یکی دیگر از روشهای آماده سازی بستر کشت قارچ صدفی، روش تخمیر است. نوع محصول تولیدی این طرح قارچ خوراکی می باشد و مصرف آن در صنایع غذایی و جهت تهیه انواع غذاها با قارچ و تهیه قارچ بصورت کنسرو ( غذای آماده ) کاربرد دارد . نفوذ آب به سختی انجام می شود یا کاهش رطوبت باعث سله بستن می شود.اگر بافت سبک باشد ، آب را در خود نگه نمی دارد. پس از آنکه شبکه مسلیومی کاملاً سطح خاک پوششی را پوشاند،حرارت داخل سالن را به مدت ۲ روز به ۱۶ تا ۱۸ درجه سانتیگراد کاهش می دهیم (دمای ۱۶درجه مناسبتر است) در این مرحله اولین نشانه های تشکیل اندام باردهی با تشکیل مسلیوم های ضخیم که در بین قارچ کاران فرانسوی لامارکو معروف است شروع می گردد، پس از این مرحله اندام باردهی قارچ شبیه به ته سنجاق ظاهر می گردد. یک از مراحل مهم در افزایش عمر نگهداری قارچ و کاهش فساد پذیری آن عملیات برداشت است.
!
فنس را نیز در ارتفاع ۲۰ سانتی به شکل سطحی در حوضچه نصب می گردد جهت ایجاد تهویه ای مناسب. در غیر اینصورت تیغه ها به رنگ قهوه ای تغییر شکل می دهند. بستر ویژه تولید قارچ شیتاکه کمپوست می باشد؛ در حقیقت با تکنیک خاکدهی و استفاده از خاک پوششی میکرو ارگانیزم های مفید موجود در خاک فعال می شود. به احتمال قوی یکی از دلایلش استفاده از بذر بیش از حد بوده است. یکی از نیاز ها در پرورش قارچ دکمه ای لایه یا خاک پوششی است که این لایه در روی سطح کمپوست پخش شده و سطح را می پوشاند و برای این که قارچ دکمه ای از فاز رویشی یا مرحله اسپان ران وارد مرحله رشد زایشی گردد به این لایه نیاز دارد خاک پوششی هیچ نقشی در تغذیه قارچ ندارد ولی از خاک مرغوب و با کیفیت استفاده میگردد این خاک از نظر کشاورزی یک خاک نسبتا سنگین باید باشد . مزیت این روش این است که به دلیل اختلاط خاک پوششی که در بالا قرار دارد با لایه ای از کمپوست تلقیح شده که در زیرخاک پوششی قرار دارد ، میزان و احتمال ایجاد آلودگی به حداقل خواهد رسید .
!
همچنین قارچ ها از گونه های متنوع گیاهی هستند که نحوه پرورش خوراکی و دارویی آن ها متفاوت است. انتخاب گونه مناسب با شرایط آب و هوایی منطقه و فرهنگ و ذائقه مردمان آنجا شرط اساسی موفقیت در تولید تجاری این قارج میباشد. در نوع یک منطقه ای تمام بخش های یک سالن که تحت پوشش آن است با شرایط یکنواخت دما و رطوبت هوادهی می شود و در نوع چند منطقه ای به کمک دمپرهای مخصوص امکان هوادهی با دما و رطوبت های مختلف به سالنهای متفاوت که در مراحل متفاوتی از تولید قرار دارند وجود دارد. میزان برداشت محصول را بطه مستقیمی با کنترل افات دارد. مسلما چنین شیوه انتقال گرمایی مزیت های خاص خودش را نیز دارد که در ادامه بیشتر به توضیح آن ها خواهیم پرداخت. همچنین قارچ خوراکی حاوی ماده ای است که از تشکیل تومور های سرطانی سینه جلوگیری می کند و مانع از رشد تومور های سرطانی می شود. ۱/ دمای کمپوست ۲۶ درجه سانتی گراد،در دمای پایین رشد میسیلیوم کند است. فرمالین ۵ سانتی متر از خاک را باید خیس کند و دوباره خاک به همان اندازه می ریزیم و این عمل را تکرار می کنیم تا خاک به ارتفاع ۱ متر برسد.
به منظور صرفه جویی در هزینه اولیه می توان، هر طبقه را با تخته های سه سانتی متری به عرض ۹۰ تا ۱۸۰ سانتی متر پو شانده و کود را مستقیما کف هر طبقه ریخته و قارچ را در آن کاشت و به این طرتیب احتیاجی به جعبه های چوبی نخواهد بود. در این موقع درجه حرارت بستر بایستی بین ۱۰ -۱۴ درجه باشد ولی هر اندازه قارچها رشد بیشتری پیدا نمایند می توان درجه حرارت را از ۱۴ به ۵/۱۶ رساند و میزان تهویه را نیز بالا برد ولی باید دقت کرد که جهت حرکت هوا، به طرف سطح قارچ نباشد. در زمانی که قطر کلاهک به ۳تا ۷ سانتی متر رسید میتوان آن را درو نمود. یک متر مربع به ارتفاع ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر از خاک درست شده و فرمالین ۲۰ درصد را روی خاک می ریزیم. شرح: حوضچه ای با ابعاد طولی ۱۰ متر و عرض ۶ متر با ارتفاع ۱ متر .