همه چیز درباره قارچ ها
 
ماشروم ایران : پرورش قارچ های خوراکی و دارویی با مدیریت دکتر محمد فارسی

ماشروم ایران : پرورش قارچ های خوراکی و دارویی با مدیریت دکتر محمد فارسی

قارچ دکمه ای pdf برای چیدن قارچ، کمی کلاهک را به سطح بستر فشار داده و سپس به آرامی پیچ می دهند و به طرف بالا می کشند تا از خاک خارج شود چنان چه ذرات خاک و میسلیوم به کلاهک چسبیده باشد با یک کاتر تیز کلاهک را تمیز می نمایند. هیتر را در اتاقکی خارج از سالن پرورش اصلی و نزدیک به آن قرار داده (اتاق گرم) و هوای گرم را به وسیلهی لولههای نایلونی به درون سالن هدایت می کنند. از اینکه با روش های نگه داری و پرورش قارچ دکمه ای همراه ما بودید، سپاس گذاریم. لکه های قهوه ای ، آبکی و لزج هستند. این کار باعث تولید میسیلیوم های قوی می شود. در این مرحله از کاشت قارچ دکمه ای, کمپوست ضدعفونی شده وارد عمل می شود و در سالن ضدعفونی مورد استفاده قرار می گیرد. بعد از سه هفته باید خاک پیت را که قبلاً ضدعفونی کرده اید به اندازه ۴ سانتی متر بر روی کمپوست اضافه و تمام سطح کمپوست را با خاک پیت ببندید. و حتما باید به نسبت اندازه ی فصا از دستگاه های کوچک هواساز استفاده کرد که لوله های آن از جنس پلی اتیلن یا پلاستیک معمولی باشد که به شکل دایره ای سوراخ شده باشند .برای تهویه از فن های کوچک هم می توان استفاده کرد. !

صفر تا صد پرورش قارچ دکمه ای شما می توانید ۴ دوره از کاشت قارچ دکمه ای را در طی یک سال فراهم آورید. بهتر است این برداشت نیز به شکل جمعی انجام شود تا فرصت برای رشد آفات فراهم نیاید. کمپوست مواد مغذی مورد نیاز برای رشد قارچ را فراهم می کند. یادمان باشد بهترین دما برای رشد میسلیوم در کمپوست ۲۳ درجه سانتیگراد است نه ۲۷ درجه. پس از آن، کیسهها را به یخچالی با دمای ۲ درجه سانتیگراد منتقل میکنند تا سخت شوند. مهمترین عاملی که باید مدنظر پرورشدهنده خانگی قرار گیرد، قابلیت حمل و نقل جعبه هاست، به طوری که وزن پر هر جعبه نباید از ۴۰ کیلوگرم تجاوز نماید تا حمل و نقل آن آسان شود. محیط پرورشی نباید دمای زیاد داشته باشد. در زمان تهویه باید دمای داخل سالن در حد ۱۶ تا ۱۸ درجه سانتی گراد نگه داشته شود. معمولاً برای برداشت آخر به ۸۰ تا ۹۰ روز زمان نیاز دارید.

برای جلوگیری از رشد کلونی می توانید در مرحله ریشه دوانی قارچ، اقدام به چنگال زنی کنید. قارچ ها به صورت کلنی(جمعی) یا انفرادی رشد می کنند. برای انجام این مرحله باید قارچ های انفرادی را به کمک سه انگشت و کمی فشار به کمپوست و پیچاندن بکنید. قبل از ریختن کاه ها (بستر ) در پلاستیک ( پلاستیک های خیاری) بهتر است چند سوراخ در کٿ پلاستیک ایجاد نمایید. کلنی ها را به شکل یکی یکی از ساقه جدا می کنید. قارچ های بیمار را از سطح خاک جدا و جمع کنید. در جلسه آخر با نکاتی در مورد برداشت قارچ و حساسیت های آن همچنین آفات قارچ آشنا می شوید. در این مرحله به رطوبت توجه کنید و برای حفظ رطوبت کمپوست از فویل پلاستیکی یاکاغذ روزنامه بهره مند شوید. از این رو، استفاده از کلش در کیسه پلاستیکی باعث شده است که بازدهی بالایی در روش پرورش قارچ در کیسه پلاستیکی داشته باشید. در نتیجه، با ایجاد شرایط پاییزی میتوان در طول سال به پرورش قارچ پرداخت. در مورد تولید قارچ خوراکی در منزل و راهای تولید و صرفه اقتصادی آن خدمت شما باید عرض کنم که پرورش قارچ دکمه ای در خانه اصلا توجیه اقتصادی ندارد و کاری بس سنگین است مگر اینکه سالن بزرگی مثل یک پارکینگ با ارتفاع سقف بلند در حدود ۳.۵ تا ۴ متر داشته باشید .

بعد از کامل شدن مراحل کاشت قارچ دکمه ای نوبت به برداشت می رسد. در این مرحله از کاشت قارچ دکمه ای, قارچ ها برای بزرگ شدن و رشد کافی به هوا دهی نیاز دارند. ۴- جمع آوری قارچ های آلوده قبل از پاره شدن پرده ویل به مظور جلوگیری از انتشار اسپور های آلوده. ۲- در مقیاس های کوچک و محدود، کم هزینه ترین روش کشت با قیمت ارزان، کشت کیسه ای قارچ است. بسته به نوع گونه قارچ صدفی کشت شده درجه حرارت بهینه در مراحل رشد بین ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتی گراد می باشد. از تمام انواع قارچ خوراکی، هر نوع قارچ خاصی فقط در برخی مناطق و تحت شرایط آب و هوایی خاصی رشد می کند . اگر در این مدت زمان ریشه ها را مشاهده کردید ، بدانید که دما و رطوبت برای رشد قارچ ها مناسب بوده است و رشد قارچ آغاز شده است . علت : تھویه مناسب نیست و تجمع گاز کربنیک در محیط زیاد است . برای تلقیح مناسب باید کمپوست دارای رطوبت ۷۰ درصد باشد. این رطوبت باید در حد ۹۰ تا ۹۵ درصد و دمای داخل بسترها برابر با ۲۰ الی ۲۵ درجه سانتی گراد و دمای سالن برابر با ۱۸ تا ۲۰ درجه سانتی گراد باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *