می توانید جعبه هایی به ابعاد ۶۰ در ۹۰ سانتی متر و عمق ۲۰ تا ۲۵ سانتی متر آماده کنید و کاشت قارچ را در آن انجام دهید . • روی سطح زمین نبایستی طبقه ای مستقر نمود، حداقل فاصله بین طبقه اول تا کف زمین ۱۵ سانتی متر و فاصله هر طبقه از هم ۶۰ سانتی متر می باشد. • بهترین موقع برای پرورش قارچ در خانه بین ماههای مهر تا آذر است ولی چنانچه امکانات تهویه هوا و متعادل نمودن درجه حرارت محیط محل پرورش وجود داشته باشد میتوان پرورش قارچ را در ماههای دیگر سال تعمیم داد. • مدت عملیات بین ۱۵ – ۱۰ روز به طول می انجامد و در این مدت ۳ – ۴ مرتبه بایستی کود برگردان بشود. بطور معمول برای پرورش قارچ در خانه فقط سه طبقه در نظر می گیرند و چنانچه اطاق به حد کافی وسیع باشد یک ردیف در طول اطاق در مجاور دیوار و یک طبقه (دو طرفه) در وسط و یک طبقه در طرف دیگر اطاق قرار می دهند بطوریکه دو راهرو به عرض ۷۰ سانتی متر در دو طرف طبقه وسط (۱۸۰ سانتی متری) باشد. .
• پس از ۳ تا ۴ روز به علت فعالیت باکتریهای تخمیر، درجه حرارت محیط توده به ۷۰ درجه می رسد و مقداری از حجم توده کم می شود و در این موقع تمام توده کودی را که در مخزن قرار دارد برای هوادهی به محوطه مجاور توده برمی گردانند و در موقع برگرداندن کود بایستی سعی کرد حتی الامکان به تمام ذرات کود، هوا برسد تا اکسیژن مورد نیاز باکتریهای مخمر تامین گردد. چنانچه درجه حرارت بستر کشت به کمتر از ۱۴ درجه برسد و درجه حرارت محیط اطاق به حدود ۷/۵ درجه برسد بایستی اطراف بستر را با پارچه ضخیم پوشاند تا مانع تبادل حرارت به محیط شود. خودمون رو مدیر شرکت یا کارِ شخصیمون معرفی کنیم، تا اینکه بگیم فلان جا کار می کنم و حقوق می گیرم. قارچ ها را باید تازه به شیوه پختن یا زمانی که در اب جوش برای مدت ۲ تا ۳ دقیقه قرار می گیرند , میل کنید .
کلش آماده شده از مرحله قبل به ارتفاع ۴۰ تا ۵۰ سانتی متر ( به طور تجربی تا زانوی پا ) بر روی پیست کمپوست سازی پخش می کنند. • در یک اطاق بزرگ به طول ۹ و عرض ۵/۶ متر می توان مساحتی در حدود یکصد متر مربع برای پرورش قارچ آماده نمود که از این سالن در هر فصل برداشت می توان استفاده نمود. • به منظور صرفه جویی در هزینه اولیه می توان، هر طبقه را با تخته های سه سانتی متری به عرض ۹۰ تا ۱۸۰ سانتی متر پوشانده و کود را مستقیما کف هر طبقه ریخته و قارچ را در آن کاشت و به این ترتیب احتیاجی به جعبه های چوبی نخواهد بود. ۵- هیچ محصولی مانند قارچ، در هر متر مربع چنین سود و درآمد اقتصادی خوبی ندارد. بذرها را به خوبی ترکیب کنید , مطمئن شوید که بذرها به خوبی و کاملا در سراسر خاک پخش شده اند . در خاتمه دوره سوم یا چهارم کود به رنگ قهوه ای تیره در آمده و ذرات آن ترد و شکننده شده و بوی مطبوعی از آن به مشام می رسد و چنانچه این شرایط در کود مشاهده نشود دلیل بر آن است که عملیات تخمیر به خوبی انجام نگرفته و در نحوه کار اشکالی وجود داشته است.
عزیزان من میزان بذر در قارچ دکمه ای در تابستان ۳/.% و در زمستان ۵/.%. بررسی کیفی قارچ دکمه ای سفید که در هنگام بسته بندی صورت می گیرد بسیار حائز اهمیت بوده. برای اولین بارپرورش قارچ دکمه ای در کشور فرانسه انجام گرفت و در آنجا به صورت اتفاقی مشاهده شدکه برروی کود اسب قارچ دکمه ای رشد می کند. توانسته بالاترین استاندارد و کیفیت را در طراحی و ساخت کلیه محصولات خود پیاده کند. اما استفاده از انگشت برای برداشت قارچ ها می تواند به قارچ های کوچک در حال رشد صدمه وارد کند . اما نگرانی اصلی تان باید این باشد که میزان رطوبت از حد مجاز بالاتر نرود . مگسها بالغ خسارت چندانی نمیزنند اما میتوانند به عنوان ناقل قارچ ورتیسیلیوم، عامل بیماری لکه باکتریایی و کنهها عمل کنند.خسارت عمده به وسیله لارو مگس در بسترها وارد میشود. این گروه از قارچها به عنوان «میکوریزای آربوسکولار» (Arbuscular Mycorrhizal) شناخته میشوند. قارچها با تولید و انتشار اسپور تکثیر میشوند و هنگامی که اسپور قارچ در شرایط مناسب محیطی قرار می گیرد پس از مدت کوتاهی جوانه زده و میسیلیوم تشکیل میدهد.