انواع مختلفی از قارچ های خوراکی در طبیعت وجود دارد. باید در هنگام کشت بسیار مراقب باشید که قارچ به بیماری های مختلفی که وجود دارد آلوده نشود چون در این صورت ممکن است روی مقدار برداشت اثر منفی بگذارد یا حتی قسمتی از محصول شما را خراب کند. مصرف قارچ به صورت تاره می باشد زیرا قارچ شباهت زیادی به قارچ دکمه ای طلایی داشته و بازاریابی آن اسان است . رنگ ان قهوه ای مایل به خاکستری تیره تا قهوه ای سیاه رنگ است شکل ظاهری انها با چشم ، براحتی قابل تشخیص می باشد . تعدد مزایای کشت و پرورش قارچ در گذشته موجب می گردید تا کشور هایی که به تکنولوژی تولید این محصول دست یافته بودند آن را فاش نکرده و در اختیار سایر کشور ها قرار ندهند اما امروزه محققان و تولید کنندگان کشور های مختلف جهان، تلاش به مبادلۀ اطلاعات، تجربیات و تحقیقات علمی میان کشور های تولید کننده داشته و با برقراری و گسترش هرچه بیشتر این مبادلات سعی در آگاهی مردم نسبت به مزایای مصرف قارچ و به تبع آن گسترش تولید این مادۀ غذائی مفید دارند. به گفته وی، در کنار قارچ خوراکی دکمهای که بصورت صنعتی تولید شده و در بیشتر فروشگاههای مواد غذایی در دسترس مصرف کنندگان است، قارچهای خوراکی دیگری همچون قارچ خوراکی صدفی، شاه صدف (ارینجی) و همچنین قارچ دارویی گانودرما نیز خواص ذکر شده در بالا را دارند (در بعضی موارد حتی بیشتر) و در سالهای اخیر به جمع محصولات قارچ کشور نیز اضافه شدهاند. .
بافت شکننده و شیوه منحصر به فرد خود نابودی که با عطر ملایم و بسیار مطلوب همراه است .این قارچ به شدت مورد توجه جمع آوری کنندگان و شکارچیان قارچ قرار گرفته است .این قارچ را میتوان در تمامی مناطق معتدل، در اواخر تابستان و پاییز یافت . رشد این قارچ در مناطق معتدل ، در فصل پاییز ودر طبیعت است . این قارچ به نا مهای گوش چوب ، چوش درخت ، گوش ماوییور ، گوش یهود ، قارچ گوش ودر ژاپن به نام کیکوریج نامیده شده است . قارچ جنگلی یکی از مواد لذیذ و سنتی در کشورهای ژاپن چین و کره است حدود هزار سال است که این قارچ تحت شرایط طبیعی در مناطق خنک و کوهستانی آسیا بر روی قطعات چوب درختی کشت و پرورش داده میشود در حال حاظر چندین رقم از این قارچ شناسایی شده و طی چند دهه اخیر روشهای مناسبی برای تسهیل و پرورش هر چه مطلوبتر قارچ در شرایط مصنوعی پیشنهاد شده است . در تایوان ، چین ، زلاندنو،آمریکا ، فرانسه، فنلاند ، هلند ، آلمان ، فیلیپین و تایلند بیشتر از مواد ذکر شده استفاده می شود . قارچ خوراکی کاه دوست یا قارچ چینی یکی دیگر از قارچ های خوراکی است که در مناطق معتدل و گرمسیری رشد می کند قارچی بسیار خوشمزه که روی کاه و کلش بویژه ساقه های برنج براحتی رشد می کند چینیان اولین افرادی بودند که بیش از ۱۰۰۰ سال پیش موفق به تولید این قارچ به روش مصنوعی شدند قارچ چینی بویژه پس از پخته شدن طعم و مزه بسیار مطبوعی دارد به همین علت در کشورهای که این قارچ تولید می شود مردم آن را بر قارچ دکمه ای ترجیح می دهند متاسفانه این قارچ تا کنون در کشور ما تولید نشده است . .
تعدادی از قارچ ها از خانواده poly poraccae در پزشکی بسیار کاربرد دارد. مدیر مرکز خدمات تخصصی فناوری تولید قارچهای خوراکی جهاددانشگاهی خراسان رضوی به خواص ضد ویروسی قارچهای خوراکی اشاره و تصریح کرد: اثر مثبت یکی از خانواده قارچهای خوراکی مرسوم (Agaricales)، بر روی ویروسهایBoHV-1، H1N1، HCV، HBV، HIV-1، HSV-1، HSV-2،A Influenza، polio، RSV، vaccinia، VS، VZV، WEE گزارش شده است. عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: بر اساس منابع علمی، طیف گستردهای از ترکیبات آنتی اکسیدانی شامل فنولیکها، فلاونوئیدها، گلیکوزیدها، پلی ساکاریدها، توکوفرولها، ارگوتئونینها، کاروتنوئیدها و اسیداسکوربیک در تعداد زیادی از قارچهای خوراکی و دارویی وجود دارند که هر یک اثرات بیولوژیک خاص خود را دارند. ترکیبات زیست فعالی که دارای خواص ضد ویروسی هستند به دو دسته ترکیبات با وزن مولکولی بالا (مانند مشتقات لیگنین، پلی ساکاریدها، پروتئینها و ترکیب پروتئین/اسیدآمینه-پلی ساکاریدها) و ترکیبات با وزن مولکولی پایین (متابولیت های ثانویه) مانند: ایندول آلکالوئیدها، ترپنوئیدها و غیره تقسیم میگردند. رییس کارگروه تحقیقات تنوع بخشی به محصول قارچ خوراکی ایران بیان کرد: مواد غذایی دارای سلنیوم میتوانند به تقویت سیستم ایمنی بدن در مبتلایان به بیماریهای آنفولانزا، سل، هپاتیت C و HIV کمک کند. رییس کارگروه تحقیقات تنوع بخشی به محصول قارچ خوراکی ایران با تاکید بر اینکه در مقابل بیماریهای ویروسی، آنچه که اهمیت ویژهای دارد، تقویت سیستم ایمنی بدن است، عنوان کرد: البته مصرف قارچها، به معنی داروی مهار کننده ویروسها، از جمله ویروس کرونا نیست و مصرف این ماده غذایی صرفا در خصوص مصرف یک ماده غذایی با ارزش برای تقویت بیشتر سیستم ایمنی بدن میباشد.
وی بیان کرد: علاقمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر به منابع علمی منتشر شده در مجلات معتبر بین المللی مراجعه فرمایند. در محل پرورش قارچ باید تهویه هوا به درستی انجام شود و همچنین درجه هوای محیط پرورش باید بین ۱۵ – ۱۰ درجه ثابت شود. بهترین درجه رطوبت بین ۸۵ تا ۹۵ درصد است . این گونه که به دلیل سرعت برای باردهی، توانایی در رشد بر روی دامنه وسیعی از مواد لیگنو سلولزی و مقاومت نسبت به درجه حرارت بالا کاملا شناخته شده است این قارچ به نام های قارچ سالمون، قارچ توت فرنگی، قارچ فلامینگو، تاکیدروهیراتیک( ژاپنی ) و غیره در منابع علمی نامیده میشود . محل اتصال کلاهک با ساقه به صورت حلقه ای به نام انالوس است این قارچ همان قارچی است که مورد استفاده ما قرار می گیرد و در بازار به اسم قارچ دکمه ای شناخته شده است این قارچ برای فروش تازه در سوپر مارکتها و فروشگا ههای مواد غذایی و همچنین برای حمل به مناطق دور با توجه به مقاومت نسبی آن به ضربه مناسب است پس از ظهور اندام باردهی – که به شکل ته سنجاق می باشد- رشد قارچ بسیار سریع و کلاهک قارچ بسرعت بزرگ می شود قارچها در حالت دکمه ای باید چیده شوند زیرا پس از باز شدن کلاهک کیفیت قارچ بشدت پایین می آید . .