همه چیز درباره قارچ ها
 
کمپوست قارچ دکمه ای چگونه تولید می شود؟

کمپوست قارچ دکمه ای چگونه تولید می شود؟

صفر تا صد پرورش قارچ دکمه ای ابتدا باید یک مکان مناسب که دیوار و کف آن سیمانی باشد انتخاب نمایید . می توان سویه مورد نظر را بصورت خالص خریداری نمود ویا از بهترین قارچهای رشد کرده در محیط تهیه نمود به این صورت که در ابتدا محیط کشتی مانند دکستروز آگار را طبق دستور روی قوطی آن تهیه کرد سپس ۲۰ سی سی از آن را در یک پلیت ریخته و به مدت ۱۵ دقیقه در اتوکلاو در دمای ۱۲۱ درجه سانتیگراد و فشار ۱.۵ پوند بر اینچ مربع قرار داده وبعد از سرد شدن در شرایط استریل از بین پایه و کلاهک وهمچنین ۲ سانتیمتر بالاتر از پایین پایه در روی آن قرار می دهیم وسپس بصورت بر عکس در انکوباتور در دمای ۲۵ در جه سانتیگراد به مدت ۱۴ روز می گذاریم که در این صورت کل پلیت پر از میسیلیوم می شود. ۱) روز چهاردهم (که در حدود ۷۰ درصد محیط سفید شده ) باید خاک پوششی داده شود. ۱۶) قارچ درجه سه قارچی می گویند که کلاهک آن کاملا باز شده باشد (چتری). کارگاه سعی می شود ۸۰ درصد قارچها درجه یک باشد. ۷) در ایران (وضعیت سنتی) تا ۱۵ درصد وزن کمپوست، قارچ می توان کشت نمود. این بذرهای گه اسپان Spawn هم نامیده می شوند برای تلقیح به بسترهای کشت استریل شده منتقل می شوند. !

قارچ های مضر هم وجود دارند که زنگ ها و سیاهک ها از معروفترین قارچ های مضر هستند. قارچ دکمه ای سفید، محصولی است که با بیشتر ذائقه ها همخوانی دارد و به همین دلیل هم بیشترین میزان تولید و خرید و فروش را در میان انواع قارچ خوراکی از آن خود کرده است. سرپا کنید. کشت قارچ جزو آن مشاغلی است که وابسته به زمان کشت خاصی نیست. به تدریج میسیلیوم قارچ ها از سمت شاخه ها در سراسر کنده درخت تا زمانی که تمام چوب از میسیلیوم پر شود (یا در اصطلاح کلونیزه گردد) پخش می شوند. غالباً قارچ هایی که در کنار یا بر روی درختانی مثل افرا، ممرز، صنوبر و انجیر می رویند از جمله قارچ های قابل اعتماد هستند که در بندپی نیز یافت می شوند. ۳- بیماری حباب خشک یا جوش خشکی یا ورتسلیوم: این بیماری نیز همانند مایکوگن بسیار خطرناک بوده و باعث ازبین رفتن قارچ میشود راه مقابله با آن هم تقریبا مانند مقابله با حباب تر است علایم این بیماری بروز لکه های قهو ای عمیق تا عمق قارچ که به تدریج باعث پوسیدگی و بین رفتن قارچ میشود. بهتر است بلافاصله بعد از برداشت داخل ظروف پلاستیکی بسته بندی کنید و با یک لایه سیلفون روی آن را بپوشانید .

صفر تا صد پرورش قارچ دکمه ای قارچ های Portobello آخرین دسته از قارچ های دکمه ای هستن که به طور کامل به رنگ قهوه ای هستن و نسبت به دو زیر شاخه ی قبلی ، طول بیشتری دارن و کلاهک قارچ کاملا باز هست ؛ به طوری که هاگ های زیر کلاهک قارچ ، به طور کامل مشخص هستن . اما قارچ های خوراکی قارچ هایی هستند که معمولاً با شنیدن نام قارچ ها به ذهن متبادر می شوند. البته باید اذعان کرد که یکی از کاربردهای مهم قارچ ها، خوراکی بودن برخی از جنس های آن است. مواد پروتئینی، یکی از مهمترین اجزای مواد غذایی مورد استفاده انسان هاست. از قارچ ها در زمینه های شیمیایی و تجزیه مواد و حتی سم زدایی استفاده می کنند. امروزه از قارچ ها در زمینه تخمیر و تهیۀ و تولید انواع ویتامین ها، مواد غذایی و غیره استفاده می کنند. قارچها به دلیل داشتن ویژگیهایی نظیر اسید آمینه بالا، درصد آب فراوان، کالری پایین میتواند در رژیم غذایی مورد استفاده قرار بگیرد. قارچ ها ۸۰ تا ۹۰ درصد، آب دارند و خیلی کم کالری هستند. اما بر حسب تجربه بومیان هر منطقه این قارچ ها را از هم تمییز می دهند. .

در صورت نیازبخار آب را می توان توسط لوله های بخار از کف اطاق هدایت کرد . قارچ های صدفی و دکمه ای از جمله قارچ هایی هستند که به صورت صنعتی به مقدار زیاد کشت می شود. ما قیمت فروش قارچ رو به صورت فله ای در نظر میگیریم که ۶۰۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم می باشد. ۳- در هر هکتار از زمین کشاورزی امکان اشتغال زایی ۱ یا حداکثر ۲ شغل وجود دارد ولی برای یک واحد ۱۰۰ تنی تولید قارچ، می توان ۲۰ تا ۳۰ نفر را به کار گرفت. بطوریکه بعد از تولید پلیت حاوی کشت خالص ریسه بذر قارچ (استوک) حاوی دانه گندم یا چاودار منتقل می شود. جون جلار، گندم لار و غازلار و زردکیجاک مخصوص روزهای بارانی فصل گرم سال هستند و بیشتر در منطقۀ پرتاس می رویند. مغاک، کرمئوش (کرمهوش)، زردکیجاک، جون جلار، گندم لار، غازلار، دارگوشگ، افرای گوشگ و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *