همه چیز درباره قارچ ها
 
طرح توجیهی پرورش قارچ دکمه ای

طرح توجیهی پرورش قارچ دکمه ای

مدیر مرکز خدمات تخصصی فناوری تولید قارچهای خوراکی جهاددانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: طبق مستندات تغذیهای، قارچهای خوراکی باداشتن مقادیر بالای فیبر رژیمی، عناصر معدنی و انواع ویتامینها، ارزش غذایی بسیاربالایی داشته و در رژیمهای غذایی مختلف به سلامت بدن کمک زیادی کند. مدیر مرکز خدمات تخصصی فناوری تولید قارچهای خوراکی جهاددانشگاهی خراسان رضوی به خواص ضد ویروسی قارچهای خوراکی اشاره و تصریح کرد: اثر مثبت یکی از خانواده قارچهای خوراکی مرسوم (Agaricales)، بر روی ویروسهایBoHV-1، H1N1، HCV، HBV، HIV-1، HSV-1، HSV-2،A Influenza، polio، RSV، vaccinia، VS، VZV، WEE گزارش شده است. بذرهای تلقیح شده کمپوست در اثر افزایش دما از بین می روند. در این مرحله شما می توانید قارچ هایی را که خود تهیه کرده اید به دوستانتان هدیه دهید و یا حتی به بازار عرضه کنید. لازم بذکر است در تمام مراحل پاستوریزاسیون کمپوست، تأمین هوای آزاد(حدود ۵تا۱۰درصد) و سرعت فن در وضعیت حداقلی خواهد بود تا از بروز کمبود اکسیژن برای توده و میکرو بهای آن جلوگیری بعمل آید.در این مرحله درجه حرارت کمپوست را می توان با تزریق بخار آب به داخل تونل کنترل کرد. با اینکه درب کیسه های کمپوست گانودرما بسته است، رطوبت سالن را در ۲۵ روز اول، مرحله رویشی، باید بالا نگه داشت. !

قارچ دکمه ای pdf عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: بر اساس منابع علمی، طیف گستردهای از ترکیبات آنتی اکسیدانی شامل فنولیکها، فلاونوئیدها، گلیکوزیدها، پلی ساکاریدها، توکوفرولها، ارگوتئونینها، کاروتنوئیدها و اسیداسکوربیک در تعداد زیادی از قارچهای خوراکی و دارویی وجود دارند که هر یک اثرات بیولوژیک خاص خود را دارند. رییس کارگروه تحقیقات تنوع بخشی به محصول قارچ خوراکی ایران بیان کرد: مواد غذایی دارای سلنیوم میتوانند به تقویت سیستم ایمنی بدن در مبتلایان به بیماریهای آنفولانزا، سل، هپاتیت C و HIV کمک کند. در اغلب مناطق جهان قارچ دکمه ای کرمی، دکمه ای سفید و پرتوبلو استفاده میشود. همچنین تولید کوچک انگیزه های بزرگتری را در کودکان ما ایجاد کرده و با مشاهدۀ شرایط سادۀ پرورش قارچ ها آن ها را وا می دارد تا در آینده بتوانند با کمترین سرمایه ای به انجام کارهای تولیدی بپردازند. انواع مختلفی از قارچ های خوراکی در طبیعت وجود دارد. برای دیدن آنها باید از میکروسکوپ استفاده کرد. قارچ ها برای رشد و تکثیر به نور مستقیم نیاز ندارند. انوکی به طور طبیعی در زیر درخت های کبری رشد می کند ، اما ممکن است در درختان خرمالو یا توت نیز رشد کند.

دمای هوا این دریچه از حیث القا دمای مورد نظر به کمپوست و محیط سالن از اهمیت ویژه ای برخوردار است به شکلی که برخی سالندارها با توجه به دمای هوا و کمپوست مورد نظر خود ،دمای هوای ورودی به سالن را بر اساس تجربه، وضعیت سالن از حیث ایزولاسیون،سوابق فصلی و منطقه ای تنظیم می کنند.اینورتور موجودی در هواساز به عنوان ابزاری برای تنظیم سرعت جریان هوا در هواساز و میزان هوای ورودی به سالن به کار گرفته می شود. بیشتر به نام قارچ دکمه ای معروف هستند. این قارچ جزئی از خانواده قارچهای سفید دکم ای هستند که نام علمی آنها Agaricus Bisporus است. محل اتصال کلاهک با ساقه به صورت حلقه ای به نام انالوس است این قارچ همان قارچی است که مورد استفاده ما قرار می گیرد و در بازار به اسم قارچ دکمه ای شناخته شده است این قارچ برای فروش تازه در سوپر مارکتها و فروشگا ههای مواد غذایی و همچنین برای حمل به مناطق دور با توجه به مقاومت نسبی آن به ضربه مناسب است پس از ظهور اندام باردهی – که به شکل ته سنجاق می باشد- رشد قارچ بسیار سریع و کلاهک قارچ بسرعت بزرگ می شود قارچها در حالت دکمه ای باید چیده شوند زیرا پس از باز شدن کلاهک کیفیت قارچ بشدت پایین می آید .

قارچهای بسیار درشت قابلیت بسته بندی شدن ندارند و باید آنها را همراه با قارچهای درجه ۳ به صورت فله ای عرضه کنید. برای تهیه کود جهت پرورش قارچ مقداری پهن اسبی و کاه را مخلوط نموده و در ابعاد مناسبی در حدود ۳ متری آن را انبار نموده و آنها را روی هم بخوبی بکوبید.(لگد کنید) تا متراکم شود بطوریکه از نفوذ باران به داخل آن جلوگیری گردد. رشد این قارچ در مناطق معتدل ، در فصل پاییز ودر طبیعت است . چوب ، چیپس و خاک اره می تواند در طبیعت برای کشت قارچ مورد استفاده قرار گیرد . به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکترجواد جانپور با بیان این مطلب افزود: نکته دیگر آنکه از دیدگاه صنفی، متاسفاته جامعه تولیدکنندگان قارچهای خوراکی در شرایط حاضر مشابه برخی دیگر از اصناف، متحمل ضررهای بسیاری شدهاند و بدون تردید در صورت عدم حمایت توسط دولت، مجبور بهکاهش تولید و تعدیل نیروهای انسانی در ابتدای سال آینده خواهند شد. وی بر رعایت تمام نکات بهداشتی ابلاغ شده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاکید کرد و از مردم خواست تا قارچ خوراکی را از سبد غذاییخود حذف نکنند و برای بهره بردن از خواص غذایی و دارویی آن، این ماده غذایی باارزش را در منزل مصرف نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *