سیستم های مختلفی امکان کارکرد در سالن های پرورش قارچ را دارند که از بهترین انها می توان به رطوبت ساز های پروانه ای و رطوبت ساز های نازلی اشاره کرد iranianuk . با این کار هوای تازه به داخل کیسه پلاستیکی وارد و از میزان دی اکسید کربن داخل آن کم می شود. کیسه ها را روی آب شناور نمایید.کیسه پلاستیکی را واژگون کنید.دما را به ۱۶ تا ۱۸ یا ۱۰ درجه سانتی گراد برسانید. ساقه قارچ شیتاکه را تا فلش آخر نگه دارید و قطع نکنید. نکنته مهم: درهنگام رافلینگ زیاد با خاک بازی نکنید زیرا باعث ضعیف شدن میسیلیوم میشود. با ورود اکسیژن به داخل کیسه، رنگ قارچ کم کم به قهوه ای متمایل می گردد. در داخل سالن، دو ردیف بستر کشت و ابعاد ۱.۴ متر و با فاصله ۷۵ سانتیمتر از دیوار ها و فاصله بین دو ردیف را ۱.۵ در نظر میگیرند که به راحتی کارگران بتوانند چیدن قارچ ها را از درون بستر ها انجام بدهند و به آسانی به بیرون انتقال بدهند. بازده قارچ های شاه بلوطی ۱۰-۲۰ درصد کمتر از بازده نژادهای هیبرید است. ولی این رطوبت کافی نیست و بعد از پخش خاک بر روی بستر، خاک باید آبیاری شود.بر روی هر متر مربع از بستر حدود ۴۰ لیتر خاک وجود دارد که برای اشباع رطوبت این مقدار خاک حدود ۱۰ لیتر آب لازم است اما این مقدار آب را در یک نوبت نباید به خاک داد. .
قارچ دکمه ای گروهی از قارچ های خوراکی است که آب و هوای معتدل و مرطوب را میپسندد. شرایط فروش مناسب خاک پوششی و کمپوست برای قارچ دکمه ای امکان خرید را برای خریداران فراهم می کند. توجه به نیاز بازار و امکان فروش فله ای یا فروش به صورت بسته ی نیز مهم بوده که با توجه به شرایط بازار و محل های فروش باید تعیین شود . از این رو بازاریابی مناسبی برای فروش محصولات نیاز است. برای شناسایی برخی از انواع قارچ خوراکی در ادامه این مقاله ما را همراهی کنید . در این مرحله کمپوست را وارد تونل پاستوریزه می کنیم، کف تونل دارای شیارهایی به نام گریل و یا نازل هایی است هوا تولید شده توسط فن را همراه با بخار به مخلوط کلوش و کود مرغی ما تزریق می کند. در نتیجه نیازی به خرید خاک به صورت مجزا و مخلوط کردن آن نخواهد بود. این ماده که به آن کمپوست قارچ نیز گفته می شود ترکیبی از مواد اولیه پسماند محصولات کشاورزی مانند (کلش گندم، کود مرغی و سنگ گچ) با نسبتهای معین تحت شرایط خاص (دما ـ رطوبت ـ اکسیژن) که بعد از ترکیب، مرطوب و مخلوط کردن، ضدعفونی، بذر استریل قارچ به آن اضافه و برای مراحل پرورش و تولید آماده می شود.
اگر بخواهیم قارچ ها را از نظر نوع تولید مثل تقسیم کنیم می توان گفت اکثر آن ها به دو طریق جنسی و غیرجنسی تکثیر می شوند. نکته: در دمای کمتر از ۵۷ درجه سانتیگراد عمل پاستوریزه به خوبی انجام نمی شود و تعدادی از میکرو ارگانیسم های غیر مفید باقی می مانند و در دمای بالاتر از ۶۰ درجه سانتیگراد میکرو ارگانیسم های مفید از بین می روند . استفاده از قارچ های دکمه ای در سال های اخیر رشد بسیاری داشته است که می توان دلیل آن را افزایش استفاده از این این ماده ی غذایی در صفره ی خانوار توصیف کرد. طعم قارچ دکمه ای شیتاکه مربوط به رنگ، بو، مزه و بافت قارچ است ، اما تعیین ارزش غذایی قارچ یک فرایند علمی است. درجه سانتیگراد لازم است. همچنین، آمادگی لازم برای مقابله با ریسک های پیش بینی نشده احتمالی را به حداکثر می رسانیم. آفات معمولاً عامل انتقال بیماریها هستند و خیلی سریع تکثیر میشوند، بنابراین شناخت دقیق نوع آفات لازم است چون روش کنترل آن بستگی به سیکل زندگی و خصوصیات رشد و نموی آن دارد. معمولاً اکثر سالن های پرورش خانگی قارچ، بخشی از منزل مسکونی مانند طبقه زیرین ساختمان، زیرزمین، یک واحد مجزای آپارتمان، پارکینگ ساختمان و یا …
۲۲- کدام یک از موارد ذیل از ویژگیهای سوله تهیه کمپوست نیست ؟ کمپوست تأمین کننده مواد مورد نیاز قارچ است، پس باید در انتخاب اجزا و روش تهیه آن دقت کافی انجام گیرد. قابل حصول است، بنابراین هزینه تمام شده تولید بالا میرود. کار در این روش آسان بوده و هزینه کمتری نیز برای تولید برجای خواهد گذاشت. وی همچنین به مشکلات دیگر این صنف اشاره کرد و گفت :در جمع آوری کاه و کلش مشکلات بسیاری وجود دارد. پس دیدیم که دو نوع روش کشت برای قارچ شیتاکه وجود دارد اما اگر با دقت توجه کرده باشید متوجه خواهید شد که کشت قارچ شیتاکه در خاک اره بسیار آسان تر و ارزان تر از کشت آن در چوب می باشد زیرا خاک اره و موادی مانند کلش گندم و سبوس برنج به راحتی قابل دسترس هستند و حتی بازدهی و بار دهی این روش سریع تر از روش استفاده از چوب انجام می شود و به محیط زیست نیز کمتر آسیب وارد می شود . اما به طور کلی استفاده از رطوبت رسان ها نازلبی بهترین انتخاب برای رطوبت رسانی در سالن های پرورش قارچ می باشد . استفاده از تکنیک های مختلف رطوبت رسانی تماما بستگی به شرایط کشت و نگهداری از قارچ ها در محیط مدنظر دارد.