همه چیز درباره قارچ ها
 
چگونه در خانه قارچ پرورش دهیم؟

چگونه در خانه قارچ پرورش دهیم؟

که به سر نسبتهای مختلف و گاهی به طور مساوی ترکیب می شود. از طرفی، تحقیقات نشان داده است استفاده از کمپوستی که به خوبی هوادهی شده باشد و پدیده تخمیر در آن به طور کامل اتفاق افتاده باشد عملکرد تولید آن بیشتر بوده است. هوادهی از طریق کاهش دما اعمال میشود. پس از فلش اول دمای هوا در محدودهی ۱۷-۱۸ درجه سانتی گراد میباشد که این باعث کاهش دمای کمپوست و فعالیت کمپوست میشود. این قارچ ها بسیار باریک و بلند هستن و اضافه کردن اون ها به سوپ و یا نودل بسیار پیشنهاد میشه . دما در پاستوریزه کردن خاک نقش مهمی دارد، چه بسا با تغییر اندک دما، میکروارگانیسم های مفید هم از بین خواهند رفت. پاستوریزه کردن خاک با بخار ۵۹-۶۲ درجه سانتی گراد (تدریجی) به مدت ۸ ساعت انجام می شود. در این مرحله دمای کمپوست ۲۵ درجه سانتی گراد و دمای محیط کشت ۲۲-۲۳ درجه سانتی گراد باشد. در این مرحله ابتدا اندام بارده شکل می گیرند. از ویژگی های این ماده غذایی این است که بسته به سلیقه هر کسی میتواند به شکل های مختلف مصرف شود.

در طرح دیگری از سالنهای پرورش قارچ، سالن یک گلخانه پلاستیکی و کاملا ایزوله است که در آن از لولههای فلزی گالوانیزه برای شکل دهی و استحکام آن استفاده میشود. این روش از روشهای مناسب برای پاکسازی آلودگیها در خلل و فرج دیوارها، قفسهها و سالنهای کشت است که تاثیر شگرفی در کاهش و توقف شیوع بیماریها و آفات دارد. مکان هایی نظیر سالنهای صنعتی، نیمهصنعتی، گلخانه ها، سوله ها، مرغداریهای متروکه یا محیط های خانگی شامل انبار، سالن، زیرزمین و از هر مکان مسقف با کف مفروش و دیوارهای سیمانی سالم میتوان برای کشت قارچ به صورت آماتور استفاده کرد ولی برای تولید صنعتی و حرفه ای باید نکات زیادی را برای انتخاب محل و ساخت سازه مناسب پرورش قارچ در نظر گرفت.دراین راستا رعایت فاصله حداقل۵۰۰متری از مجتمع های مرغداری و صنایع غذایی و در خصوص واحدهای تولیدکمپوست ۱۰۰۰متر از محل تولید و پرورش قارچ دکمه ای الزامی است. !

تامین کننده های کشورهایی که قارچ شیتاکه را به صورت گسترده در سطح جهان پخش می کنند بیشتر ژاپن و چین هستند. همه گونههای قارچ صدفی با توکسینهایی که ترشح میکنند، نماتدها را فلج نموده و میکشند. به این صورت که بستر کشت که همان کاه و کلش است داخل کیسه قرار گرفته و بذر قارچ را از داخل بطری به داخل کیسه بر روی کاه و کلش قرار می دهند. به منظورجلوگیری ازلیزشدن وبه هم چسبیدن دانه ها به میزان % ۲پودرکربنات کلسیم به آنها افزوده وبه خوبی مخلوط می کنند وآنها را تا ۴.۳ حجم درشیشه ۱.۵ لیتری یا ۰.۵ لیتری تمیزمی ریزند، شیشه ها را با درپوشهای پنبه ای محکم پوشانده و پس ازقراردادن یک لایه ورق آلومینیوم روی آن،به مدت ۱ساعت درحرارت ۱۲۱درجه سانتیگراد وفشار۱۵پونه استریل می کنند.کیسه های پلاستیکی را تا نصف ازگندم های آماده شده پرمی کنند،یک حلقه ی آلومینیوم را به قطروارتفاع ۵ تا ۴ سانتیمترتهیه کرده ودهانه ی کیسه را ازداخل آن عبورمی دهند سپس لبه های آن را روی حلقه برگردانده و به کمک نخ روی حلقه محکم بسته می شود.پس از استریل کیسه ها،با شیشه ی حاوی دانه ی گندم عمل تلقیح را با دقت کامل ودرشرایط استریل انجام می شود.

یکی از مهم ترین بیماری های قارچی ورتیسلیومی نام دارد که به دلیل دمای بالا ، رطوبت بالا و هوای راکد به وجود می آید . قارچ صدفی در پایان دوره اسپان ران (ریسه دوانی) روزانه به مدت ۴ ساعت نور نیاز دارد که مقدار نور توسط لامپ های فلورسانس سفیدرنگ تامین می گردد. تجزیه کننده های اولیه به دسته از قارچ ها اطلاق می گردد که توانایی تجزیه سلولز و بقایای مرده ی گیاهی را دارند، اما تجزیه کننده های ثانویه برای رشد و تغذیه به محیطی احتیاج دارند که قبلا توسط ریزسازواره ها (میکروبها) تجزیه شده باشند. در سالن پرورش قارچ مهم ترین عاملی که باید به آن توجه داشت ،حفظ ثبات دمایی سالن است که در این راستا مصالح مورد استفاده در ساخت سالن و رعایت مبحث ایزولاسیون سالن در ناحیه سقف،دیوارها و کف سالن دارای اهمیت ویژه ای خواهد بود. بلافاصله پس از برداشت، عملیات سرد کردن قارچها صورت می­گیرد و تأخیر در انجام آن منجر به افزایش فساد در قارچهای برداشتشده میشود به این روش پیش ­سرمادهی می­ گویند. پیدا میشود و گاهی در شمال غربی و جنوب غربی آمریکا نیز یافت میشود. مجموعه میسلیوم های قارچ در تولید قارچ مایه قارچ ( به مثابه بذر ) نام دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *