ازنظر جذابیت و شادابی ظاهری تعداد کمی از قارچهای صدفی مانند این قارچاند اینگونه بسیار ترد و شکننده بوده، حملونقل و جابجایی آن پس از برداشت برای نواحی دور مشگا است طعم این قارچ در ابتدا تند و تلخ است اما بعد از پخت طعمی با بوی تند گردو دارد این قارچ بومی جنگلهای چین، جنوب ژاپن، و مناطق نزدیک آن است. اینگونه شامل مخلوطی از قارچهای صدفی صورتیرنگ است. این قارچ تولید اندامهای باردهی کوچکی میکند مه بسیار لذیذ و خوشمزه است. هرچند نیروی انسانی در تولید ایران بخش قابل توجهی از پروسه تولید را برعهده دارد ولی ورود تجهیزات میتواند ارتقای سطح کیفی محصولات و تولید را نیز به سرمایهگذاران هدیه بدهد چون در این نوع تولید خطاهای انسانی به حداقل رسیده و شرایط در هر زمان و هر مکان قابل کنترل و اصلاح خطاست. این قارچ به خاطر عطروطعم خاص آن (بوی ترخون) و اندازه اسپور قابلتشخیص است اندازه اسپور اساساً ۱۲ تا ۱۴ میکرون بزرگتر از اسپورهای ۵/۷ تا ۱۱ میکرونی مجموع نژادهای اروپایی است رنگ قارچها در ابتدا زرد متمایل به قرمز تا خرماییرنگ است که باگذشت زمان قهوهای تیره میشود.
.
زمان انجام شدن شوک دهی زمانی است که ۸۰ درصد سطح سفید شده است. تشخیص آن بسیار ساده است و با رشد متراکم بر روی بستر و تولید کلاهکهای قابلتوجه امکان اشتباه را به حداقل میرساند. اگر بخواهیم قارچ ها را از نظر نوع تولید مثل تقسیم کنیم می توان گفت اکثر آن ها به دو طریق جنسی و غیرجنسی تکثیر می شوند. اما در مورد قارچ های پر یاخته ای غیر از قطعه قطعه شدن ریسه یا هیف، انواع هاگ هایی از قبیل اسپورانژیوسپور (زئوسپور و آپلانسپور(، از تولید مثل جنسی تکثیر می شوند.این نوع تولید مثل در قارچ ها به پنج روش صورت می گیرد:۱. کمپوست سازی به ظاهر فرآیند آسانی می آید اما برای بدست آوردن کمپوستی مرغوب با بازده بالا نیاز به دستگاههای پیشرفته، آزمایشگاههای مجهز و از همه مهمتر تجربه و تخصص بالایی میباشد و تمام این موارد احتیاج به سرمایهگذاری زیادی دارند و به همین خاطر اکثر تولید کنندگان قارچ، کمپوست مورد نیاز، مصرفی خود را به صورت آماده و بذر زده شده از شرکتهای معتبر خریداری می نمایند. طبق گزارشاتی که در سال ۲۰۰۵ در یک مجله پزشکی منتشر شده است، قارچ های خوراکی، حاوی ترکیبات و مواد پیچیده ای با فعالیت های ضد میکروبی، ضد ویروسی، ضد توموری، ضد آلرژیک، ضد التهابی، ضد اتوژنیک و ضد دیابت هستند و در کنار آن از فعالیت های محافظتی نیز برخوردارند که به همین خاطر توانایی بالایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن انسان خواهند داشت.
قارچ شیتاکه بر روی سلولهای T ، ماکروفاژها و اینترلوکین در آزمایش با سلولهای سرطانی روده بزرگ تاثیر و دارای خواص ضد سرطانی قوی است. هدف از این کار این است که بستر کاملاً فشردهای در کف کیسه داشته باشید. بعضا ممکن است از مکانهایی جهت این کار استفاده شود که دارای اتاق می باشد و مثلا یک منزل متروکه را برای این کار در نظر می گیرند. در حرارت ۶۰ درجه سانتیگراد اکثر باکتری های مضر، بیماری ها و آفات کمپوست از بین میرود و بستر مناسبی جهت رشد قارچ های خوراکی فراهم می شود. قارچ خوراکی کاه دوست یا قارچ چینی یکی دیگر از قارچهای خوراکی است که در مناطق معتدل و گرمسیری رشد میکند قارچی بسیار خوشمزه که روی کاه و کلش بهویژه ساقههای برنج بهراحتی رشد میکند چینیان اولین افرادی بودند که بیش از ۱۰۰۰ سال پیش موفق به تولید این قارچ به روش مصنوعی شدند قارچ چینی بهویژه پس از پخته شدن طعم و مزه بسیار مطبوعی دارد به همین علت در کشورهای که این قارچ تولید میشود مردم آن را بر قارچ دکمهای ترجیح میدهند متأسفانه این قارچ تاکنون در کشور ما تولید نشده است.
برای درک بهتر نحوه پرورش قارچ ها در ادامه قصد داریم با چگونگی تولید مثل در قارچ ها و هم چنین تقسیم بندی انواع قارچ ها آشنا شویم. قارچ های تک یاخته ای، تولید مثل غیرجنسی دارند و به روش تقسیم دوتایی و جوانه زدن تکثیر می یابند. ۳- بین دو قارچ صدفی و دکمه ای، درست است که تولید قارچ دکمه ای سرمایه گذاری بیشتری را نیاز دارد ولی همیشه برای تولید یک محصول باید به تقاضای بازار توجه داشت. امروزه پرورش قارچ خوراکی اهمیت بسزایی در کشور ما پیدا کرده است، با بالا رفتن هرروزه قیمت انواع محصولات پروتئینی خانواده گوشتی در کشور و کشف هرروزه مضرات این نوع از مواد باعث باز شدن فضا برای ورود محصولات پروتئینی سالمتر و با ارزش غذایی بالاتر، همانند قارچ به فرهنگ مصرف عموم گردیده است و جا افتادن هرروزه فرهنگ مصرف باعث ایجاد توجیه اقتصادی ایده آل در تولید قارچ شده است. برای قارچ دکمه ای از بستر کود مرغی، کلش، کاه و … هنگامی که قیمت تمام شده آن (شامل هزینه جداسازی خاکی پوششی، خشک کردن و حمل آن) کمتر از قیمت کاه باشد جایگزینی آن با کاه سبب کاهش قیمت جیره خواهد شد.