زمانی که شما در خانه قصد پرورش قارچ را دارید اصلا نباید نگران سیستم گرمایشی یا وسیله خاصی برای اینکار باشید، زیرا بسیاری از افراد از وسایل معمولی مثل بخاری یا اجاق گاز تک شعله برای اینکار استفاده می کنند، فقط باید آنها را در سالن اصلی نگذارید و آنها را در پیش سالن خود قرار دهید تا هوای سالن پرورش را خشک نکند و قارچ های شما خراب نشود. عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: بر اساس منابع علمی، طیف گستردهای از ترکیبات آنتی اکسیدانی شامل فنولیکها، فلاونوئیدها، گلیکوزیدها، پلی ساکاریدها، توکوفرولها، ارگوتئونینها، کاروتنوئیدها و اسیداسکوربیک در تعداد زیادی از قارچهای خوراکی و دارویی وجود دارند که هر یک اثرات بیولوژیک خاص خود را دارند. ۱. دارای خاصیت ضد سرطان هستند اعتقاد بر این است که ترکیبات آنتی اکسیدانی متعدد از جمله پلی فنول ها، پلی ساکارید ها، ارگوتیونین، گلوتاتیون، سلنیوم و ویتامین C موجود در قارچ دارای خواص ضد سرطان باشند. وی بر رعایت تمام نکات بهداشتی ابلاغ شده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاکید کرد و از مردم خواست تا قارچ خوراکی را از سبد غذاییخود حذف نکنند و برای بهره بردن از خواص غذایی و دارویی آن، این ماده غذایی باارزش را در منزل مصرف نمایند. !
یکی دیگر از سوالات پر تکرار کاربران، دربارهی معایب پرورش قارچ در منزل است. قارچ مورل(Morchella esculenta) از قارچ یکی از قارچ های عجیب خوراکی است. رییس کارگروه تحقیقات تنوع بخشی به محصول قارچ خوراکی ایران بیان کرد: مواد غذایی دارای سلنیوم میتوانند به تقویت سیستم ایمنی بدن در مبتلایان به بیماریهای آنفولانزا، سل، هپاتیت C و HIV کمک کند. رییس کارگروه تحقیقات تنوع بخشی به محصول قارچ خوراکی ایران با تاکید بر اینکه در مقابل بیماریهای ویروسی، آنچه که اهمیت ویژهای دارد، تقویت سیستم ایمنی بدن است، عنوان کرد: البته مصرف قارچها، به معنی داروی مهار کننده ویروسها، از جمله ویروس کرونا نیست و مصرف این ماده غذایی صرفا در خصوص مصرف یک ماده غذایی با ارزش برای تقویت بیشتر سیستم ایمنی بدن میباشد. مرحله ۶ : بعد از اینکه کمپوست کامل با میسلیوم سفید شد روی آن را با لایه ای از خاک مخصوص به نام پیت به ضخامت ۴ سانتیمتر می پوشانیم که قارچ درون این لایه خاک رشد می کند. فروش قارچ دراین تولیدی ها رو به افزایش بوده است با توجه به اینکه امروزه بیشتر افراد به دنبال محصولات غذایی هستند که ارگانیک بوده و خواص غذایی فراوانی داشته باشد و سرشار از پروتئین باشد تا بتوانند بدن خود را با کمک این مواد غذایی سالم و شاداب نگه دارند به همین دلیل استفاده از این قارچ ها روز به روز در حال افزایش بوده و این محصول به عنوان یک محصول سالم به سرشار از مواد مغذی بوده شناخته شده است.
زمانی که در معرض آفتاب قرار می گیرد، ظاهر آن سیاه می شود در حالیکه قسمت داخلی آن حالت نارنجی روشن خود را حفظ می کند. محل اتصال کلاهک با ساقه به صورت حلقه ای به نام انالوس است این قارچ همان قارچی است که مورد استفاده ما قرار می گیرد و در بازار به اسم قارچ دکمه ای شناخته شده است این قارچ برای فروش تازه در سوپر مارکتها و فروشگا ههای مواد غذایی و همچنین برای حمل به مناطق دور با توجه به مقاومت نسبی آن به ضربه مناسب است پس از ظهور اندام باردهی – که به شکل ته سنجاق می باشد- رشد قارچ بسیار سریع و کلاهک قارچ بسرعت بزرگ می شود قارچها در حالت دکمه ای باید چیده شوند زیرا پس از باز شدن کلاهک کیفیت قارچ بشدت پایین می آید . چوب ، چیپس و خاک اره می تواند در طبیعت برای کشت قارچ مورد استفاده قرار گیرد . در اغلب مناطق جهان قارچ دکمه ای کرمی، دکمه ای سفید و پرتوبلو استفاده میشود. این قارچ جزئی از خانواده قارچهای سفید دکم ای هستند که نام علمی آنها Agaricus Bisporus است. مدیر مرکز خدمات تخصصی فناوری تولید قارچهای خوراکی جهاددانشگاهی خراسان رضوی به خواص ضد ویروسی قارچهای خوراکی اشاره و تصریح کرد: اثر مثبت یکی از خانواده قارچهای خوراکی مرسوم (Agaricales)، بر روی ویروسهایBoHV-1، H1N1، HCV، HBV، HIV-1، HSV-1، HSV-2،A Influenza، polio، RSV، vaccinia، VS، VZV، WEE گزارش شده است.
برای تهیه سس قارچ، ابتدا قارچ ها را شسته و به صورت حلقهای خرد کنید و با ۱۰ گرم کره وکمی نمک بر روی حرارت کم تفت دهید تا آب بیاندازد. این قارچ به قارچ خوراکی سپیدار ( کبوده ) معروف است و بوی مطبوع و جذب کننده ای دارد و بر روی بقایای درختان برگ ریز محصول بسیار خوبی تولید می کند این قارچ در جنوب شرقی آمریکا به عنوان عامل مفید موثر و قابل استفاده در بازیافت و افزایش چرخه تبدیل بقایای ( بخصوص چوب ) معرفی شده است . در این مقاله لیستی از انواع قارچ های خوراکی به شما معرفی میشود. به گفته وی، در کنار قارچ خوراکی دکمهای که بصورت صنعتی تولید شده و در بیشتر فروشگاههای مواد غذایی در دسترس مصرف کنندگان است، قارچهای خوراکی دیگری همچون قارچ خوراکی صدفی، شاه صدف (ارینجی) و همچنین قارچ دارویی گانودرما نیز خواص ذکر شده در بالا را دارند (در بعضی موارد حتی بیشتر) و در سالهای اخیر به جمع محصولات قارچ کشور نیز اضافه شدهاند. دوره کاشت از زمان بذر پاشی تا برداشت محصول سه ماه می باشد .مواد بستر عبارتتد از : خاک اره و سبوس برنج که حدود ۵۸ تا ۶۰ درصد آب به این مخلوط بستر اضافه می کنیم . This was created with !