارد.در واقع، این خواص قادر به کاهش تعدادی از موجودات بیماری زا بدون تاثیر بر ارگانیسم های مرتبط با سلامت است.کلرهگزیدین موجود در دهان شویه های رایج علاوه بر از بین بردن باکتری های مضر،باکتری های مفید را هم از بین می برند که قارچ شیتاکه این مشکل را نیز برطرف خواهد کرد.