همه چیز درباره قارچ ها
 
۳ – دارای رنگ قهوه ای تیره باشد

۳ – دارای رنگ قهوه ای تیره باشد

از طرفی، تحقیقات نشان داده است استفاده از کمپوستی که به خوبی هوادهی شده باشد و پدیده تخمیر در آن به طور کامل اتفاق افتاده باشد عملکرد تولید آن بیشتر بوده است. ظرفیت نگهداری آب بالایی داشته باشد تا بتواند به خوبی آب را جذب و نگهداری کند. همچنین به دلیل اینکه در زمستان با اندک نور خورشید گرم خواهند شد و رطوبت را درون خود به خوبی محبوس میکنند مورد توجه میباشند ولی فرسوده شدن سریع و عدم عایقبندی مناسب از معایب این روش میباشد . در چندین سال اخیر روش های متفاوت به جهت تولید هرچه بیشتر و در عین حال فراهم نمودن بهترین کیفیت از جمله برنامه های کشورهای به نام در این صنعت بوده که با گذشت زمان پیشرفت قابل چشمگیری داشته و خواهد داشت . رطوبت کمپوست در این زمان ۷۲-۷۴ درصد باید باشد. یکی از عوامل مهم در پرورش قارچ دکمه ای، تامین و کنترل رطوبت است، زیرا در ۲۰ روز ابتدایی سالن پرورش به ۶۰% الی ۷۰% رطوبت نیاز دارد و در هنگام رشد زایشی به ۸۰% الی ۹۰% رطوبت نیاز است.

.

با رشد و نمو قارچها و تا شروع فلش اول دمای کمپوست افزایش مییابد زیرا به دلیل افزایش فعالیتهای متابولیک در داخل کمپوست، دمای کمپوست افزایش مییابد و این افزایش دما سبب تحریک رشد و نمو قارچ­ها میشود ولی دمای هوا همچنان ثابت میماند.قارچها این گرمای تولیدشده را از طریق تبخیر دفع می­ کنند، وقتیکه دمای کمپوست افزایش مییابد بهترین زمان برای آبیاری میباشد. بهترین زمان برای کاشت قارچ مهرماه و آذرماه میباشد ولی در صورتی که امکاناتی نظیر تهویه هوا و متعادل کننده ی درجه حرارت در دسترس داشته باشید میتوانید در ماه های دیگر نیز قارچ را پرورش داد. اما شوفاژ هزینه راه اندازی اولیه گران، پر دردسر و زمان بری دارد. قفسه بندی اگر درست صورت گیرد، یکبار هزینه ساخت انجام می شود و خسارتهای جانی و مالی در پی ندارد، اما اگر درست انجام نشود هزینه های زیادی را در بلند مدت درپی خواهد داشت. استفاده از قفسه ها می تواند سطح زیر کشت را افزایش دهد و از فضای موجود حداکثر استفاده را برد. ۱- در هر متر مربع فضای قفسه بندی ۴ عدد کمپوست بلوک یا ۸۰ کیلو گرم کمپوست قرار می گیرد. .

به طور متوسط قارچ portabella (تصویر مجاور) حتی از یک عدد موز و یا یک لیوان آب پرتقال هم بیشتر پتاسیم دارد. در ایران پودر این قارچ و خشکشده آن هم به فروش میرسد. که هم از لحاظ آب و هوایی و هم از لحاظ شرایط اقلیمی در بهترین شرایط قرار دارند با بکارگیری فن آوری و تحقیقات مستمر که در این ضمینه داشته اند تولیدی برابر ۳۰ الی ۳۵ کیلوگرم در متراژ مربع را داشته اند که این افزایش تولید در برابر تولید اولیه ۱۰ – ۷ کیلوگرم در متر مربع افزایش قابل توجه می باشد . قارچ صدفی چندسالی است که به صورت کنترل شده در ایران کشت میشود، اما این نوع قارچ به صورت خودرو نیز در نقاط مختلف کشور از جمله استان چهارمحال بختیاری رشد میکند و در فصل بهار با توجه به شرایط محیطی مناسب از خاک بیرون می زنند. بهطورکلی هدف اصلی از فرایند کمپوست سازی، تهیه یک بستر یا محیط کشت برای رشد مطلوب قارچ است، بهنحویکه برای رشد میسیلیوم قارچ دکمهای مناسب ولی برای رشد و تکثیر قارچهای رقیب مناسب نباشد. قارچ خوراکی دکمهای (نام علمی: Agaricus bisporus) نام یک گونه قارچ خوراکی رایج از تیره غاریقونیان است. در این قسمت وسایل و تجهیزات پرورش قارچ دکمه ای را نام می بریم و درمورد هرکدام بصورت مختصر و مفید بصورت جداگانه توضیح می دهیم.

حداقل مقدار خرید برای قارچ دکمه ای درجه یک، یک سبد قارچ می باشد. مطلب دیگر این است که اگر اقدام به کشت یک نوع قارچ صدفی کردیم و دما تغییر کرد، قارچ صدفی قابلیت سازگاری با آن دما را دارد. طرز پرورش قارچ به این صورت است که باید در مکان تاریک پرورش داده شود، البته به جز نور مستقیم خورشید، نورهای دیگر را میتواند تحمل کند. برای این کار باید با نحوه آموزش پرورش قارچ بیشتر آشنا شوید ریسک سرمایه گذاری تولید قارچ در مقایسه با دیگر کسب و کارهای حرفه ای، بسیار کمتر است. پرورش قارچ در منزل یکی از بهترین کارها برای کسب تجربه و بدست آوردن درآمد ایده آل است، اما به خاطر داشته باشید که برای به دست آوردن تجربه ای لذت بخش از پرورش قارچ در منزل حتما درابتدا دانش این کار را یاد بگیرید . دما مهمترین بخش در پرورش قارچ را به خود اختاصاص میدهد و در مراحل مختلف پرورش باید به آن توجه کرد. هیترهای گازی با توجه به ابعاد سالن خریداری می شوند. با توجه به افزایش محبوبیت قارچ دکمه ای ( قارچ صنعتی ) در کشور و بازار پر رونق آن، باعث شده است تا رقیب آن یعنی قارچ صدفی ( قارچ سنتی ) بطور کلی از سال ۹۶ از صحنه رقابت خارج شود و جای خود را به قارچ دکمه ای دهد. Data has been created with !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *