همه چیز درباره قارچ ها
 
معایب پرورش قارچ دکمه ایی در منزل – پرورش قارچ

معایب پرورش قارچ دکمه ایی در منزل – پرورش قارچ

قارچ دکمه ای سفید جعبه ای ۴ کیلوگرمی (دایکات) از محصولات عمده ای شرکت های تولید و پرورش قارچ خوراکی است که با دقت بالا در بسته بندی و از قارچ های یکدست دستچین شده و درجه یک ممتاز (سوپر) تهیه می شود . چرا کشت قارچ در این زمان ، بهترین گزینه برای شغل دوم شماست! در صورتیکه قصد دارید قارچ ها را در محیطی با بستر پوشال یا کاه بکارید، حتما قبل استفاده از اسپان، محیط کشت را استریل نمایید. استاندارد مقدار مصرف گانودرما را رعایت کنیدو در مصرف زیاده روی نکنید . با نگاهی به تاریخ در می یابیم که از دو قرن پیش که فرانسویان روش کشت قارچ دکمه ای را بنا نهاده اند٬ تا کنون در دنیای غرب٬ پرورش این محصول به یک هنر سری دنبال شده است.تولید کنندگان خبره وحرفه ای این محصول ٬ روشهای کاری خود را از ترس رقبا٬ به صورت اسرار تجاری نزد خویش نگاه داشته وآنها را با همکارن صمیمی خود در میان می گذاشتند.مسئله اهلی سازی قارچهای خوراکی نیز به نوبه خود یک راز به شمار می رود ٬ چرا که تولید وپرورش آنها در مقایسه با گیاهان وگلها بمراتب سخت تر است زیرا بعضی از گونه ها٬ تحت هر گونه شرایط مصنوعی ٬ پرورش نیافته ٬ گروهی محصول نداده وحتی گونه دکمه ای متداول امروزی برای رشدوتولید محصول نسبت به گیاهان زراعی وباغی٬مراقبت بیشتر و دقیقتری را می طلبد.مواد پروتئین ٬ یکی از مهم ترین اجزای مواد غذایی مورد استفاده انسانهاست .نیاز طبیعی بدن انسلن یه این مواد٬ مبین ضرورت استفاده آنها در سبد غذایی خانواده هاست .لکن در حال حاضر٬ یه واسطه تغییر روش زندگی از سنتی به ماشینی وکاهش تحرک افراد در زندگی روزمره٬ استفاده از گوشت قرمز یه دلیل دارا بودن مقدار زیادی مواد چرب رو به کاهش نهاده ودر عوض٬ استفاده از مواد غذایی ای که با داشتن مقدار کافی پروتئین ٬ برای سلامتی زیان آور نباشد مورد توجه واقع شده است.حبوبات٬ سویا وقارچ خوراکی مهم ترین منابع پروتئین غیر حیوانی هستند که امروزه به طور وسیع مصرف می شوند در این میان بازار مصرف قارچ خوراکی به دلیل افزایش سطح اگاهی جامع نسبت به تولید وروش مصرف آن٬ روند رو به رشدی را تجربه می کند .قارچ به علت اینکه سرشار از مواد پروتئین ٬ گلوسیدی٬ ویتامین ها ولیپیدهاست می تواند غذای مناسب و کاملی برای انسان به شمار آید ضمن اینکه به واسطه سهولت پرورش قارچهای خوراکی می توان آنهارا با صورت تازه ٬خشک٬ کنسرو٬ و پودر به بازار عرضه نمود.

؛ مشاور ، طراح و مجری طرح های نوین کشت و پرورش قارج خوراکی در کشور ، آماده ارائه هر گونه خدمات ذیل به متقاضیان مربوطه می باشد . ظروف بسته بندی قارچ فروشگاه اروم کشاورز آماده ارائه ظروف بسته بندی قارچ به قارچ کاران محترم می باشد . از این مرحله کمپوست آماده انتقال به اتاق پاستوریزاسیون میباشد. ب: کشت قارچ دکمه ای به روش جعبه ای: در این روش ابتدا جعبه های کشت که اکثراً چوبی هستند را پر از کمپوست آماده نموده و در داخل سالن پرورش بطور مرتب روی یکدیگر چیدمان می کنند. سپس از سوسپانسیون حاصله ۲۰ میکرولیتر بر روی محیط های کشت Nutrient agar ، King B agar و Luria bertani agar پخش گردید. باکتری های اندوفیت پس از رشد، مجدداً بر روی محیطهای ذکر شده خالص سازی گردید. به منظور بررسی تاثیر جدایه ها بر روی باکتری بیماریزای Pseudomonas tolaasii در شرایط in vitro سوسپانسیون جدایه های اندوفیت به غلظت تقریبی ۱۰۸ سلول باکتری در هر میلی لیتر آب مقطر سترون تهیه و بر روی سطح محیط کشت King B agar بصورت نقطه ای کشت گردید. قارچ صدفی، یکی از قارچ های خوراکی با کیفیت مطلوب و قدرت تولید بالاست که در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر کشت می گردد و می تواند در حرارت بالا نیز این قارچ را پرورش داد.

قارچ دکمه ای pdf رایج ترین مناطق پرورش قارچ صدفی، اروپا، آمریکا و آسیای جنوب شرقی است. در این میان میتوان از ورقههای فایبرگلاس یا استیروفوم به ضخامت ۵/۲-۸ سانتیمتر استفاده نمود و با توجه به رطوبت بالای اطاق پرورش و به منظور جلوگیری از تعریق بخار بر سطح این صفحات، از یک لایه پلاستیک به ضخامت ۲-۴ میلیمتر بین دیوار و لایه عایق مذکور استفاده مینمایند. شستشو میدهند تا زردی و نا خالصی آن بر طرف شود ،سپس به منظور ضد عفونی کردن و افزایش رطوبت کاه آنرا به مدت ۱۵ دقیقه در داخل قابلمه یا بشکه ریخته ، میجوشانند. توجه داشته باشید که نباید کود روی کلاهک قارچ ها ریخته شود . دقیقاً در زیر جایی که کلاهک ساقه قرار دارد ، از چاقوی تیز برای کندن انها استفاده کنید. مورد هفتم معایب پرورش قارچ : از آن جایی که میزان آلودگی بالا است , اگر یکی از کیسه های حاوی قارچ آلوده شود , به سایر کیسه ها نیز سرایت می کند . Data has been created with .

گام نخست در امـر پرورش قــارچ، تهیه ی بذری خوب و با کیفیت مناسـب است. تأمین دی اکسید کربن لازم برای فتوسنتزکاهش دمای گلخانه(بیش تر گیاهان در دمای بالای ۳۵ درجه آسیب می بینند)کاهش رطوبت به ویژه در زمستان (رطوبت بالا به جوانه زنی هاگ بیش تر قارچ ها کمک می کند)برای ایجاد تهویه مناسب در محیط پرورش قارچ، می توانید با باز کردن دریچه های داخل محل پرورش این کار را انجام دهید. مخلوط کلش، کود مرغی و اوره حدود ۷ الی ۱۰ روز در فضای باز باقی میماند و سپس برای تولید کمپوست مناسب، در اولین بر هم زدن توده را به ابعاد مطلوب عرض و ارتفاع (۸/۱×۸/۱) قالب بندی کرده و سعی میکنیم حالت قالب بندی را در مراحل بعدی نیز حفظ کنیم. به محض آنکه رشد قارچ بحد کافی رسید و تاج آن شکل کامل خود را پیدا نمود بایستی قارچ های رسیده را جمع آوری نمود و بطور مرتب در طول بستر کشت، بررسی کرد و قارچ های رسیده را جمع آوری کرد. از نظر عمق، رافلینگ به دو دسته تقسیم می شود، گفته می شود بسته به نوع و ژنوتیپ بذر عمق رافلینگ را برای بذرهای مختلف، متفاوت می گیرند، برخی از بذور رشد ریسه های کمتری دارند بنابراین رافلینگ عمقی انجام داده می شود و برخی از بذور که رشد ریسه های بیشتری دارند، عمق رافلینگ را سطحی تر می گیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *